confessions

eylerem

- Yazar -

  1. toplam entry 30
  2. takipçi 1
  3. puan 45768

madımak oteli

eylerem
2 temmuz 1993 günü,’sivas laiklere mezar olacak,cumhuriyet sivasta kuruldu sivasta yıkılacak, şeriat gelecek batıl zail’ olacak sloganlarıyla 37 canın yakılarak katledildiği, nasıl bir ülkede yaşıyoruz dedirten olayın geçtiği,şimdilerde alt katının kebepçıya dönüştürülmesiyle ayıbın son noktaya ulaştığı, müze yapılarak bu ayıbın ortadan kaldırılmasını istediğimiz mekan...

wakabayashi

eylerem
captain tsubasa(küçük golcü) adlı çizgifilmde boy gösteren, tsubasanın takımı nankatsu’nun ezeli rakibi shutetsu-nankatsu’da oynayan, tsubasanın kartal vuruşunu kurtarabilen yegane kaleci olmasıyla tusubasanın kabusu haline gelen,daha sonra tsubasa ile aynı takıma geçerek bizleri vicdan azabından kurtaran, şapkasıyla meşhur, karizma sahibi japon çizgifilm karakteri.

george wilhelm friedrich hegel

eylerem
erkekle kadının arasındaki fark hayvanla bitkinin farkı gibidir diyen,kadınların eğitiminin daha önceki bilgilerin edininilmesiyle gerçekleşemeyeceğini, tecrübe ile yaşayarak elde edilebileceğini söyleyen, tarihin akmasıyla bu tezinin geçersizlik kazandığını yine kendi sözü olan ’ussal olan ayakta kalabilendir’ ile ispatlandığı alman filozof.

baruch spinoza

eylerem
var olan her şeyin doğa olduğunu söyleyen ’çünkü onda yaşıyoruz onda hareket ediyor ve onda var oluyoruz’ diyen, en önemli eseri ’geometrik yöntemle temellendirilmiş etik’ olan kutsal kitaba eleştirel açıyla bakan zamanın ilk filozofu olmasıyla yahudilikten aforoz edilen ünlü filozof.

emil michel cioran

eylerem
insanın başına gelebilecek en kötü şeyin doğmak olduğunu söyler, insan doğduğu andan itibaren her şeyini yitirmiştir, yaşamaksa sonucu belli olan bir savaşı sürdürmekten ibarettir der.ilginçtir...

david hume

eylerem
biz hiçbir şey bilemeyiz doğru ancak gerçeğin derinliğinde bulunabilir diyen,ölümden sonraki yaşamın varlığına ilişkin ateşe konan bir kömür parçası bakarsın yanmaz diyerek ilgimi çeken, en önemli eseri ’insan doğası üzerine bir inceleme’ olan ünlü iskoç filozof, tarihçi.

emil michel cioran

eylerem
çürümenin kitabı ve doğmanın sakıncası üzerine adlı mükemmel kitapların yazarı,kanımca aşırılığın peygamberleri arasındada adı geçmesi gereken, intihar etmenin her zaman geç kalınmış bir eylem olduğunu söyleyen ,fransız filozof kişilik.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol