bayrakları bayrak yapan balkonda asili kalmasıdir

annakuki nurmummedov
bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır sözünün tarafımdan değiştirilmiş halidir.neden değiştirdim ona gelelim cumhuriyet vs. mitingler sonrası bir bayrak olayıdır gidiyor.eskiden sadece milli günlerde bayraklar asılırdı.bununda bir anlamı olduğu bilinir saygı duyulurdu.ancak karşımdaki binada bir bayrak sekiz aydır balkonda asılı duruyor.rahatsızlığım bayraktan dolayı değil şovenizmden dolayı.

nedir yani hergün orada asılı kalmasının sebebi nedir.şimdi birileri diyecek ki cumhuriyet elden gidiyor şehit cenazeleri diyecekler.iyide her ülkede bunlara benzer problemler olabilir.şovenizmin haklı sebebi olamaz.yok vazgeçtim hergün asılı kalsın ona da razıyım ama ara sıra alır yıkanır temizlenir.bunu da yapmıyorlar.karşımdaki bayrak asıldığında kırmızıydı şimdi pembe oldu hala orada.bu kadar da şoven olmaz bir millet.

imphotep
"içi boşaltılmışık böyle bişey oluyor işte" diye yorum yapabileceğimiz en yegâne bir durumdur bu.herşey göstermelik,herşey sembolik..ülkemizde demokrasi sembolik,din sembolik,atatürkçülük sembolik..
bize ait olan şeyleri,bize ait olmayan insanlar irdelerken,biz bunları daha da sembolik hale getirmeye devam ediyoruz.yakında o bayrağın gerçek rengini birileri pembe sanarsa,niye kırmızı olduğunu açıklayacak kimse de olmayacak.bunu dile getirenlerin de taşlanması,bu ülkede bunun bilinçli bir faaliyet olarak yürütüldüğünün en açık göstergesidir.

(bkz: balkonda 6 aydır basılı duran bayrak)
(bkz: duvarda asılan yıllardır kabı açılmamış kuran)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol