confessions
  1. toplam entry 25
  2. takipçi 1
  3. puan 45620

asker kaçağı vatanseverler

annakuki nurmummedov
sürekli olarak vatan millet sevgisinden bahseden ancak yeri geldiğinde askerden kaçmasını da bilen kişilerdir.

bunlar girdikleri ortamda "bu vatan için ölürüm" "kanımın son damlasına kadar bu vatan için savaşırım" gibisinden bol süslü bir o kadar da gereksiz cümleleri kurarlar.mesela ismi lazım değil bir şarkıcı vardı sürekli olarak onuncu yıl marşını okurdu ama iş askerliğe gelince kılıfına uydurmayı da bilmişti.çok zekidirler el alemin şehit çocuğunu kullanarak vatansever olurlar.

bazen düşünüyorumda sanırım doğrusunu yapıyor böyleleri.acı çekmenin bir hayat tarzı olduğu toplumlarda böylesi ucuz popülist davranışlar prim yapıyor çünkü.

deniz gezmis hayranı faşist

annakuki nurmummedov
öncelikle tanım yapmak gerekirse deniz gezmiş hayranı olduğunu söyleyen faşist kişi olarak tanımlayabiliriz.

efendim bunlardan piyasada bol miktarda bulunur denizlerin mücadelesini yürütüyorum ben devrimciyim deyip türk milliyetçiliği yapan kişilerdir.deniz gezmiş yaşasın bağımsız türkiye, yaşasın türk ve kürt halkının kardeşliği demiştir.bu faşistler türk ya da kürt farketmez kendinden farklı bir etnik aidiyetten bahsedildiğinde kusarcasına konuşurlar.

sonrada ben darbeci değil devrimciyim deniz gezmiş’in yolundan gidiyorum deyip kıçımıza kahkaha attırır böyleleri.zaten herkes devrimci.böyleleri çıkar birde olaylara sosyolojik felsefi yorumlar katmaya çalışırlar.sözlük ortamlarında da vardır.kendi bir bok olmadan sosyalistler içinde abidik gubidikler bulunabilir derler.akp’ye sövmeyi, postal yalamayı devrimcilik, sadece kendi gibi olanları sevmeyi de hümanizm bellemiş kişilerdir.

hacı isimli kebapcilar

annakuki nurmummedov
en iğrendiğim kesinlikle tercih etmediğim kebapçılardır bunlar.iğrenmeme sebep hacı hoca gibi kavramlarla kavgalı olmam değil o kavramların ticari bir faaliyet adına yüzsüzce kullanılmasıdır.

şimdi adam bir kebapçı açmış adını "urfalı hacı murat kebapçısı" koymuş.buraya kadar normal ama normal olmayan yanındaki insanları asgari ücretin altında sigortasız çalıştırmasıdır.istisnalar olsa da bu tarz yerlerde çalışanların çoğunluğu sigortasız ve çok düşük maaşa çalışırlar ve ortalama günde on iki saat çalıştırılırlar.

sen firmanın ismine hacı hoca gibi ön adlar ekle sonra da yanındaki insanların emeğinin karşılığını verme tabiri caizse sömür insanları.sonra çık sağda solda allah ın adını ağzından düşürme herkes senin ne kadar dindar iyi olduğunu düşünsün.sonra başını yastığa koyduğunda mışıl mışıl uyu.emeklerinin karşılığını vermediğin o insanlar hiç gelmesin aklına.

(bkz: tiksiniyorum)

bayrak ticareti

annakuki nurmummedov
son dönemlerde ticaretin en az yoranı en çok kazandıranıdır.birçok kişi bu işten ekmek yer hatta ekmek değil pasta yer.insanların bu konulardaki hassasiyeti insanları bu ticareti yapmaya teşvik eder.eşek olunca semer vuran çok olur zaten bayrak sevgisini abartıp kendini kaybeden insanlar oldukça bu ticaret kazandırmaya devam edecektir.hayırlı işler.

bayrakları bayrak yapan balkonda asili kalmasıdir

annakuki nurmummedov
bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır sözünün tarafımdan değiştirilmiş halidir.neden değiştirdim ona gelelim cumhuriyet vs. mitingler sonrası bir bayrak olayıdır gidiyor.eskiden sadece milli günlerde bayraklar asılırdı.bununda bir anlamı olduğu bilinir saygı duyulurdu.ancak karşımdaki binada bir bayrak sekiz aydır balkonda asılı duruyor.rahatsızlığım bayraktan dolayı değil şovenizmden dolayı.

nedir yani hergün orada asılı kalmasının sebebi nedir.şimdi birileri diyecek ki cumhuriyet elden gidiyor şehit cenazeleri diyecekler.iyide her ülkede bunlara benzer problemler olabilir.şovenizmin haklı sebebi olamaz.yok vazgeçtim hergün asılı kalsın ona da razıyım ama ara sıra alır yıkanır temizlenir.bunu da yapmıyorlar.karşımdaki bayrak asıldığında kırmızıydı şimdi pembe oldu hala orada.bu kadar da şoven olmaz bir millet.

olay yerindeki gereksiz kalabalık

annakuki nurmummedov
sadece türkiye ye has olduğunu düşündüğün insan! yığınlarının oluşturduğu kalabalıktır.mesela bir yerde yangın çıkmıştır itfaiyeden önce bu meraklı varlıklar olay yerine ulaşırlar itfaiye geldiğinde ilk işi bu kişileri dağıtmaya çalışır ama ne fayda tabiri caizse siksen gitmez böyleleri.görevli insanların işlerini zorlaştırmaktan başka bir işe yaramazlar.zorluk çıkardıklarını da bilirler ama buna rağmen oradadırlar.

bunların birde olayla ilgili engin fikirlerini bildirenleri vardır ki onlarıda allaha havale ediyorum.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol