olay yerindeki gereksiz kalabalık

annakuki nurmummedov
sadece türkiye ye has olduğunu düşündüğün insan! yığınlarının oluşturduğu kalabalıktır.mesela bir yerde yangın çıkmıştır itfaiyeden önce bu meraklı varlıklar olay yerine ulaşırlar itfaiye geldiğinde ilk işi bu kişileri dağıtmaya çalışır ama ne fayda tabiri caizse siksen gitmez böyleleri.görevli insanların işlerini zorlaştırmaktan başka bir işe yaramazlar.zorluk çıkardıklarını da bilirler ama buna rağmen oradadırlar.

bunların birde olayla ilgili engin fikirlerini bildirenleri vardır ki onlarıda allaha havale ediyorum.
uraz
olay yeri inceleme ekibi gelmeden olay yerini inceleyip ya da ince eleyip sık dokuyup olay yeri inceleme ekibine bilgiler veren meraklı kişilerin oluşturduğu grup.
- burada ne oldu? diye ortaya laf atsalar, amigosuz tribünden yükselen ne idüğü belirsiz marşlardan alınan seslere benzer ama birbirine benzemeyen garip uğultular alırlar,olaya kulak kesilen olay yeri inceleme ekibinin fertleri.
nickten yana sansim yok
bütün olayı gören kalabalıktır aslında.

-nasıl oldu anlatır mısınız?
+şimdi arap fatihler geldi burdan cahit kelebeği çekti sonra ismail abinin kahvesinden de adamlar da geldi palalarda buna bi daldılar biz polisi aradık icabında delikanlı adamız...
scandal
genelde herkes "ambulans aranmıştır zaten" deyip kıllarını kıpırdatmamaları ile ünlüdürler. kuru kalabalıkta denebilir. nası oldu acaba? sorusu revaçtadır. lan hayat çok kısa her an ölebiliriz yorumu takip eder.
ontay
uzak doğu’da kaza geçiren birinin yardımına hiç kimsenin gitmemesi, hatta yollarını değiştirmelerinden daha iyi bir durum olsa gerek.
mementoo
cadde de veya sokakta çok sorun yaratmayan fakat çevreyolu veya otobanda karşı şeritte oluşan bir kazayı kendi şeridinden izliyecem diye trafiğin anasını belleyen ve diğer şoförler tarafından anası avradı bırakılmayan topluluk.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol