türkiye'nin katar'a asker göndermesi

ohcaptainmycaptain
bir avuc tuz alip kosmaya ne kadar merakliyiz.. dur, bir bak, neler oluyor, hemen naralar atiliyor: '' ceddin deden/neslin babaaan..... Allah yuce turk askerini korusun umarim birtek askerimize bile birsey olmaz...
hanniballecter
15 yıllık dış politika ve ekonominin elde patlamaması için zorunlu olanı yaptılar eğer katar karışır ve askerlerimize bir şey olursa siyasi yönetimi çiğ çiğ yer bu halk .
independence
asker dedigin nedir, hele hele türk askeri dedigin nedir ki degil mi sayin erdogan? hem askerlik yan gelip yatma yeri de degildir nasil olsa. iyisi mi yollayin katar'a, hic olmazsa askerligin dogasinda olan sahadet mertebesine yukselirler. katar'dan gelenleri de kanada'ya fok baligi avlayanlarla savasmaya yollayin, ne de olsa kanada'da bizim din kardesimiz hem de sinir komsumuz.

kac buyuk rakidan sonra aliniyor bu kararlar, merak ediyorum. onca sene ictim hic bu kafalari yakalayamadim ben.
broze
Tartışılır bir karardır. Sanırım asker yollamıyoruz oradaki birlikleri eğitecek eğitimciler yolluyoruz. Katarın askeri yeterince var en kötü paralı asker tutarlar.
lanseloth
nedense bu kararlar çocukları askerlik yapmayanlar tarafından alınıyor. yazık yemin ediyorum. allah hepsini korusun. birinin kılına zarar gelirse sebep olanların burnundan fitil fitil gelsin.
siegeonthorstadt
orta doğu 16 yıldır cehennem azabı yaşarken kolunu kıpırdatmayan, kuşa yan bakmak için 50 tane ülkeden izin bekleyen türkiye'den beklenmeyen proaktiflikte hareketler. böyle şeyler asla iyiye alamet değildir.

ruhunu goygoy iblisine satmışların modern türkiyesinde mistik bir şekilde sudi sevdalısı muhafazakarları sudi düşmanı, misyoner gibi sağa sola ateizm yayan arap düşmanı nasyonal sosyalistlerin sudi dostu olmasını sağlamış tuhaf olay.
doktorummm
geniş bir analiz yapmaya geldim. duyar kasacak entry girmiyorum. sabırla okumanızı isterim öncelikle.
şimdi olayın vehametini anlatmaya nereden başlasam bilmiyorum.
herkes gündemdeki katar meselesinin trump'ın suudi arabistan'a yaptığı ziyaretten sonra gerçekleştiğini zaten biliyor. peki trump, suudlara ne fısıldadı da birden bire arap emirleri birbirlerini boğazlamaya başladı? suudi arabistan niçin amerika ile 350 milyar dolarlık(110 milyar doları peşin olmak kaydıyla) silah anlaşması imzaladı. kılıç dansı kimeydi? araplar niçin silahlanma gereği duyuyor? o silahlar kime yönlenecek?
şimdi öncelikle trump'ın taa seçim konuşmalarına kadar inelim. ne diyordu bu adam? kısaca şunu söyledi hep: "ortadoğu'dan bize ne? müslümanları ülkeye almayacağız. müslümanlara ambargo uygulayacağız." vs vs. her seçim konuşmasında amerikadaki sivil toplum örgütleri, önde gelen sanatçılar, gazeteciler tarafından eleştirilmesine rağmen bu adam ortadoğu aşağı müslümanlar yukarı söyleminden bir türlü vazgeçmedi. peki bu adam herkesin dediği gibi gerizekalı mı da böyle toplara taa seçim konuşmalarında girdi? peki şimdi bu emirlerle olan ilişkisi ne? dönek mi? hiçbirisi değil!
hatırlayın amerika'daki seçim dönemi iran'daki seçim dönemiyle çakıştı. trump'ın söylemlerinin başında iran başı çekiyordu. "iran'ı asarız, iran'ı keseriz" bilmem ne. peki bu adamın daha seçilmeden önceki amacı neydi? daha kimdi de seçilmeden iran konusuna girmeye başladı? çünkü adamın doneleri sağlamdı. seçileceğini en başından beri biliyordu. seçimlerden 1 sene önceki kasım ayında amerika'nın florida eyaletinde gerçekleştirilen ilk ankette trump önde gösterildiğinde çevremdeki arkadaşlara "trump'ı yavaş yavaş hazırlıyorlar. dikkatli olun, süprizlere açık olmak lazım." dediğimde hepsi bana "sen şimdi demokratların kaybedip bu gerizekalının mı başkan olacağını düşünüyorsun?" diye götüyle gülmüşlerdi. adam hazırlığını 1 sene öncesinde yaptı. amaç neydi? amaç iran'a karşı antipatik bir tavır oluşturup orada da birkaç ay sonra gerçekleştirilecek seçimleri etkilemeye çalışmaktı. kendi seçildikten sonra sıra iran'a geldi. fakat herşey trump'ın planladığı gibi gitmedi. trump iran'a karşı düşmanca söylemler oluşturarak iran halkını etkilemeyi, dolayısıyla ruhani'nin seçilemeyip daha agresif olan karşı tarafın seçilerek körfez ülkelerinde gerçekleştirmek istediği karışıklığı iran üzerinden yapmayı planlıyordu. dediğim gibi bu plan tutmadı ve iran'da ruhani seçildi.
o zaman bir b planı yapmak gerekiyordu. o da suudi arabistandı. suudi arabistan mevcut konumuyla o bölgedeki ülkelerin babası olarak görür kendini. bu duruma en karşı çıkan devlet ise "küçücük minicik" katar'dır. tırnak içine dikkat edelim, bu ayrı mesele. amerika eğer yıllardır uşağı olan suudlar üzerinden istediği o karışıklığı yaratırsa iran'ı karıştırmak pek de zor olamaycaktır. yani anlatmaya çalıştığım şey; olay katar matar değil. katar bir şekilde yola gelecek ve türkiye'yi satacaktır. trump bunu adı gibi biliyor. amaç ortadoğu'da tamamen yalnızlaşan(gerçi şu anda katar dışında pek müttefik kalmadı ama olsun ekonomik yönden güçlü bir müttefik) bir türkiye oluşturmaya çalışmaktır. sonuçta ortadoğu'da devlet geleneği olan 2 ülke vardır: türkiye ve iran. bu 2 ülkeyi karıştırmak o kadar da kolay olmayacaktır. türkiye'ye ekonomik bir darbe ile vurulacak, iran'a ise mezhep ve ırk ayrımı ile bir darbe vurulacak. iran'da 6 senedir kimsenin ağzından şii-sünni, kürt-azeri söylemleri çıkmazken birden bire parladı ve ne tesadüftür ki katar krizinin hemen ardından adamların meclisinde terör saldırısı oldu. mecliste! şu anda iran basınını takip ediyorum, gördüklerime okuduklarıma inanamıyorum. sanki "gizli bir el" tarafından iran medyası yönlendirilerek ülke içindeki ayrımcı söylem hortlatılıyor.
peki neden türkiye ve iran? bu amerika'nın başka derdi yok mu? evet yok. çünkü dediğim gibi devlet geleneği olarak 2 ülke var bu coğrafya' da. bu iki ülkeyi karıştırıp ortadoğu planlarını tıkır tıkır işletmek ötekiler gibi hiç de kolay lokma değil. mısır, libya, suriye ile bu ortadoğu oyununun kolay olan ilk perdesi oyandı. şimdi sıra türkiye ve iran'ın oyuncularının olduğu ikinci perdede ve korkarım ki-bütün oklar bunu gösteriyor- bu ikinci perde çok kanlı geçecek. bakın buraya yazıyorum, katar katar diye bizimkiler çok arka çıkıyor çünkü başka müttefik kalmadı, katar suudların istediği yola gelir! çünkü arapların tek bildiği şey para para paradır! katar yola geldikten sonra asıl kriz türkiye'de o zaman patlar. katar yola geldikten sonra türkiye'de de aynı iran'da yaptıkları gibi kanlı terörü kışkırtacak hamleler yaparlar. dolayısıyla ekonomik olarak zayıflamış ve pyd'yi kendine sınır etmiş, kürtlerle derin bir savaş halinde olan bir türkiye, şii-sünni alevlenmesi ile kavrulan bir iran. adamlar aylardır boşuna pyd'yi silahlandırmıyor. tank gitti oralara tank, bilmiyorum farkında mısınız? sözlerime başlarken suudların silahları kime yönelecek demiştim. o sorunun cevabını da vereyim; suudların silahlarının namluları, katar'a giden türk askerine ve irana yönlenecek. cumhurbaşkanı boşuna putin'le bir anda ahbap olmaya kalkmadı. işin içinde son iki devlet kaldı. türkiye ve iran. bakın, bugün bu ortadoğu oyununun kazananı ne yazıkki kürtler ve esad'dır. olayın vehametinin farkında olan erdoğan, esad'ın kazandığını sonunda anlayan erdoğan boşuna rusya'yla ahbap olmaya çalışmıyor.
daha anlatılacak çok şey var. biraz karışık oldu biliyorum. ama tek bildiğim şey, yani tüm bu yazılanların özeti: bu oyunun ikinci perdesi çok kanlı geçecek. inşallah ben yanılırım. inşallah dediklerimin hiçbiri tutmaz. fakat körfeze doğru sürüklendirilmeye çalışılan bir türkiye var ve bu oyunun sonun da katar da bizi satarak ekonomik olarak asıl darbeyi vuracaklar. çünkü bildiğimiz üzere bu adamların finans sektöründe türkiye'de büyük ayağı var. finansbank, akbank, abank bunlardan birkaçı. ayrıca türkiye'de iş yapan mevcut büyük holdinglerde %30-40'lık ortaklık payları.. peki son bir soru olsun; katar durduk yere niye türkiye'ye yatırım yaptı ki bu kadar? ekonomik olarak bu kadar güçlü, refah seviyesi yüksek, kişi başına düşen milli geliri türkiye'nin en az 5 misli olan, bilmem kaç trilyon dolarlık doğal gaz rezervi bulunan bir ülkenin bizim kıytırık bankalarımızın %1,20den verdiği ihtiyaç kredilerinden para kazanmaya mı ihtiyacı vardı da son yıllarda ülkede aldı başını gitti bu katar emirinin yatırımları? işte şimdi bu olayın katar boyutuna neden geldiğini düşünün, sadece düşünün... 300bin lan katarın nüfusu. istanbul kadar yüzölçümü olan biyer.
edit: gelen bir soru üzerine yanıt vereyim hemen; hem ilk perdede suriye karıştı diyorsun, hem de esad kazandı diyorsun bu nasıl çelişki?
cevap: esad yıkılmayarak kazandı, toprak kaybetmeyerek değil. şu anda suriye'nin kuzeyinde büyük bir yönetim boşluğu var ve buralara da herkesin bildiği üzere ışid'den boşaltılıp pyd yerleştirildi. esad pyd'den zaten rahatsız değil ki? varsın işgal eden onlar olsun. onun yıkılamayacağını zaten bütün dünya anladı, esad'a yeter de artar bile. adam ülkesinde ne kadar işe yaramaz, terörist, boş beleş adam varsa bize iteledi daha ne olsun :)
soru 2: katar yola gelecek demişsin. dayanağın yok.
cevap: dayanağım var. çünkü ben boşuna "küçücük minicik"i tırnak içine almadım. onlar babalarının sözünden eninde sonunda çıkmaz. babalarla oğulları hep kavga eder ama kazanan hep babalar olur. çünkü oğullar hep "küçücük minicik"tir. :)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol