confessions

terra

- Yazar -

  1. toplam entry 59
  2. takipçi 2
  3. puan 4170

dtcfde feministlerin meydan dayagı

terra
haberin linkini en sona vereyim.
yahu nasıl memleket oldu burası. dtcf büyük alimler yetiştirmiş yerdir ; dünya çapında yerli yabancı ziyade akademisyen çıkarmış yerin haline bakınız.
taciz var diyerek birkaç ebleh kadın birisini linç ediyor. böyle şey olmaz. tacizde kadının beyanı esastır falan diyorlar efendim yok öyle şey. insan hukuk karşısında eşittir dişi erkek fark eylemez.
barbarlıktan başka şey degil. bakın dil-tarih-cografya fakültesinde barbarlık varsa taşra üniversiteleri ne yapsın a kuzum...
başvekil davutoglu modern mogollar gibi bir söz sarfetti bugün. nefret suçu işledi. mogollar türklerin akrabası bir toplumdur ve bay profesörün bildigi gibi tamamen yagma ve yıkım yoktur tarihlerinde gitsin iki üç tarih kitabı okusun diyecegiz fakat tarih fakültesinin durumu da ortada.
ülke baştan aşagı kalitesizlik çukurunda boguluyor. aptallık, instagram maymunlugu meziyet sanılıyor. üzülüyoruz. gerçekten üzülüyoruz.
üçüncü sınıf feminik edebiyatı yapmaga çalışan olursa paylamak üstümüze vazifedir. nohut kadar beyinle olmaz o işler.
şu dahi uzantıdır :http://odatv.com/kadinlar-tacizci-diyerek-meydan-dayagi-atti-2903161200.html

edit : bir takım zevat gelip yok devlet düzeni saglamazsa yok şöyle yok böyle yag eritme kilo aldırma ve sair kelimat ile lügat paralıyor. efendim bu devlet başbakanını astı, aynı devlet onlarca sultanını, padişahını, hakanını öldürdü fevkalade uzun mütalaa arz eyleriz amma ki kıymete haiz olmuyor. türkler tarihlerinde hiç olmadıgı kadar medeniler şu zamanlarda ve yine şu zamanlarda hiç olmadıkları kadar da aptallar. bakkal olmayacak adamlar devlet yönetiyor, çoban olmayacak adamlar kadın hakları savunuculugu yapıyor.

evrensel ahlak yasalarına inanmamak

terra
dillerin ve kültürlerin varlıgı inanmaya engeldir. bir yerde iyi olan şey öte yerde kötüdür. mesela kölelik üzerinden örnekleyelim : kölelik bir zamanlar iyi şey idi, insanlar güvende olmak geçimlik kazanmak için kendilerini zorla köle olarak satıyorlardı ; mesela ildeniz pehlivan'ın hikayesi çok ilginçtir. atabek ildeniz. buna bakılabilir. o vakitlerde iyi olan şey tekamül geçirmiş şimdilerde kötü olmuştur. şu halde beynelmilel bir etique kavaidi olamaz. sürekli bir degişim söz konusudur. ayrıca diller ve kültürlerin varlıgını en başta zikrettik. hırsızlık yapma gibi basit şeylerden misal verilecek konu degildir. felsefe talebeleri tarih bilmez. felsefe de bilmez. zira felsefe mektebde ögrenilecek şey degildir. sagda solda konuştuklarına bakmamak lazım. kant hazretleri büyük adamdır ayrı mesele.

koci bey

terra
ibrahim sultan'a yazdıkları basit türkçe'dir. fazla arebçe ve farsça kullanmaz. zira ibrahim sultan deli değilse de melekeleri de tam değildir. mesela der ki : şeyhülislam efendi huzurda vardukda ayağ üzere kalkub buyur eyleyesünüz pes 'nasılsun efendi eyü müsün' deyü sual eyleyesünüz ve sair.
samur kürkü çok seviyor sultan. o devirde şiddetli kış olmuş dünyada minik bir buzul çağı, işte bu sebeb ile sultan ibrahim kürke fazlaca muhabbet gösteriyor derler. türk montesküy'ü de derler koçi bek'e.

oda tv imamhatip yazı dizisi

terra
biraz sonra aktaracagım uzantı yazı dizisinin ikinci kısmının uzantısı. siteden ilk kısım bulunabilir, hakeza devamı da gelecektir diye belirtmişler.
çarpıcı bir örnek. gazeteciler böyle derlemeler ile iş görür oluyorlar. yoksa manken kıçı seyrettirmekten başka işe yaramıyorlar. bir de habertürk tv'nin cinler,periler, gündem ötesi gibi moronlara hitap eden programları var.
karl popper bilen, frankurt okulu tanımış, ibn haldun, fazlur rahman gibi zevatı kıraat etmiş dostlar varsa muteber görüşlerini yazsınlar.
'yhaa agbi tayyib tam big brother yhaaa' ' dinciler onlar, din satıyorlar' ' cumhuriyeti yıktırmayacagız' gibi söylemlerle fikir mastürbasyonu yapacak, felsefe bölümüne gidip de felsefe yaptıgını sanan ergenler uzak dursun. bari burada kaliteyi yakalayalım. celal şengör ve ilber ortaylı'nın programı da yayından kaldırıldı kalitemiz temelli sürünecek. 2 ayda milleti aydınlattı adamlar.

uzantı :http://odatv.com/odatv-imam-hatip-okullari-dosyasini-aciyor-1703161200.html

safiyüddin urmevi

terra
bu zat 14 yaşında çalgı aletlerinde tel boyları üzerine çalışmalar yapmıştır. son abbasi halifesi'nin yanında bulunur bir türktür. daha sonra ilhan hülagü'nün hizmetinde de bulunmuştur. zengin iken fakir düşmüş ; sefalet içerisinde ölmüştür.
farabi'den sonra türk müziginin ikinci, büyük teorisyenidir. bu silsile büyük hoca abdülkadir meragi'den dede efendiye kadar uzanır.

zeus çapkınlığı

terra
ion zihninin tanrılar alemine yansımasıdır. heredotos persler için şöyle yazıyor : bunlar oglancılıgı ionlardan belledi.
ensest, çük ve kuku düşkünlügü eski zamanların tüm medeniyetlerinde görülür ; mitolojilerine yansır.
insanlar seks ederek çogalmak zorunda çünkü. o zamanda bir görev telakki olunuyor. çok nüfus ; daha fazla güvenlik ve iş gücü, neslin devamının garanti olması ve sair şeyler.

neden hala akp

terra
karl popper şöyle diyor ; kansız bir şekilde, bir iktidarı hükumetten indirebiliyorsak orada demokrasi vardır. en güzel tanım bu. türkler beceremiyor.
sorun türklerde de degil aslında. bu demokrasinin kötü taraflarındandır. ion demokrasilerinden beri tartışılır.
olur, degişir. iktidarlar baki degildir.
egitimli, iş bilir, tedbirli kimseler ; kadrolar sanıyorum ki bundan sonraki süreçte de yetişmeyecektir. mesele akp ya da chp degil. kadrolar bozuk.
bakın hamdullah suphi var chp vekili, hasan âli yücel var. şimdiki chp vekillerine bakın şafak pavey, sezgin tanrıkulu gibi teröristler var.
hamdullah suphi dedigimiz adam bu memleketin bugünlerini yaratan alim, iş bilir kimsedir. dünyanın en kaliteli üniversitelerinden türk üniversitelerine transfer yapıyor adam. çok büyük isimler ; her alanda. hasan âli keza. tercüme bürosu bu milletin bilmem kaç bin yıllık medeniyetine en olumlu katkılardan birisidir.
peki ya şimdi...
terörizm, basitlik,dalkavukluk, istismar. zihniyet önemli akp ile alakası yok. akp de digerleri de aynı bataklıkta hiçbirisi iş görmez.

sokak müzisyenleri

terra
osmanlı sultanı üçüncü selim'in bunlar hakkında bir iradesi var diyor ki : sokaklarda çalub çıgırırlar imiş ; görmeyeyim anları tekdir ederim.
adam müzisyen tabi. maraba taifesi. sokakta sanat manat olmaz.

13 mart patlaması ile alakalı hdp basın açıklaması

terra
sırtımızı pkk'ya ddayadık diyen partimsi oluşumun beyanı. yazık vallahi.
italyan hukukçular, ondokuzuncu asırda ceza hukuku imha mı yoksa ihya mı etmelidir diye tartışıyorlar. biz de ihyayı seçtik. görünün o ki olmuyor. caydırıcı olması lazım cezaların. biz örgüte sırtımızı dayadık deyip herhangi bir örgütün sivilleri havaya uçurması sonrası üzülüyoruz açıklaması yapmak insanlık onuruna hakarettir.

13 mart 2016 ankara patlaması

terra
güney bölgelerinde süren operasyonlardan ayrı olmayan hadisedir. iş bu mertebeye vardıysa ; bedeli ne olursa olsun mücadeleye devam etmek gerekir. zira masaya oturulan örgütlerin silah depoladıgı, iyi niyeti istismar ettikleri herkesin malumu.
siyasi iradeyi demiyorum bile. çoktan ölmüştür.
türkiye cesetler ülkesidir.

kampüs cadıları

terra
sözde kadın hakları savunan terörist grup.
üniversiteleri cehenneme çeviriyorlar. şahit olanlar bilir, kadın günü, sanat günü gibi paravanlar adı altında pkk propagandası yapmakta çok başarılılar.
üniversitede kadına şiddet mealinden spekülasyonlar ile ana akım medyayı yönlendiriyorlar.
lanetlenmiş bir topluluk. kampüs bilim yuvası olmalı terörist yuvası olmamalı.
vasat, felsefe bölümü ögrencileri. yahu felsefenin ögrencisi mi olur ancak felsefe tarihi ögretirsin ; felsefe falan okulda ögretilmez. bunlar, bu reziller genellikle felsefe bölümlerini işgal ederler. bir de vızıldak, insan rahatsız etmekte daha başarılı kardeşleri var : ögrenci kollektifleri.

sultan bestekarlar

terra
kalan müzik şirketinin 1999 yılında yayımladığı iki diskten mürekkep albümdür.
osmanlı sultanları tabii bunlar. türk iktidar sahipleri arasında musiki ile iştigal eden başkaları da var tabii ; avrupa'da da mevcuttur. büyük firederik mesela.
hatta selim-i salis ; üçüncü selim için ilber ortaylı part-time padişah diyor. sultan selim ciddi musikişinastır. makamlar terkip etmiştir. dede efendi'nin yetişmesi denilebilir ki onun sayesindedir. rivayete göre kendisini öldürmeye geldiklerinde kendisini neyi ile savunmuştur.
sultan 'korkud' gibi şehzadelerin de yahşi eserleri vardır. kırım hanlarından, ki çingiz han torunu olur bunlar, gazi giray han'da ciddi musikişinastır. zikredilen albümde birkaç eseri icra edilmiş.
gülbün-i hanan adlı kırım hanları tarihinde şu cümleler yazar : fenn-i edvarda alat-ı musikiden envai sazı icrada nadire-i devran olub telif eyledigi nakş beste ve şirin karın bi-hududdur. aynı zamanda şair tabii giray han.
sultan aziz'in besteleri avrupa ziyaretinde britanya'da icra edilmiştir ; kendi besteleri ile karşılıyorlar hazreti. ayrıca meşhur richard wagner ile sultan aziz'in teması var.
bayezid-i evvel ; birinci bayezid de bestekardır. mahmud-ı evvel ve mahmud-ı sani, son padişah vahid-üd-din de besteler yapar. vahid-üd-din ayrıca kanunidir.
türk müziği silsilesi kabaca şöyledir :

farabi - safiyüddin urmevi : ilhan hülegü ile konuşmuşluğu vardır. - büyük hace : hoca abdülkadir-i meragi : timuri sanatkarıdır aslında, gerçekten akıl almaz derecede hoş ve kudretli besteleri var. urmevi ile meragi azerbaycan türklerinin memleketlerindendir ; ikisi de müzik teorisyenidir. kezalik farabi baş pir oluyor. efendim meragi'den sonra hafız post oradan ıtri oradan dede efendi'ye kadar uzanır. dede'den sonrada beri gelir. hammamizade ismail dede. zira dede bir türkçe unvan olup arapça ve farsça'ya da geçmiştir.

rönesans hümanizmi

terra
rönesans hümanizmi deyince akla ilk lorenzo valla gelir ki türkçe'de bir iki satır bilgi dışında kendisi türk dilinde meçhul bir kimsedir.
iş bankası kültür yayınlarından bir kitap yayımlandı ; rönesanslar adında. başlıktaki hümanizm terimini de rönesans ile birlikte çok geniş olarak tedkik edersek eğer ; kitabın iddiası rönesans ve rönesans hümanizmi avrupa'ya özgü şeyler değildir. bütün alemde vardır.
bir de türk rönesansı vardır fakat hümanist değildir. baykara meclisleri derler bu zamanın üdeba,zürefa ve sairlerinin toplandıkları yerlere. oğlancılık aşikar olmuş, şaraplar su gibi akmıştır.
çok büyük şairler,nakkaşlar, bilim adamları bu devirde yetişmiştir. behzad, nevai ve sairler.
timuriler devrine derler. timuri rönesansı diye bilinir. kesinlikle hümanizm yoktur.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol