terörü silah gücü ile bitirmeye çalışmak

independence
teroru aslinda bitirilmeyeceginin net gostergesi.

30 senedir silah gucu ile bitmeyen teroru, bu sene ne gibi ekstra gelismeler oldu da silahla bitirebileceginizi dusunuyorsunuz?

ben oturdugum yerde, odamda bunlari dusunebiliyorum da siyasiler oturduklari makamlardan mi bunu dusunemiyorlar?

teror demek silah sanayinin gelismesi ve para basmasi demek. teror demek terore karsi gostermelik mucadele edenlerin oy potansiyelini arttirarak gelistirmesi demek, teror demek gundemi her dakika tek hareketle degistirebilmek demek. dolayisi ile teror demek siyasi hirslarinizin uzerine tereyag ile bal surmek demek. elbet bitirmezsiniz teroru, neden bitiresiniz. sehit olanlar sizin evlatlariniz degil, sehit olan bir uzak akrabaniz dahi yok. teroru neden bitiresiniz terorden nemalanmak varken.

yine de akillarin bir kosesinde bulunsu diye yaziyorum;

teroru bitirmek icin daga cikisi engellemeniz gerekir. bunun icin de bolge halkina daha insani yasam sartlari sunmaniz gerekir. adam memleketinden goc etmeyecek, goc etmek icin sebebi olmayacak. o hep dilinizden dusurmediginiz pozitif ayrimcilik bolge icin gecerli olacak. egitim, sanayilesme, yatirimlar hep bolgeye akacak uzun sure. bolge insaninin dertlerini dinleyeceksiniz ve acil cozumler ureteceksiniz. insanlari ayakli oy makineleri olarak gormekten vazgececeksiniz. saglik hizmetlerini ulasim hizmetlerini eksiksiz ve hatta baska yerlere oranla daha fazla bir sekilde halledeceksiniz. insanlik onurunu ayaklar altina almadan insanlarin refah icerisinde yasamasini saglayacaksiniz. bolgede tarima ve hayvanciliga buyuk destekler vereceksiniz. bolgeyi sosyallige bogacaksiniz.

teroru bu sekilde sonlandiracaksiniz. 120 yil sonra falan tabi, simdi sonlandirmak isinize gelmez.
baldman
terörizm bir düşünce yapısıdır ve silah gücü ile insanlar ölür fikirler ise kafasına namlu dayandıkça daha keskinleşir daha da taraftar bulur. unutmayın buralarda ölen kahraman olur. terörist bile olsa
fenrir
terörün en basit tanımı "bir amacı elde etmek için şiddet kullanımı"dır. aradaki nüans farkı da budur. teröre sebep olan nedenleri çözmek siyasi gücün görevidir. fakat terörü engellemek kanuni bir vazifedir. bu uygulama da kanun sınırları içinde yapılır. teröristin tarzına, kanunun izin verdiği şekilde karşılık verilir.

ülkemiz için güncelde, terörün sebeplerini silahla veya şiddetle nötralize etmeye çalışmak yine terör olur. fakat faaliyet halinde bulunan terörü de yine siyaseten çözmeye çalışmak, sadece terörü güçlendirir (bkz: açılımsüreci)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol