confessions

fenrir

- Yazar -

  1. toplam entry 39
  2. takipçi 1
  3. puan 3568

ışid'in 3 tane türk tankını imha etmesi

fenrir
saldırıda kullanılan kornet, oldukça etkili bir güdümlü tanksavar füzesi. fakat tanklar öncelikle reaktif zırhla modernize edilmiş m60t ve isabeti de en sağlam yerinden, taretten alıyor.

videoda görülen patlama füzenin infilakı, uçuşan parçalar da reaktif zırh. yani füze isabet ediyor, patlıyor fakat tankın içine nüfuz edemiyor. haliyle bir zaiyatımız olmuyor. yani videoda anırdıklarının aksine imha olan/edilen hiç bir unsurumuz yok.

2 nisan 2016 azerbaycan ermenistan sınır çatışması

fenrir
bölgenin sıradan olaylarından olan sınır çatışması olmaktan çıkmış, ermenilerin sivil yerleşimleri vurmasıyla başlayan olay cephe savaşına dönüşmüştür.

son duruma göre ermeni savunma hattı üç yerden (gapanlı, talis, lalyatyapa) yarılmış, martakent ve karabağ'da çatışmalar başlamış. 12 azerbaycan türkü şehit olmuş, yüzden fazla ermeni askeri de öldürülmüş.

bu hız kesilmez veya rusya müdahale etmezse bir kaç güne karabağ yeniden öz yurduna bağlanacaktır.

rakı içenlere tavsiyeler

fenrir
meze keseye ve damak tadına bağlıdır. beyaz leblebiyle, yoğurtla, peynirle, kavunla gider de muhabbetsiz gitmez.

mekan keyfe kederdir. meyve kasalarının üstünde de içilir, mutfak masasında da. önemli olan altında olan değil, içinde olandır. bildiğiniz rakıdan şaşmayın. buz koyacaksanız da sudan sonra koyun.

belki en önemlisi, adabınızla ve ağızınızla için.

yarasın. afiyet olsun.

rusya'nın suriye'den çekilme kararı

fenrir
sputnik'e göre putin'in açıklaması,

“savunma bakanlığı'na verilen görevlerin tam olarak yerine getirildiğini düşünüyorum. bu nedenle yarından (15,03,2016) itibaren askeri grubumuzun temel kısmının suriye'den çekilmesini emrediyorum”

bölgede konuşlu kuvvete baz alırsak temel kısımdan kasıt hava kuvvetleri. fakat hava desteği olmayan kara kuvvetlerini de kara savaşı olan bölgede ezdirmek istemeyecektir. sonuç olarak muhtemelen rusya suriye'den tamamen çekiliyor.

sebebi şimdilik muallak. ya abd ile anlaştılar veya esat ile ters düştüler. ikincisinin gerçekleşme ihtimali sıfıra yakın olduğundan büyük ihtimalle abd ikna edildi ve esat ile devam edilecek.
http://tr.sputniknews.com/rusya/20160314/1021474477/putin-rusya-suriye.html

13 mart patlaması ile alakalı hdp basın açıklaması

fenrir
öncelikle, milliyetçilik ve vatanseverliği faşizm veya ırkçılık olarak tanımlama güncel konjonktürde geçmişte kaldı, kafaları bugüne taşımak lazım. buna yeni sıfatlar bulmaya da gerek yok, milliyetçilik ve vatanseverlik zaten tanımları yapılmış olgulardır. hükümetlerin, siyasilerin hatta provakatörlerin ideolojik söylemlerine hamaset diyebilirsiniz, fakat halkın davranış ve tepkilerine yön veren duygularına göstermelik diyemezsiniz. klasik olacak ama bu başkasını aşağı görme esas faşistlik olur.

kafa taşımak demişken, terör örgütünün siyasi bir uzantısını (tüm samimiyetimle söylüyorum, hazırdaki delilleri falan bir yana bırakın biraz objektif bakmayı başarabilen bunu görecektir) masum kabul ederek muhatap almak saf-lık-tır. ki örgütlerin terörist eylem yapma sebebi zaten kendilerini muhatap kabul ettirmektir, bunu başardıklarında zafer kazanmış sayılırlar. konuşmak? konuşulur. ama örgüt tarafından atanıp, silah zoruyla seçtirilenlerle değil.

bölgedeki feodal düzenin yıkıl(a)mamasından, hükümetlerin bölgesel ve siyasi hatalarına kadar her şey konuşulur, fakat terörist örgütle organik bağı olan hiç bir oluşum masum kabul edilemez.

kafayı sempatizanlıkla sevgi kelebeği noktasından taşıdıktan sonra kimin muhatap alınması gerektiğini bile birlikte tartışabiliriz.

13 mart patlaması ile alakalı hdp basın açıklaması

fenrir
toplu bir hafıza kaybı yaşanmadığına göre,
bahse konu hainlerin mazisi belli olduğuna göre,
yine bu hainlerin, böyle bir saldırıyı yapma potansiyeli olduğuna göre,
bu olayın faili olsalar da olmasalar da, bu kitlenin ihaneti ve kahpeliği ortada olduğuna göre,
bunları savunmak veya masummuş gibi görmek için ya sempatizan olmak gerekir veya polyanna.

yolda yürüyen kadını yere yatırıp taciz etmek

fenrir
bireysel silahlanma ve savunma hem yasal hem de insani bir haktır. hatta gerekliliktir.

özellikle kadınlar; kendilerini etkin savunabilmek, böyle durumlarda saldırgandan kendilerini koruyabilmek için, genellemede ise başlı başına bir caydırıcı etken olduğundan yasal bireysel silahlanmalıdır.

ki böyle bipolar bozukluk ardına sığınmaya çalışan sapıklar kendi kendilerini tedavi edebilsin.

13 mart 2016 ankara patlaması

fenrir
resmi açıklamaya göre 27 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 75 yaralımızın olduğu kahpece, şerefsizce, kalleşçe saldırı.

ölenlere rahmet, ailelerine sabır diliyorum.

derdi olan, derdini muhatabı ile çözer. btö mensuplarının kendi beyanlarına göre dertleri özelde asker polis gibi kolluk kuvveti, genelde devletin tüm unsurları. mayası, kanı bozuk şerefsizler madem kendinizi sözde kahraman olarak görüp ilan ediyorsunuz, bu kahramanlıklarınızı götünüzü sıkıp cephede gösterseniz? ama olmaz. niye? çünkü kahpelik, şerefsizlik, korkaklık, hainlik kanınızda var. gücünüz ancak masuma sivile yeter.

ister fistanlı olun ister sakallı. türkiye cumhuriyeti'ne, bayrağına, milletine, toprağına uzanan her el kopartılacak. kan yerde kalmaz.

terörü silah gücü ile bitirmeye çalışmak

fenrir
terörün en basit tanımı "bir amacı elde etmek için şiddet kullanımı"dır. aradaki nüans farkı da budur. teröre sebep olan nedenleri çözmek siyasi gücün görevidir. fakat terörü engellemek kanuni bir vazifedir. bu uygulama da kanun sınırları içinde yapılır. teröristin tarzına, kanunun izin verdiği şekilde karşılık verilir.

ülkemiz için güncelde, terörün sebeplerini silahla veya şiddetle nötralize etmeye çalışmak yine terör olur. fakat faaliyet halinde bulunan terörü de yine siyaseten çözmeye çalışmak, sadece terörü güçlendirir (bkz: açılımsüreci)

hayatı idame

fenrir
hangi hayatı idame? hekimadası tatili mi? yoksa ihtisas cehennemi mi?

hayatı idame sadece yemek bulmakla sınırlanamayacak bir konudur. doğada barınmak, ateş yakmak, su bulmak ve gerekirse doğal yöntemlerle içilebilir hale getirmek, yön bulmak, ilkyardım vs gibi bir çok alt başlığı içinde barındıran, en zorlu koşullarda dahi hayatta kalma yetileri kazanmayı ve bunları uygulayabilmeyi öğreten adaptif bir eğitimdir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol