13 mart patlaması ile alakalı hdp basın açıklaması

fenrir
öncelikle, milliyetçilik ve vatanseverliği faşizm veya ırkçılık olarak tanımlama güncel konjonktürde geçmişte kaldı, kafaları bugüne taşımak lazım. buna yeni sıfatlar bulmaya da gerek yok, milliyetçilik ve vatanseverlik zaten tanımları yapılmış olgulardır. hükümetlerin, siyasilerin hatta provakatörlerin ideolojik söylemlerine hamaset diyebilirsiniz, fakat halkın davranış ve tepkilerine yön veren duygularına göstermelik diyemezsiniz. klasik olacak ama bu başkasını aşağı görme esas faşistlik olur.

kafa taşımak demişken, terör örgütünün siyasi bir uzantısını (tüm samimiyetimle söylüyorum, hazırdaki delilleri falan bir yana bırakın biraz objektif bakmayı başarabilen bunu görecektir) masum kabul ederek muhatap almak saf-lık-tır. ki örgütlerin terörist eylem yapma sebebi zaten kendilerini muhatap kabul ettirmektir, bunu başardıklarında zafer kazanmış sayılırlar. konuşmak? konuşulur. ama örgüt tarafından atanıp, silah zoruyla seçtirilenlerle değil.

bölgedeki feodal düzenin yıkıl(a)mamasından, hükümetlerin bölgesel ve siyasi hatalarına kadar her şey konuşulur, fakat terörist örgütle organik bağı olan hiç bir oluşum masum kabul edilemez.

kafayı sempatizanlıkla sevgi kelebeği noktasından taşıdıktan sonra kimin muhatap alınması gerektiğini bile birlikte tartışabiliriz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol