nerde o eski çizgi filmler

0 /
eylerem
sabah kalkıp ninja turtles, captain tsubasa,nils ve uçan kaz, calimero,voltran gibi çizgifilmlerden birini bulabilme umuduyla televizyonu açıp hiçbirini bulamamla birlikte iç çekerek sarfettiğim cümle.
nazly
buna alternatif çok kanal var aslında.bir çizgi film hastası olarak digiturk sahiplerine 61-62-63 ve 66.cı kanalları izlemelerini önermekle beraber cnbc-e deki büyükler için yeni sezonda da getirilen bir çok çizgi diziyi tavsiye edebilirim.
hafızalarımıza kazınan south park ve simpsons sonrasında son derece keyifle izlenen family guy cnbc-e nin yeni sezonunda meraklılarına hoşça vakit geçirmekte.
lakin asıl soru "nerde o eskiler???" değil "neden türk çizgi kahramanlarımız yok?" diye haykırılmalı.
sepulturk
seksenlerde yaşamış şimdinin çoğu yetişkinlerinin ve gençlerin ne zaman toplansa birbirlerine sorduklarını soru. akabinde hemen ilk önce clementine muhabbeti açılır nasıl korkarak izlendiği anlatılır. varyemez amca’dan bahsedilir, vikingler’in boynuzları tıklatılır, voltron’un kulağı çınlatılır.

bu muhabbetleri yapan nesil şimdiki nesilden her zaman çok daha şanslı olacaktır. çünkü çizgi filmler o zamanlar en saf duygulara hitap eden şeylerdi, şimdi ise hepsi ticari kaygıların tavan yaptığı düşüncelerle yapılıyor ve nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde kötülerin kazandığı bile oluyor! bizim çocukluğumuzda hep iyiler kazanırdı. o yüzden nerde o eski çizgi filmler?
armes
kedinin fareyi,kuşu kovaladığı şeker kız candynin aşk hayatını konu alan çizgi filmlerdi onlar şimdi ki gibi seni seçtim pikacu lan pica gebertsene karşındakini bak yoksa akşam yemeği yok sana vur kır parçala uç gibi çizgi filmler yoktu herşey daha natureldi.

(bkz: okullarda artan şiddet olayları)
armes
eskiden bi de monchhichler vardı monçiçi çıktı diye sevintrak bi şey olurduk çok tatlı yaratıklardı.
nickimi kaybettim kenan ilinde
tsubasa yı izlemek için kalkmam gereken saatten bir saat önce,daha hava karanlıkken kalkardım.beni o saatte kaldırabilecek başka bir güç olduğunu sanmıyorum.ayrıca sınıfa gittiğimizde kritiğini yapardık.tabii teneffüslerde yaptığımız maçlarda da bahçeden "kartal vuruşuuuu","kaleci vakabayaşi kurtardıııııı"nidaları yükselirdi.

(bkz: eskidendi çok eskiden)
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol