5 kez zehirlenmeye izin var

acascur
milli savunma bakanlığı ve yemek şirketi arasında yapılan sözleşmeye göre, 5 kereye kadar zehirlenmeye izin verildiği belirlenmiş.

zehirlenmelerle alakalı ifade veren binbaşı a.a. “Zehirlenme vakaları ile ilgili olarak ilk zehirlenme vakası olduğunda, üst rütbedeki komutanlarıma durumdan dolayı zehirlenme vakası gereği sözleşmenin feshedilmesi ve ceza işlem için bilgi verdim ve yazı yazdım. Ancak üst rütbeli komutanlar sözleşmede açık madde olarak 5 kez zehirlenme vakası olması durumunda veya yemeklerin kötü çıkması durumunda sözleşmenin feshedilebileceği şeklinde kesin amir hüküm var diye bana söylediler. Ben de bu amir hükmü sözleşme maddeleri arasında okudum. Yemek hizmeti sunan şirket ile Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeyi yapmıştır.” dedi.

http://odatv.com/yemek-sirketiyle-sozlesmede-5-kez-zehirlemeye-izin-var-maddesi-2306171200.html
ohcaptainmycaptain
Bir değil, iki değil, üç değil, tam beş kere. Bu sözleşmeye imza atan devlet yetkilisini, tam 5 kere gıdayla zehirleyip, sonra ölmek üzereyken geri getireceksin. Bizim askerler kobay mı? Laboratuvar farelerine bile saha insaflı davranıyorlar..... bir devlet yetkilisinin buna imza attığına inanamıyorum.
metalscuba
bir orta dogu ulkesinde bir yemek firmasinca onerilmesi ve devlet eliyle imzalanmasi muhtemel olan sozlesme.

bazen merak etmiyor degilim hani, acaba bu ve hergun tekrarlanan mevcut olaylar 15 yil once gerceklesseler, yine normal gibi algilayacakmiydik?
hastasiempre
sözleşmelerin içeriği türkiye'de okunmaz zaten. şuraya bi imza derler, atarsın biter. hatta boş kontrata imza atmak deyimi var burda. yani askerde çok şey yapmasın görevde ölünce şehadet şerbetini içmiş oluyorsun. daha güzel ne olabilir
yilmazsizguney
3-4 paragraf yazdım yazdım sildim. Ne desek havada kalacak ne desek boş olacak. Eskisi gibi değil hiçbir şey. Kelimeler kifayetsiz... Gün gelir ayarını bozduğunuz kantar sizi tartar diyor ve inzivaya çekiliyorum.
ampermetre
Varan bir kalan dört anlamında bir yorum. Üç gün sonra, 5 hak dolduktan sınra birisi çıkıp, "askeri yemek ihalesini almak isteyen rakip firma kumanyaya telekinezi ile zehirleme yaptı" derse ve iş devam ederse şaşırır mıyız? Hayır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol