karabağ

tiryaki
tüm türk cumhuriyetleri için hayati derecede önem teşkil eden stratejik bir bölge...
bütün olarak azeri yönetimine geçmesi durumunda türkiye’nin azerbaycan,kazakistan,türkmenistan,tacikistan,kırgızistan ve özbekistan gibi türki cumhuriyetler ile sınırlarını birleştireceği ; büyük türkiye hamlesinin en önemli ayağı.
gerek rusya gerek amerika gerekse de avrupa bu konu üzerinde hassasiyet ile durmakta bu sorunlu bölgenin azerbaycan denetimine geçmesini engellemek ,en önemlisi de türk dünyasının birleşmesine mani olmak amacıyla ermeni tarafına sınırsız destek sağlamakatadır.

sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
cem karaca’nın nerede kalmıştık albümünden bir şarkı. sözleri:

"....
karabağ’da talan var
ak gerdana saldıran var
demirsen durun geldim
gözü yolda kalan var şeyh ahmet yesevi’nin yaktığı ateş
ateş değil sanki şerbet iç dolu dolu
bir nakış söyler yerde kilimler
ata yurttan balkana ille anadolu
bu asla turan değil, muhteşem bir tufandır
kavuşan elalem değil, can ile canan’dır
şimdi "türkü" söylemenin tam zamanıdır
iki gözüm bu işin yok sağı solu
..."
greyfurt
azerbaycan cumhurbaşkanı ilham aliyev ve ermenistan cumhurbaşkanı serj sarkisya’nın çözüm yolunda önemli bir dönemeci katettiği sorundur.

rus desteğindeki ermenistan ordularının kan kusturduğu kardeş azerbeycan ordusunun, son yıllarda katlanarak artan azeri petrol (ve ürünleri) gelirleriyle modernize olması (kardeş ülke türkiye’nin desteğini belirtmeme gerek varmı?) neticesinde sayın ilham aliyev haklı olarak sopanın ucunu göstermiştir. (karabağdaki hamile kadınların karınları yarılmış görüntüler hala hafızalarımızda)

barış çerçevesindeki görüşmeleri destekliyor ve gelişmeleri merakla bekliyorum.
mmkurabiye
dağlık karabağ’ın rusçası nagorno-karabakh tır. ingilizcesi olarak da bu kullanılır.rusçadan özel isim olarak geçmiştir.
benduruyorumsebagitti
dönemin başbakanı süleyman demirel’in pısırıklığı yerine, cumhurbaşkanı turgut özal’ın görüşleri uygulamaya geçse bugün hâlâ işgal altında olmazdı.

kızıl ordu efsanesi fena korkutmuştu bu denge adamını. denge dediysek kendi iktidarının, koltuğunun dengesi. ki o kızıl ordu’nun ne sallama çay olduğunu da çeçenler göstermişti tüm dünyaya.

fenrir
yıllar süren esaretinden sonra özgürlüğüne kavuşmak üzere olan, böylece bayrak hasreti dinecek azerbaycan'ın vatan parçası.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol