11 nisan 2016 bilgi sözlük yeni arayüzüne geçilmesi

herkonudafikrimvar
çok beğendiğim ara yüzdür. 15 yıllık mazisi olan sözlüğün özellikle son 2 aydır yaşadığı pozitif değişimler taktir edilesidir. emeği geçenleri tebrik etmeyi borç bilirim.
adimneo
gerçekten başarılı bir ara yüzdür. henüz denemedim ama mesajlaşma aynı sayfada olacakmış gibi bir his verdi bana. bir de gündüz modundaki bu beyazlığı biraz kırabilirlerse tadından yenmez.
hmmmmmtmmcnm
anam anam neler duyuyorum dediğim olay. tez zamanda kahvaltı edile, laptop başına gecile. mobile takıla takıla asıl haberi kaçırmışm.
mustaitbiradam
"nerede kaldın ay yüzlüm ara yüzüm?" dediğim değişiklik. sözlüğe yeni bir nefes verecektir. çok hoş, çok tatlı olmuş. kullanışlı da aynı zamanda. güle güle kullanın sevgili yazar arkadaşlar.

ayrıca gece modu da güzel. zaten biraz normal takıldıktan sonra direkt gece moduna geçtim.
uptofate
kısa bir zamandır yokum buralarda. vizeler falan diyecektim de aslında vizelere de çalışmadım. neyse bu akşam bi gireyim kim ne demiş ne olmuş diye.

sözlüğün adresi değişti sandım. önceki tatlı tasarım gitmiş. yerine böyle - söz meclisten, bunu tasarlayan grafiker ekibinden ve onaylayan yetkililerden dışarı- çirkin bir şey gelmiş. tamamen subjektif olmasının yanında niye çirkin diyorum ?

öncelikle bu tip sitelerde genel olarak beyaz-(bir renk) uyumu aranır ve bu uyum tüm siteye yayılır. örnek vermek gerekirse yeşil gibi ( bir yerden fena tanıdık gelmeli ) mavi gibi ( bilgisözlük olderversion. ) hatta pembe ve mor gibi renkler de alınabilir. bu renkler beyaz/gri arayüzün üzerine butonlarda, başlıklarda, bannerlarda kendini gösterir. nadir olarak yazılarda da görebiliriz. bu renkler genel olarak açık renklerdir. lacivert değil mavi, biraz daha açık bir yeşil, kırmızı değil pembe, yine açık bir mor gibi. çünkü sitenin her yerinde yoğun olarak göreceğiniz bu rengin sizi üzmemesi, karamsar bir ruh haline sokmaması gerekir. uzun süre zaman geçirecekseniz en azından.

devamında ise bahsettiğim bannerlar, butonlar ve bu fonksiyonel nesnelerin şekilleri, boyutları ve birbirlerine göre konumlandırılmaları konusu var. bir süredir siteye giremediğimi söylemiştim. üzerine siyah renk ile yenilenmiş tasarım sonucu bazı şeyler bana farklı geliyor olabilir. ancak bu konuda da eski tasarımı yenisine tercih ederim. önceki tasarım bu tasarıma oranla daha ince geliyordu bana. burda ince kelimesinden kastım şu : kare yerine daha dairesel şekillerin seçimi, büyük kutuların köşelerinin daha "rounded" olması - yumuşak, yuvarlağa yakın - olması gibi..

ve son olarak, yukarıda bahsettiğim etmenler bir araya gelince - tamamen subjektif olarak- profesyonel bir sözlük yerine, lise sözlüğü imajı verdi.

yorum yaparken eski bir grafiker olmanın verdiği bilgi ve tecrübe birikimine, ben olmanın verdiği rahatlığa ve hiçbir şeyi beğenmeme huyuma dayandım. eleştirilere pek tabii açığım.

ama ben genel olarak hiçbir şeyi beğenmem. bu yüzden harcanan emeğe, zamana helal olsun, kişisel bir durum veya kötüleme amacı yok. bunu yapıcı bir eleştiri olarak düşünebilirsiniz. ya da bunu düşünmeyebilirsiniz. alınmam yani.

edit: imla.
pipolarbozuk
beğenmedim. renk arıyor insan. siyah beyaz şeysi bilemedim. vodafone arenanın açılışını mı kutluyoruz yoksa.
ama geliştirilebilir ek tasarım seçenekleri gelir gibi düşünüyorum.
adimneo
yapılan değişikliğe buradan mı eleştiri getiriyoruz emin olamadım ama entry girerken "önizleme" butonunun kaldırılması hoş olmamış. onu bize geri ver independence.

edit: önizleme geri gelmiş, teşekkürler.
goaskalice
entryler arasında çok boşluk var. bir başlıkta 10 entry görmek gibi özellikleri var mı bilmiyorum olsa iyi olur.
bunlar dışında iyi..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol