solcu tipli öğrenciler

0 /
pixie
"sistem" ve "cark" kelimelerini duyunca aniden aktivasyona giren ve herseyi reddeden ogrenciler. istanbul universitesinde bol bulunurlar.
fakat onlari gorunuslerinden anlamanizi saglayacak bir belirgin ozellikleri yoktur.
onlari gorunuslerinden anlamaniza da gerek yoktur. zira yalnyzca kendi siyasi gorusunu destekleyen ve bunun getirdigi riskleri de goze almis kisilerdir.

ankakusu
biz turkler sekilcigi cok severiz.
nedir bu ya? ulkucu tipli? solcu tipli?

insanlari koselere, tikamayi ne kadarda seviyoruz. yok efendim seni biyigin var sen susun...
senin sakalin var sen susun...
senin gotun buyuk o zaman sen sunlardansin...
basin acik... buraya...
aaaaa turbanli... suraya...

falanda, filanda...
sekilcilike oldum olasi bir gicigim vardir.

ha genellemeler yapilir... ortalama bir ulkucu, solcu soyledir, boyledir(ki bu bile sekilcilege girer) ama insanlara politik goruslerinden dolayi laf atmakta neyin nesi?

sen begenmeye bilirsin... zaten o kiside sen veya su begensin diye bir fikri benimsememistir...
onunda kendine gore inandiklari, dogrulari vardir...

peki ya o insanlari sirf sizinle ayni gorusu paylasmiyor diye karalamak, onlari kucuk dusurmeye calismak nedir?

sorarim size begenmediginiz fikirlere bok atacaginiza kendi benimsediginiz fikir ugruna surdan, suraya kicinizi kaldirmisliginiz var mi?

herkes sunu iyi bilmeli... sagcisida, solcusuda bu ulkenin refahi, gelismesi, ilerlemesi icin hareket ediyor... yontemler, fikirler farkli olabilir ama amac ayni degil midir?
bir baskasinin fikirlerine laf soylerken onunda bu vatan icin cabaladigini goze alip lafa oyle baslamak daha bir sihhatli olur...

(bu konularda hainlerin fikirlerini haric tutuyorum)
denemeler
bunlar rol yapan tiplerdir. asker parkası giyerler, sakallı ve saçları dağınıktırlar, samsun içer, kibrit kullanırlar, muhtelif gazetelerle okula gelip kantinde bunları okurlar, kızları da erkeksi bir giyim tarzına sahiptir. bu tipteki öğrenciler geçmişte yaşarlar, bugüne adapte olamamışlardır. solculuğu herşeye karşı çıkmak olarak algılayıp, kendilerini kullanmak isteyenlere de maşa olmaktadırlar. aynı olay ülkücü gruplarda da görülür. kenan imirzalıoğlu yada polat alemdar tarzı kıyafetler de bu grubun kıyafet tarzıdır. onlarda şekilcilikten öteye gidememiş, "80 öncesi kavga ortamı yeniden yaratılsa da karşı grupla kavga etsek" diye beklemektedirler. bu tip insanlar kendilerini kanıtlayabilmek için bu kostümlere sığınırlar.
tiryaki
kıl ,sakal ,tüyden seçilmez olur bunların yüzleri.uzun saçlılarının da etrafta bolca görüldükleri olur.

’’parasızlıktan kestiremediğim uzun saçlarımın bugün gençlerde moda olduğunu görüyorum.’’buna benzer bir esprisi vardı bu işin.solcu bir ünlü söylemişti sanırsam.(yılmaz güney miydi yoksa?)
ya basta viva zapatista
her genellemede olduğu gibi belirli bir tarza, tipe ya da fiziki yapıya sığdırılmaya çalışıldığında yanlışlık ile sonuçlanabilecek olan; her insandan farklı olmayan tipteki kişilerdir solcular.o nedenle solcu tipli öğrenci diye nitelendirilebilecek birisi islamcı da çıkabilir, ülkücüde, liberalde...

bu başlık ’’solcu tip(türkiye işçi partisi)’li öğrenciler’’ için açıldıysa onlar da tip üyesi gençlerdir denebilir eskilerde.bugün için tip olmadığındandır ki tip’li gençlier de bulunamaz.
alexis will survive
solculuğun şekilcilikle karıştırılması sorunsalıdır. bir de politika konuşurken, politikadan anlamayan bünyelerin solculara söylediği ilk cümle şudur: marlboro içiyorsun ya sen ,nasıl olacak bu? ya da converse giyiyorsun ya hede hödö . politikadan anlamayan kişinin düşündüğünü varsaydığım şey burada, madem ki apolitiğim ve babamın parası var , o zaman ben içerim malbuşu ben giyerim converse’i mantığıdır. peki adama sormazlar mı, ulan benim babamın da parası olamaz mı gavat? diye! bir de solcu öğrencilerin bu sorunsala cevap verememesini anlayamam, ee tabi doğru diyorsun içmemeliyim malbuş , maltepe içeyim ben gibi cevaplar verilir. halbuki verilecek tek cevap, fazla konuşma lan olmalıdır. çünkü öğrencilerin hepsi istese de istemese de , para kazanmadıkları sürece, baba parası yer ve küçük burjuva yaşam biçiminde yaşar.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol