confessions

ohcaptainmycaptain

- Yazar -

  1. toplam entry 138
  2. takipçi 7
  3. puan 5195

kemal sunal

ohcaptainmycaptain
Ali Kemal Sunal (10 Kasım 1944, İstanbul - 3 Temmuz 2000, İstanbul), Türk televizyon, sinema ve tiyatro oyuncusu.
Tiyatro ile sanat hayatına başlayan sanatçı, Ertem Eğilmez'in kendisini fark etmesiyle sinema filmlerine yönelmiştir. İlk amatör tiyatro oyunu, Vefa Lisesi'nde okurken rol aldığı "Zoraki tabip"tir.1972 yılında Tatlı Dillim filminde rol alarak sinemaya ilk adımını atmıştır. Filmlerinde oynadığı "iyi, saf adam" rolleriyle beğeni kazanmıştır. Sanatçı, komedi filmleri ağırlıkta olsa da, dram türündeki filmlerde de rol almıştır. Oynadığı filmlerdeki karakterlerin genel özelliği haksızlıkların karşısında duran, iyiliği ve saflığı yüzünden başına sürekli iş açılan, zekasıyla kötülerle mücadele eden ve insanlara doğru yolu gösteren, daima "gülen" adamdır. Kendisini "çok az konuşan, çok soğuk bir adamım" diyerek tanımlayan Kemal Sunal'ın sinema izleyicileri tarafından benimsenmesi ve sevilmesinin en büyük sebeplerinden birisi, filmlerin çekildiği dönemlerde yaşanan sosyolojik-sosyo ekonomik ve siyasi gelişmelerin filmlerinde yer almasıdır. Zamlar, insanları dolandıran kişiler, geçim sıkıntısı, işsizlik, göç ve töre gibi konuların sinemasında işlenmiş olması, filmlerine birçok anlam daha kazandırmaktadır. Bunlar, güldürü içerisinde sosyal mesajlar vermek ve bazı konuları mizahi dille eleştirmektir. Sanatçı, güldürü filmlerinin yanı sıra dram filmlerinde yer almış, ancak oynadığı tüm filmlerde "halkın içinden" "içimizden biri" imajını hiçbir zaman bozmamıştır. Aynı zamanda Kemal Sunal, öğretmenden bekçiye, kapıcılıktan çöpçüye kadar birçok karakteri oynayarak, beğeni kazanmıştır. Yüksek lisansını "TV ve sinemada Kemal Sunal güldürüsü" isimli tezi ile yapmıştır. 82 filmde rol almış sanatçının son filmi 1999 yılında vizyona giren Propaganda'dır. 3 Temmuz 2000 tarihinde, Balalayka isimli filmin çekimleri için bindiği uçakta, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir. Sanatçı, "Gülen adam" lakabıyla anılmaktadır.

zekat neden gösterilmiyor

ohcaptainmycaptain
Benim de tam olarak söylemeye çalıştığım bu. Kimin Allah'ın nazarında nasıl bir kul olduğunu nerden bilebiliriz. Özellikle niyetle başlayan ibadetlerimiz varken. Sen niyetini ortaya koyacaksın ama başka biri oruç tutmuyor diye baskı yapma saçmalığında bulunmayacaksın. Bunu yapanlara da orucunuzu namazınızı, gözümüze sokup, övünürken neden zekat hatta kul hakkı sözkonusu olunca, küçük bir teferruatmış gibi davranıyorsunuz diye sormak istiyorum.

zekat neden gösterilmiyor

ohcaptainmycaptain
İslamın beş şartından biri olan zekat, hiçbir dindar(!) tarafından kamuoyu önünde yerine getirilmiyor. Demek istediğim bu tatlısu dindarları, diğer dört şart yerine getirilirken, bunu gözümüze sokarlar, oruç tutmayan ve namaz kılmayanla uğraşırlar. Hac ve umreye gittiklerini ballandırarak anlatırlar. Aynı saydamlığı, zekat şartını yerine getirirken de görmek isteriz. Yani mallarının kırkda birini fakirlere verirken. Bu durumda zengin dindarlara bunu ispatlamamaları halinde, oruç tutmayan insanlara yapılan davranışları sergilemek ve müslümanlıklarını sorgulamak gerekir.
Bu arada -haşa- yaratan olmadığım için hiçbir insanın, imanını sorgulamak bana düşmez. Ama günümüzdeki iki yüzlülüğe dikkat çekmek istedim.

5 kez zehirlenmeye izin var

ohcaptainmycaptain
Bir değil, iki değil, üç değil, tam beş kere. Bu sözleşmeye imza atan devlet yetkilisini, tam 5 kere gıdayla zehirleyip, sonra ölmek üzereyken geri getireceksin. Bizim askerler kobay mı? Laboratuvar farelerine bile saha insaflı davranıyorlar..... bir devlet yetkilisinin buna imza attığına inanamıyorum.

gökçer korkmaz

ohcaptainmycaptain
Mutlu olmayı bilen insandır. Bize öğretildiği gibi, mutlu olmak için, ev, araba, milyon tane çıkara dayalı ilişkiler, toplumda var olma çabası, herkese iyi gelmiyor, kendin olamamak yorucu oluyor. Bu insan kendisine en iyi gelen şeyi yapmış, verici olmayı seçmiş, böyle var olmuş, ve mutlu olmuş.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol