hayatı idame

fenrir
hangi hayatı idame? hekimadası tatili mi? yoksa ihtisas cehennemi mi?

hayatı idame sadece yemek bulmakla sınırlanamayacak bir konudur. doğada barınmak, ateş yakmak, su bulmak ve gerekirse doğal yöntemlerle içilebilir hale getirmek, yön bulmak, ilkyardım vs gibi bir çok alt başlığı içinde barındıran, en zorlu koşullarda dahi hayatta kalma yetileri kazanmayı ve bunları uygulayabilmeyi öğreten adaptif bir eğitimdir.
bamboo
asker olmayanlar için uzun sürer. yazılı kaynak yoktur. herkesin hayatı farklı olduğundan her bünye farklı çözümler üretir. temel sorun gelir gider dengesi yaratma üzerine kuruludur.
lprmrv
denizciler icin "denizde hayati idame" olarak gecer. denizde hayati idame sartlari geminiz icin terk yerleri vuruldugu andan itibaren baslar. karadaki versiyondan cok cok farkli olarak siginabileceginiz magara, kayanin dibi vs yiyebileceginiz yabani meyve veya kurbaga kaplumbaga olmadigi icin geminizi terk etmeden alacaginiz kucucuk gofret veya battaniye inanilmaz is gorur. hele ki can salinda bir gun gecirmemis kisilerin o battaniyeyi ustune ortmek icin degil altina koyarak ustune oturmak icin oldugunu anlamasina imkan yoktur. her yerinizin su oldugu fakat icemediginiz deniz suyunun nasil icme suyuna donustureceginizi bilmezseniz dilinizin sismesi en fazla 48 saat surer. sonrada kara harpliler ama biz menteste surunuyorduk derler. ya ne demezsin

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol