confessions

pixie

- Yazar -

  1. toplam entry 2124
  2. takipçi 1
  3. puan 72700

pixie

pixie
evet, yeni arkadaşlar tanımaz beni. bir vakitler buradaydım. uyumadan, yemeden, içmeden, dinlenmeden bilgi sözlük karasuları içinde yaşardım ben.
o zamanlar daha 3. nesil yazar bile yoktu. 2 nesil kaynaşıp gidiyorduk. inanılmaz samimiydik. aile diyordum ben bu sanal ortama. başlıktan başlığa, entryden entrye zıplıyordum. zeki miydim, pırlanta mıydım, can dostu muydum herkesin, bilmiyorum.. kanaat o zamanlar oralarda benimle olan insanlara kalsın. ama perisi olmadım ben hiç bu sözlüğün. ben bir tek ithilquessir’in perisi oldum hep. bilgi sözlük tarihi boyunca bir tek periye ev sahipliği yaptı, o da goetica’dır.
ben burayı sadece çok sevdim. çok içten sevdim. kızmayın bana, ama yazar olmuş ya da olacak herkesten daha çok sevdim.

independence’a bana yazdığı o güzel şeyler için teşekkür ederim, mutlu oldum. etom, samimi fikirlerinle beni hep desteklediğin için sana ayrıca farklı bir şekilde teşekkür ettim, yakında farkedersin .

gerçekleri görmek gerek. bilgi sözlük ben buradan kovulduğumdan beri çok değişti. pixie de değişti. zaman geçti, olaylar oldu, devran döndü, pixie artık değil günde 200 entry, bir cümle bile yazamayacak kadar eskidi.

bir laf vardır bilir misiniz. çektin gelmiyor ittin gitmiyor bırak gitsin diye.

vardığım yer şurası : benim artık bu ortama dönmem hem sizlere hem de bana bir tane daha hayalkırıklığından başka hiçbir şey getirmeyecek. hayallerde kalan yazarlığımdan, içtenliğimden eserler gösteremeyeceğim sizlere. bilgi sözlük benim için aile değil şirket artık. neye yarar ki geri dönmem.

bu bildiğiniz "ben gidiyorum" yazılarından biri değil. kimseye sokacak lafım, yapacak nispetim yok. artık bilgi sözlük’e kaçamak bakışlar atmak, kaçak nicklerle girmek, kendimi de sizleri de kandırmak istemem. realist bir bakış açısıyla, aranızdan ayrılıyordum çünkü kızgındım, ama aranıza dönemem çünkü bildiğiniz piksiniz değilim artık.

bilgi sözlükte geçirdiğim zamanların şerefine kaldırıyorum kadehimi. herşey çok güzeldi. nesil nesil tadını çıkarın. yalnızca "gelmiş geçmiş en beğenilen entry"mi aldım koydum cebime giderken. gerisi sizlere kalsın.

tanıyana tanımayana eyvallah.



aç gözünü seyret, tekrarı yok bunun
işimiz muhabbet, efkarı yok bunun
arada bir dilimiz sürçer ise affola
tutmasını biliriz de kemiği yok bunun

niyetimiz kimseyi kırmak değildir
şurdakini buraya koymak değildir
arada bir zülf-i yâre dokunduk
tam yerine rast geldi manzara koyduk

olacak, olacak, olacak o kadar...

kadınlara laf yetistirmek

pixie
kadınlara laf yetiştirmek zordur. dediğiniz her şeye verebilecekleri akılcı ya da duygusal bir cevap vardır.
böyle durumlarda kadınlar için kabul etmek bir tarz başarısızlık sayılırken, inat etmek ve ikna etmek ise kadınların kafasında zafer çanlarının çaldığı anlardır. o çanlar kimin için çalar, artık orasına karışılmaz.

lakin söylemeden edemiyorum :

(bkz: erkeklere birşey beğendirebilmek)

bilenler bilmeyenlere anlatsın

pixie
nasreddin hoca’ya ait bir fıkranın kilit noktasıdır.

şöyle ki efendim nasreddin hoca bir gün camide vaaz vermek için kürsüye çıkıyor, "ey cemaat bugün size ne söyleyeceğimi biliyor musunuz" diye soruyor. camideki topluluk "bilmeyiz" deyince bunun üzerine nasreddin hoca "siz bilmeyince ben size ne söyliyeyim" diyerek kürsüden iniyor.

ertesi gün yine vaaz etmek için aynı kürsüye çıkıyor yine topluluğa ayni soruyu soruyor, camideki topluluk bu sefer hocayı kaçırmamak için "biliriz cevabını veriyorlar. hoca bu sefer de onlara "madem ki biliyorsunuz o halde benim söylememe ne lüzum var" diyor ve cübbesini giydiği gibi camiyi terk ediyor.

ertesi gün aynı soruyla karşılaşacaklarını bilen topluluk, bazılarının "biliriz" bazılarının "bilmeyiz" demesini kararlaştırıyorlar.

ve hoca şöyle cevap veriyor : "öyleyse bilenleriniz bilmeyenlerinize anlatsın". kürsüden iniyor ve cübbesini giyerek camiyi terk ediyor.

(bkz: biliyordum bilmeyenlere anlattım)

kız arkadaşın hamile kalması

pixie
a) durumu duyan kızın babası, kızı eşşek sudan gelinceye kadar dövebilir.
b) durumu duyan kızın abisi, sizi eşşek sudan gelinceye kadar dövebilir.
c) durumu örtbas etmek için kürtaj yoluna gidilebilir.
d) (c) şıkkı başarısızlıkla sonuçlanırsa apar topar dünya evine girilebilir.
e) hepsi.

la cuçaracha

pixie
bir zamanlar özel okullarda çocuklara bolca öğretilen zor bir ispanyolca şarkı. türkçelerine kıran mı girmişti de ispanyolcalarını ezberlettirirlerdi bilinmez. lakin şarkıyı ezberlemek sırasında zavallı öğrencilerin çektikleri çile arena programına layıktır.

şahsi ezberleme deneyimim sırasında geçirdiğim kriz sonucu la cucaracha şarkısına sınıfın ortasında okkalı bir küfür savurmuş ve bu sebeple müzik öğretmenimizden aynı şekilde okkalı bir ceza yemişimdir.

toptan sözlerini yazmaya gerek yok, ancak şarkının nakaratı şöyledir :

la cucaracha, la cucaracha
ya no puede caminar
porque no tiene, porque le falta
marijuana que fumar.

bize zorla ezberletilen bu şahane şarkının türkçe anlamı ise bakın ne anlama geliyormuş :

hamamböceği, hamamböceği
artık gidemiyor
çünkü hiç yok, çünkü ihtiyacı var,
esrar içmeye.

....küfrümü ahlaka ters bulan müzik öğretmenime armağan olsun.

(bkz: fincanı taştan oyarlar)

iyi diyelim iyi olalım

pixie
"nasılsın" sorusuna verilebilecek türlü türlü cevaplar arasında en kıvırtan cevap şeklidir. aslında "berbatım çok aciz durumdayım mahvoldum ben ama bunu aniden cort diye değil de dolambaçlı yoldan söyleyeyim ki sende merak uyandırayım" demektedir.

iyiyim diyenlerin çok büyük bir çoğunluğunun bunu kasten değil alışkanlık olarak söyledikleri düşünülürse, "iyi diyelim iyi olalım" cevabı dürüst bir cevaptır. ama kıvırtır, orası ayrı.

(bkz: yiğidi öldürdüm ama hakkını yemedim)
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol