confessions

okumuyorsunuz

- Yazar -

  1. toplam entry 26
  2. takipçi 3
  3. puan 2832

saf alüminyum

okumuyorsunuz
Külçesi milyon dolar değil, birkaç onluk dolar eden ve bugün sıradanlaşmış bulunan metal.

Alüminyumun hiçbir izotopunun külçesi de milyon falan etmez.

Salaklık edip inanmayın, o külçeler götünüze girer benden söylemesi.

fi dizisi

okumuyorsunuz
İlk bölümünün ilk dakikalarını izleyince ayakları gerçekliğe basmayan bir Hollywood özentisi yaftasını yapıştırdığım, ekşici pislerin ve ergenlerin yeni fenomen dizisi.

Daha yüksek teknolojili çekimler, kurgu hatalarının azlığı gibi sebeplerle daha kaliteli bulunuyor ve bu yüzden göklere çıkarılıyor sanırım.

İşsizseniz bile izlemeyin, daha kaliteli tonla seçeneğiniz var.

yazarların evindeki kitaplar

okumuyorsunuz
Yayınevleri belirtilmeden pek de ise yaramayacak listedir. Bordo ve siyah gibi sözde Yayınevlerinin sözde kitaplarının yalan, yanlış, eksik kitaplarından 10 bin tane olsa da boştur.

Kendi adıma, 2 yıldır kütüphanemden ayrıyım, yanımda da burada aldığım bin liralık kadar kitap anca vardır.

Ayrıca, mesleki kitapların ilgili listeye dâhil edilip edilmemesi de bir tartışma konusudur.

niye oruç tutmuyorsun sorusuna verilmek istenen cevaplar

okumuyorsunuz
Bilemediğim cevaplardır. Bana sorsalar gülüp geçerdim herhal ama elimi kolumu bağlayan ışid sorsa, eheheh, seferiyim abi ben falan derdim, ne bileyim...

Çünkü sana bu soruyu sormamaları gerektiği hâlde soruyorlarsa ya sen çok yanlış izlenimler veriyorsundur ya da çok yanlış bir yerdesindir.

Ya adam gibi münafıklığını yap o hâlde (taşradakilere kişisel tavsiyemdir bu seçenek), ya da bu soruyu sorma cüreti verme kimseye.

bilgi sözlük

okumuyorsunuz
Ekşi-koru mide bulantısı akabinde gelen benim gibilerin çoğunun tanıyıp etmeden kutsayıp coşkuyla bağrına bastığı sözlüktür.

Buna karşıyım.

Kendi adıma burayı hiç bilmiyorum. Ekşi'de burası ve kurucusuyla ilgili ağır iddia ve ithamlara rağmen de bir yazar olarak şans verdim, öyle bakıyorum. Aynası işyir diyor, hayırlısı be gülüm diyoruz.

Bi boku da kutsamayın amk diye de ekliyoruz.

muadil ilaç

okumuyorsunuz
"türkiyedeki uygulama;
a ilaci 100 birim etkin
b ilaci 80 birim(muadil)
c ilaci 64 birim(muadilin %80 i)
d ilaci 49 birim (muadilin muadilinin %80i)"

Yukarıdaki tanıma göre, x etken maddeli a ilacının etken maddesine bakıp d ilacından 2 doz alırsam teorik olarak yine 98 birim x etken maddesi alıyorsak sorun yokmuş dedirten ilaçlar oluyor demek ki?..

muadil ilaç

okumuyorsunuz
İnsanda belli belirsiz bir şüphe oluşturan ilaç grubu. Hani orijinaline parası yetmeyen fakirler için mi yapıldı yoksa orijinalinden bile daha etkili bir öz has kardeşler kebapçısı mı? Yan etkisi olur mu? Mesela sikini kaldırsın diye viagra muadili alan bir herifin götü kalkar mı?

neil gaiman

okumuyorsunuz
Sandman'i okurken yıllar evvel bile "bu herif bu devirde aşırı zengin olacak" dedirten yetenekli yazar-çizer. Fakat ne yalan söyleyeyim, ilgimi çekmiyor veya vakit bulamıyorum artık bu tip kurmacalara. Bu bir ilerleme mi gerileme mi onu da bilmiyorum. Neil, sana seviyorum.

oblivion

okumuyorsunuz
Hasbelkader bi' yerde görünce bana eski, ilk sevgilimi hatırlatan oyun. Zira oyun ilk çıktığında kızın bilgisayarını ödünç alıp bitirene kadar oynamıştım bu oyunu. Öyle ki, kızla buluşunca çabucak eve dönmeyi düşünüyordum. Evet, o da hukuk diplomasını almaya yakın beni bırakmıştı. Dönüp bakınca neden bıraktığını anlamak daha kolay. Sağol oblivion!

Not: mınısiktimin daedraları...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol