herkonudafikrimvar

0 /
independence
sozluge uye oldugu tarih 7 mart 2016. yani bundan sadece 1 ay 5 gun once sozluge uye olmus. toplamda 67 entrysi var, dolayisi ile pek faal de diyemeyiz kendisi icin sozluk icerisinde. ancak ne sekilde nereden bilgi aliyorsa, yazarlarin entrylerinden kisilik analizlerini yapabilecek kadar da cok sey bildigini dusunuyor bu insanlar hakkinda;

(bkz: sözlükteki aktif yazarların kişilik analizi)

misal ben hamburger ile redbull'u birlikte goturen, liseli seviyesinde entryler yazan, antisosyal bir yazilimciymisim.

nereden vardi bu sonuca?

cunku sozlukte online surem bir hayli uzun, o zaman ben antisosyalim.

cunku gida konusunda ozellikle nerede ne yenir konularinda bir hayli yazim var. o zaman hamburger duskunuyum ve hamburgeri redbulla birlikte goturuyorum.

yazilarimda edebi yonden bir zikkim yok, liseli seviyesinde yaziyorum. 100k entrymin icerisinden kac tanesini okudu da bu konuda fikir sahibi oldu onu hic bilmiyorum, cok onemi de yok zaten, tipki alakali baslikta yazdigi entrynin iceriginin de sahsim adina zerre onemi olmadigi gibi.

ote yandan kisasa kisas(bak islami terim, dini yazilar yaziyormusum ya) seriata gore luzumlu olduguna gore analize analiz de yine seriata gore esas olsa gerek, sirf bu sebeple analinize analizle cevap vermekte bir sakinca gormedim.

sahsi kanaatime gore oyle bir boslukta ki, birilerinin ilgisine muhtac. ancak bu ilgiyi dogal yollardan saglayamiyor, bu sebeple de antisempatik yazilarla etki tepki yontemi araciligi ile ilgi cekme cabasi icerisinde. muhtemelen kendisine ornek olarak da banu alkan ya da ajdar anik gibi isimleri secmis. bilindigi uzere bu sahislar da toplumun ilgisini cekebilmek adina olmadik seyler yaparlardi ama sonlari ortada.

onerim su olacak;

amaci gercekten ilgi cekmekse tebrikler, basarili oldu. simdi artik gercek kimligine donme zamanidir. iticilik bir yere kadar ilgi ceker, sonrasi nefrete donusur. yerinde olsam tez elden gercek kimligime burunurdum. su anda yansittigi karakter tam anlami ile fake. troll muessesesine hizmet etmeye calisiyorsa da trolluk boyle bir sey degil, oradan da batiriyor isi, beceremiyor. donsun kendi kimligine bir an once. valla bak.
rapunzelkibritsatar
öyle sıkkın sıkkın yatarken, sözlüğe girip kahkahalara boğulmamı sağlayan yazar. (bkz: # 1119231) ya sen beni güldürdün ya inş cinsel hayatın olur

bunu yapmayı hiç sevmiyorum ama cevap vereceğim. yahu ben buradan adam kaldıracak kadar düştüm mü? bahsini ettiğin kişiyle, chat aparatında tanıştık arkadaş olduk. gitmesine hayli üzüldüm, iyi bir yazardı. ama biz mustaitbiradam, akillibirdeli hatta bigcoder felan hep birlikte sohbet ediyorduk. ki çirkin yakıştırmayı yaptığın kişi benden yaşça küçük bir kardeşim.

böylesi asılsız ve iğrenç iddialarla dikkat çekmeye çalışan birine cevap vermek istemezdim. ama arkadaşımızın kız arkadaşı okur felan, sorun çıksın istemem.

burası bir sözlük. ve ben burada sen hariç herkesle gayet iyi anlaşıyorum. uptofate gibi arkadaşlık kurduğum bir çok yazar var. sanırım upto ile bir sorunun olduğu için sardın böyle saçma olaya.

her neyse burada sanmıyorum ki senden başka bir kişi daha, karşı cinse hitap etmek için yazsın. yinede sansasyonel açıklaman için teşekkürler. iyi güldüm.
mustaitbiradam
her konuda fikri olan, ama o fikirlerin ne kadar ahlak ve edep çizgisine yakın olduğu, ne derece saygı çerçevesine dahil olduğu tartışılan yazar. fikirlerini genelde insanlara salça olmak için kullanır. aslına bakarsanız her konuda fikri olup olmadığı tartışılır, onlar fikir mi; o da tartışılır.
tek numarası insanlara bulaşık olup buralarda yer edinmek. adamdaki gayeye bak. ruhen ve insani olarak boş biri olduğu insanlara olan yaklaşımından belli oluyor; sürekli dürtüp iğnemeler. sanane be birader. sen kimsin ki?
insani yönü bu denli yerlerde olduğu için insanlarla anlaşamıyor ve o yüzden sevilmiyor. kendisi lazanya türevi biri lakin onu iyi kamufle ediyor. bizim mahallede bu tip eleman vardı bir tane. kime salça olsa döverdik. kimseyle anlaşamazdı, aptal herif. neyse, bu yazar da kendini bu yolda gördüğü için ona laf atayım, buna laf atayım, oradan nemalanayım, kimseye saygı duymayayım, onlarla anlaşamayıp buradan yürüyeyim politikası uyguluyor; bu yüzden de iyi anlaşabilen insanlara da bulaşık oluyor. sen kimsin kardeş? ne hakla bana dostluktan öte kankalıktan öte diye ithamda bulunursun, kendinde bu hakkı nereden buluyorsun birader? her konuda yersiz fikirlerini kendine sakla. numara alsaymşız da muhallebici de buluşsaymışız. bak bak laflara bak. hadsiz herif. hayır kendini nimetten görüp mü girdin o entryi? burada insanlara laf sokman, seni yüceltmiyor; aksine küçültüp yerin dibine sokuyor. kaç yaşına gelmişin, işin gücün elinde avucunda. doğru düzgün dursana, ergen gibi takılmalar, o tarzda entryler. şımarık ankara bebelerinden işte. hadsiz, gereksiz, boş ve faydasız konuşan biri. kardeş, şu yolu doğrult bir. itici ve saçma duruyorsun. dahası var söylenecek de işte, kurallar el vermiyor.
son olarak da her konuda fikrin olsun ama mümkünse benimle ilgili olmasın. ötede dur. kumla falan oyna. hadsizliğini başka yerde sergile.

yazarımıza benimle ilgili girdiği şu güzel entry (bkz: #1120454) için de teşekkürlerimi sunuyorum.
selam ile.
akillibirdeli
her konuda boş fikri olan yazar. "insanın fikri neyse zikri de odur" atasözü bu yazarımız için söylenmiş diyebiliriz. kendisi insan ilişkilerinde başarısız olduğu ya da -şöyle diyelim- herkese farklı amaçlarla yaklaştığı için diğer insanları da karalama politikası yürütüyor. bu yazarımız için; beyni yok, her konuda fikri var da diyebiliriz. böyle sinip milletin entryleri üzerinden yürümeye, trollük yapmaya çalışan biri görüldüğü üzere. upto'ya karşı ilgin falan mı vardı be canım? nedir bu upto ile ilgili konulara olan ilgin? hayır böyle herkese bir çamur atma çabası falan hayırdır? sen kimin kiminle muhallebiciye gideceğini falan bırak da numaranı ver istersen biz seni ıslah evine götürelim.
rapunzelkibritsatar
upto-rapunzel skandalında başarılı olamadığı için; upto-mustait skandalıyla gündeme gelmeye çalışan yazarımsı. yine güldürdü beni. bakalım bundan sonra uptoyu kiminle yakıştıracak?
söylesen muhallebiciye gönderirdik uptoyu seninle abicim, ne gerek var böyle şeylere?
profesyonelogrenci
kendi ve yaptıkları hakkında hiçbir şey bilmememe rağmen her sözlüğe girdiğimde hakkında başka başlıklarda veya direkt nickaltına entry girilmesinden artık rahatsızlık duyduğum yazarlardan biri. bu saçmalığa ortak olmamak için günlerdir bekliyorum kapanmasını ama insanı zorla çileden çıkarırsınız siz.

ne etti bu adamlar size bile demek istemiyorum. çünkü kimseyi bağlamadığı gibi beni de bağlamıyor. o yüzden her gün her yerde konuşmanın anlamı yok. komik oluyor. işin garibi tartışmayın birbirinize salça olmayın diye bir uyarı da aldı bu yazarlar ama hala aynı şeyleri yapıyorlar. güldük eğlendik yeter.

burda bikaç kişi var birbiri hakkında hem dedikodu çıkartıp hem bunlara yorum yapan. bi adam bi yazarı başkasına yakıştırmış da falanmış da. tekrar sözlüyorum. bize ne bundan? kimsenin avukatı değiliz bireysel bulunuyoruz. iki kişi arasında sorun çıkıyorsa ikisi çözer biter. bize ne bundan? iki kişi kavga edince ben neden bunu entry olarak birsürü yerde okuyorum?

yeni bir yazar geldi visneli popkek gibi bir nicki vardı. adamın daha çömezliği kalkmadan ona bile salça oldu bu bahsettiğim grup. size ne kardeşim? başına gelen yazar yorum yapsa anlarım da size ne oluyor? bi rahat bırakın şu sözlüğü. sözlük diye geliyoruz magazin programından beter ettiniz. numaraları topladınız vatsapta konuştunuz, chat kanalı açtırdınız orda muhabbet ettiniz, ben daha kimseye mesaj atmamışken independence mesaj kutumuz doluyor diyenler vardı. yahu yapın kimse sizi tutmuyor da bu kadar şeyi sözlük dışında yaptıktan sonra elinize yüzünüze bulaşınca kavgalarınızı neden başlık altında yapıyorsunuz?
independence
dine karsi buyuk bir inancsizligi guvensizligi var ve bu gayet anlasilabilir bir durum. kimse kimsenin inanci ile bir duzlem icerisinde bulunmak zorunda degil, kimse bir yaraticinin yahut bir dinin varligina inanmak zorunda da degil. ancak eger inancsizliginin sebebi son gunlerde sozlukte paylastigi ayetlerin anlamlari ise cok yanlis bir yolda ilerledigini soyleyebilirim.

bir siteden bir ayetin mealini aliyor ve sozluge paste ediyor. e ben de usenmiyorum ayni ayeti farkli sitelerden kontrol ediyorum, bambaska kelime anlamlari cikiyor karsima ki bu da cok dogal.

oncelikle kuran'da bir ayet yoktur ki kendisinden once yahut kendisinden sonra gelen ayet yahut ayetlerle baglantili olmasin. bir ayeti net olarak kavrayabilmek, anlamini net olarak idrak edebilmek o ayeti tek basina okumakla mumkun olmaz. zira o ayetin oncesinde yahut sonrasinda yazilan ayetlerin bir kismi ile o ayet mutlak sekilde ilintilidir.

orneklendirelim(gerci simdi verecegim ornek cok klasik ama cok bilindigi icin ozellikle bu ornegi veriyorum)

Nisâ Suresi 43. Ayet abdülbaki gölpınarlı meali;

"Ey inananlar, namaza yaklaşmayın"

bu sekilde baslar meal. oysa devamini okudugumuz zaman su sekilde bir sonuc cikar karsimiza;

"ne söylediğinizi bilmeyecek kadar sarhoşken ve yolda değilseniz yıkanıncaya dek cünüpken. Hastaysanız, yahut yolculuktaysanız, yahut biriniz ayakyolundan gelirse, yahut da kadınlara dokunursanız, su bulamadığınız takdirde temiz toprakla teyemmüm edin, toprağı, yüzünüze ve ellerinize sürün. Şüphe yok ki Allah, bağışlayıcıdır, suçları örter."

bu arada x bir siteden alintilayarak kurani anlamaya calismak pek mantikli olmasa gerek. yine ayni sitede soyle bir meal yazilmis sozluge;

"yeni doğmuş bebek dile geldi ve konuşmaya başladı: ben, allah'ın bir kuluyum. o, takdir buyurdu ki, bana kitap verecek ve beni bir peygamber yapacaktır."

kaynak kuran-i kerim denmis ve link olarak da su site verilmis;

http://www.kuranmeali.org/19/meryem_suresi/30.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

ayni sitenin ayni sayfasindan ayni ayet ile alakali meali bir de ben paylasayim;

"Çocuk şöyle dedi: "Ben, Allah'ın kuluyum. O, bana Kitab'ı verdi ve beni peygamber yaptı."

e noldu simdi? yeni dogmus bebek seklinde cevrilen cumle bir anda "cocuk soyle dedi" oluverdi mi?

oldu.

amac orada yeni dogmus bebegin dile gelmesinin sacmaligini betimlemek anladigim kadari ile ama ayni sayfadaki farkli meal neden dikkate alinmiyor?

kuran-i ciddiye alacaksaniz, bunu en azindan saglam tefsir edenlerden okuyun, anlamaya calisin. google'a "ayetlerin mealleri" yazip onunuze ilk cikan linke tiklarsaniz reklam manyagi olma ihtimalinizin yani sira dogru bilgiye erismeniz de bir hayli guc olacaktir.

ozetle demem o ki;

inanmadigin bir seyin sacma oldugunu ispat amacli hareketler tutarli ve reel kaynakli olmali. bir sitede okudugun ve kopyaladigin bir mealin yanina "kaynak kuran" yazarsan senin de ciddiyetin kalmaz, savundugun fikirlerin de.
independence
cidden sozlukte boye birisinin varligindan memnunum.

bak bu saate icmedigim alkol markasi kalmamis, alabildigine votka goturmusum ama bu adamin yazdiklarini okumadan da yatmiyorum. amac bugun ne yazdigini neye muhalefet oldugunu bilmek.

muhaliflik on numara ama neye muhalif oldugunu da bi ayirt etmek lazim.


dine muhalif olan adam paso dinden ornekler veriyor, bu ne celisiki?;

dini begenmiyorsun, cubbeli'ye giydiriyorsun da edip yüksel nicin bastacin oluyor karşim?



biraz daha tutarli olmaya davet ediyorum kendisini. tamam en azindan benim ilgimi cekiyor ama dini karalayayim derken yine dinden ornek verirse komik oluyor. yapmasin boyle. biz kendisini bir restaurantta 150 bin lira hesap oderken seviyoruz.
herkonudafikrimvar
kendimi özellikle 2 konuda geliştirdim 1- Din ve Felsefe 2-Cinsellik. Aslında zıt 2 konu gibi geliyor ama birbiriyle çok içi içe olduğu söylenebilir. burada yazdıklarımı okuyup 'ayy sapık' diye ağlayıp arkasına bakmadan kaçanlar ve 'eksi puan' verenler bir yana, blogger.com sayfamda hatrı sayılır bir takipçim merakla yazdıklarımı okumaya devam ediyor.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol