george wilhelm friedrich hegel

the lord of the vajinalar
ünlü alman filozoftur. felsefi aydınlanmanın mihenk taşlarından biridir. kendisinden sonra karl marx başta olmak üzere bir çok düşünürü etkilemiştir. idealist bir felsefe izlemiştir ve ona göre her şey idealardan oluşur, idealar ise ilk ideadan gelir yani tanrıdan. tanrı ilk ideadır. hegel diyalektik kavramını ortaya atmıştır. her şey zihinde gelişir ve kendi karşıtını yaratır ve bu yeni bir şey ortaya çıkartır. dünya ilk ideanın yani tanrının bir yansımasıdır. tanrı ile doğanın çatışması devleti doğurmuştur yani devlet tanrısal bir kavramdır. hegel’e göre her şey bir tarihsel gelişim süreci içerisindedir ancak bu süreç idealar üzerine kurulur.
yesil
marx ın kendi düşüncesinin diyalektik özelliği üzerinde yeniden durduğunu gösteren, "bir ölü köpek" saydığı alman burjuvazisidir.
eylerem
erkekle kadının arasındaki fark hayvanla bitkinin farkı gibidir diyen,kadınların eğitiminin daha önceki bilgilerin edininilmesiyle gerçekleşemeyeceğini, tecrübe ile yaşayarak elde edilebileceğini söyleyen, tarihin akmasıyla bu tezinin geçersizlik kazandığını yine kendi sözü olan ’ussal olan ayakta kalabilendir’ ile ispatlandığı alman filozof.
tyche
ölüm döşeğinde iken, öğrencisine’beni bir sen anladın, sen de yanlış anladın’diyen filozof olarak da bilinir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol