rusya'nın suriye'den çekilme kararı

fenrir
sputnik'e göre putin'in açıklaması,

“savunma bakanlığı'na verilen görevlerin tam olarak yerine getirildiğini düşünüyorum. bu nedenle yarından (15,03,2016) itibaren askeri grubumuzun temel kısmının suriye'den çekilmesini emrediyorum”

bölgede konuşlu kuvvete baz alırsak temel kısımdan kasıt hava kuvvetleri. fakat hava desteği olmayan kara kuvvetlerini de kara savaşı olan bölgede ezdirmek istemeyecektir. sonuç olarak muhtemelen rusya suriye'den tamamen çekiliyor.

sebebi şimdilik muallak. ya abd ile anlaştılar veya esat ile ters düştüler. ikincisinin gerçekleşme ihtimali sıfıra yakın olduğundan büyük ihtimalle abd ikna edildi ve esat ile devam edilecek.
http://tr.sputniknews.com/rusya/20160314/1021474477/putin-rusya-suriye.html
kabul
eğer gerçekse ilginç gelişmeler bizi bekliyor dedirten olaydır.eğer abd ve rusya arasında bir win-win olayı varsa hap yutulmuş demektir.umarım yanılırım.
fjhyf
bir dönüm noktasına gelinmiş anlaşılan. ekonomik zaafı nedeniyle putin çekilmek zorunda kaldıysa ve "görev başarıldı" muhabbeti de gururunu kurtarmak içinse bir ayrı, amerika ile aralarında anlaşıp evlerine dönüyorlarsa bir ayrı. ismet inönü'nün ayı ile yatağa girmek benzetmesine tam uyan günler yaşayacağız görünen o ki.
sirintyson
istediğini aldı. herkesi masaya istediği şekilde oturttu. abd ile anlaştı. imajını o biçim yaptı ve sıra gelen yeni hamlesini hayata geçirdi. bu durum bizi de ciddi anlamda ilgilendiriyor. başka sözlüklerde bu olaya çocukça yaklaşan bilindik tipler var ama bu işler onların hayal dünyalarındaki gibi yürümüyor.
independence
suriye'de hayvani bir usse sahip, yeni aktardigi malzemeyi askerleri cekse ne olacak. istedigi anda istedigi seye mudahale edebilme gucune hem karadan hem denizden sahip. dostlar alisveriste gorsun minvalinde bir cekilisten ibaret.

s-300'leri cekiyor musun sen ondan bahset bana.
akillibirdeli
rusya ile abd'nin yaptığı çıkar görüşmelerinin sonucu stratejik bir oyun. kim bilir ne anlaşmalar yapıldı aralarında ne anlaşmalar??? daha büyük planların kaosların habercisi bence buraya yazıyorum beklemede kalınız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol