independence'nin yaşadığımız şehri ifşa etmesi

kafkef
zorunlu edit: hodrimeydan diyorum independence'nin lafının arkasında durmasını sözlük yönetiminden talep ediyorum. o içinde adana geçen entryi bizle paylaşın paylaşın ki herkes aydınlansın.
aynen dediğiniz gibi idda makamı ispatla mükelleftir.
hadi ispatlayın adanada yaşıyorum mu demişim veya alttaki editte bahsettiğim gibi orda bulundum ve istanbul'da aynı dönemde bulundum'mu demişim.
tamam anladık sıttınız kabul etmiyorsunuz bari sıvamayın.


şimdi söze nasıl başlayim (bkz: kafkef) başlığında aratırsanız direk zaten en altta görürsünüz.
benim adanada yaşadığımı söylemiş.
şimdi ben burdan ona seslenmek istiyorum, sen kimsin ya? sen ne hakla kim olarak ne sıfatla yaşadığımız yeri ifşa ediyorsun?
moderatör olmak ifşa etmek mi ?
senin vasfın ne yada yaşın kaç ki böyle çocukça hareketlere giriyorsun.
sen bizim mesaj kutularımızada bakıyon ozaman.
insan gibi soruyorum işsizmisin kardeşim?


iyi dedik sürekli sözlüğü takip ediyorda bu ne demek oluyor.

şimdi o belçika olayına gelelim. mesaj kutusuna girdiysen görmüşsündür ben (bkz: müstaitbiradam)a belçika'yla alakam yok orda yaşamıyorum dedim olay günü. kanıtta var yani.
eğer böyle çocukça davranışlara devam edersen sözlüğü koltuk altına veririm. eyvallah derim.

edit:
birincisi: independence'den (bkz: taksim gezi parkı direnişi) deki içinde adana geçen entrymi paylaşmasını rica ediyorum. ha paylaşınca sizde göreceksiniz o dönem adanada ve istanbul'da bulundum gibi bişey söyledim adanada yaşıyorum türkcell superonline kullanıyorum demedim!

ikincisi: ben türkiye'nin çoğu şehrinde yaşadım ama bu size ifşa etme hakkını vermez ve modeme kadar.

üçüncüsü: sen yazarını deli olarak görür emeğine saygı duymazsan 40 kişi değil 40.000bin kişi gene toplanır.

dörtüncüsü: mesaj olayı başlı başına tutarsız. biz suç teşkil ediyoruz veyahut polislerden kaçıyoruz burası illegal mesajlaşma servisi gibi bişey demedik. sadece buraya üye olurken kullanıcı sözleşmesi falan görmedik ve bu ifşa olayı patlak verince mesaj olayıda işkillendi. bana göre mesaj okuma olayı moderatörün vicdanına kalmış bişey.
keşke ifşa etmeseydinde bizde böyle bi olayı konuşmasaydık.

buda böyle bi otobiyografidir.
edit: (bkz: günesiminyerinizamanampulualdı) adlı yazar neden 2 gün sonra görmüş demiş. vallaha kardeşim yedi yirmi dört nick'ime bakıp kim ne yazmış diye bakmıyorum sen bakıyorsan söyle sana hergün methiyeler dizim.
herkonudafikrimvar
ındependence, mesaj kutularini okudugundan suphelendigim icin insanlarla mesajlasmayi kestigim sozlugun moderatoru. bu şuphede yalniz degilmisim. amator ruhla sozluk yonetmek guzeldir ama herseye atlayip entry silmek, herkese nizam vermek nereye kadar gidecek merak ettigim moderator. simdi sozluk formatinda yazmisimdir umarim silmessin.
profesyonelogrenci
katıldığım tespit. o gün olayın içindeydim ama hiç bir şekilde bir yazarın ifşa olmasını istemem. arkadaşın bu hakkını burada savunmak istiyorum artı 1imle.
halbuki biz kendimizi rahat hissedelim diye birkaç gün önce profilde bazı bilgilerimizi gizlerken ne kadar güzeldi.

bir başkasının da entrysi silinmiş zaten. neden sildiğini yazara açıklarsan o da bize iletirse çok memnun olucam çünkü gördüğüm entrylerin zaten çoğunluğu formata uymuyor ama silinmiyor. ne kadar yazmış olabilir bu adam da silindi merak ediyorum.

kısacası olmadı bu.
(bkz: olmadı)

edit: bu olaya katkım olduğu için yazardan özür dilerim.
mustaitbiradam
kullanıcı adımın yanlış geçtiği ifşa olayı. müsait değil, müstaitim (bkz: mustaitbiradam)

yazarlar tanışmak için mesaj yoluyla birbirlerine kendilerini ifşa edebilirler, bunu başlıklarda görmemize gerek yok, diyerek katıldığım yazar beyanatı, tespiti.
independence
basligin birinci entrysinde yazilan ve terbiye sinirlarini asan yorumu muattap almaksizin gerekli aciklamayi yapayim.

sahsin nerede bulundugunu ifsa eden ben degilim bizzatihi kendisi. ancak daha sonra alakali entrysini sildigi icin sizler goremiyrosunuz ve fakat tum entryler oldugu gibi silinen entryler de veritabaninda muhafaza ediliyor. sahis taksim gezi parkı direnişi basliginda yazdigi entryleri cok yuksek ihtimalle aldigi negatif tepkiler ve oylar sebebi ile sildi, bu benim tahminim. ancak sildigi entrylerden bir tanesinin icerisinde adana'da bulundugunu bizzatihi kendisi yazdi. eger musadesi olursa silinen entryi birerbir burada paylasabilirim bu bir.

gelelim bir sahsin entrysinin silinmesi meselesine;

xxx konuda fikri olan var mı arkadaşlar basliginda siklikla ihlal edilen bir kurali yazmisim ve dikkatli olunmasi yonunde cagri yapmisim. demisim ki "sozlukte sahisa yonelik, sahisa direkt olarak entry yazilamaz, bu durum kural ihlalidir."

ayni basligin ikinci entrysi ise tamamen sahsima yonelik "sen soyle yapiyorsun, boyle yapiyorsun" seklinde ikinci tekil sahis kullanan bir entry yazildi ve kural ihlalilnden bahsedilen bir baslikta ikinci entry olarak kural ihlali yapildi. entry tarafimdan silindi ve entry sahibine ozel mesaj yolu ile detayli aciklama yapildi, kendisinin yazdigina da ayrica cevap verildi.

sozlukte ben ya da bir baska yonetici elestirildi diye kesinlikle entry silinmez. oyle bir durum olsaydi bu baslik neden hayatta hala sorusu akliniza gelmeliydi, gelmemis demek ki. yazdiginiz baslik tam olarak sahsimi hedef alan bir baslik ancak yine de silinmiyor. biraz objektif dusunmek lazim.

gelelim ozel mesajlarin okunmasi konusuna.

sozum meclisten disari, bir deli kuyuya tas atar kirk akilli cikartamaz diye bir soz var, konu ona donmus. daha once bir internet sitesi yonetmemis, kodlamamis ya da kurmamis olabilirsiniz, mumkundur ama yine de arastirmakta fayda var.

ozel mesajlar ancak savcilik veya mahkeme talebi dogrultusunda kendilerine teslim edilebilir. yonetimde bulunan kisilerin ozel mesajlasmalari okumasi "suc"tur bu bir. ozel mesajlar kimi sifreleme yontemleri ile sifrelenir ki bu sifreleri cozmek "haydi ben su ozel mesajlari bir okuyayim" dediginiz anda yapilabilecek seyler degildir. teknik detaylarla sıkmak istemiyorum sizleri ama ozel mesajlasmalar ha deyince okunabilecek seyler degillerdir.

yonetimin ve sahsimin yegane amaci sozlugun bulundugu halden daha kaliteli ve daha okunabilir bir mecra halini almasini saglamaya calismaktan ibarettir. aksi durumda bir tane bile entry silmezdik ki her bir entry bizim icin hit anlamini tasimaktadir.

bu da boyle bir animdir.
adimneo
independence'a cevap hakkının doğduğu ve ondan mantıklı bir açıklama beklediğimiz durum.

edit: geç kalmışım, cevap vermiş bile.
profesyonelogrenci
tutarsız açıklama yapılan ifşa olayı.
başlığı açan yazarın daha önce kendi iradesiyle başkalarının görmemesi için ( bu da benim yorumum ) sildiği bir entryi sözlükle paylaşmak için yazardan izin isterken, sözkonusu entryde geçen bir bilgiyi vermesinin çok normal olduğu aynı paragraf içinde dile getirilmiştir.

kaldi ki tutarlı bile olsa, yazarın rızasıyla sildiği bir entrydeki bilgiyi paylaşmak da ifşa etmekten başka bi şey değildir.

entry silme konusuna gelirsek.
bu açıklamayı sevdim. aynı soğukkanlılığı diğer entrylerde de görürsek bizi mutlu eder. bu kısım hakkında başka yorumum yok zaman gösterecek.

mesaj okuma konusunda,
yapılan açıklamaya katılıyorum. ilk ortaya atan 'böyle bir şey olabilir dedim' diyor. şüphelendim diyen zaten neden olduğu konusunda bir şey söylememiş. ha bir de hukuk bilmem ama suçsa bizi aşar. konuşmaya gerek bile yok.


edit: düşündüm de vazgeçtim daha yeni silmiş olabilir entryi.
benim açımdan bir sorun kalmadı yeterli açıklama.
hmmmmmtmmcnm
ındependence yazar arkadaşın oturduğu evin kapı numarasını mı yazmış dediğim olay. az sakin olmakta fayda var ne meraklıyız herşeyi büyütmeye.

bir de özel mesaj konusu var. adamın başka işi yok eline çekirdek alıp kim kiminle konuşuyor okuduğunu mu hayal ediyorsunuz?
bigcoder
delinin biri kuyuya taş atar kirk akilli cikaramaz derler.

kafkef nickli yazar adana ilinde yasamis oldugunu gezi parki olaylari basligi altinda kendisi yazmisti, aldigi eksi oylardan sonra entry sini kendisi silmisti, kaldiki 1.7 milyonluk adana ilinde yasadigini soylemek kisinin ozel hayatinin gizliligini ihlal sayilamaz. belcikadaki patlama ile alakali actigi baslik altina yazdigi entry i bircok defa editlemis ekleme cikarma yapmistir, entry nin ilk halini gorenlerin o entry nin troll ifadeler icerdigini biliyorlar, bilmeyenler icin gecmise yonelik olarak tum hallerini istersek buraya dokebiliriz.

internet yayinci ve barindiricilari
ile alakali kanuna gore bu websitesi uzerinde yapilan islemler en az 6 ay kayit altinda tutulmak zorundadir, sildiginiz entryler 6 ay sure ile saklanir, luzumu halinde sadece adli makamlara talep dogrultusunda verilir veya sorusturmasi kamu hukukuna giren suclar (devlete hakaret, teroru ovme, cocuklara yonelik cinsel istismar, sucu ve sucluyu ovme v.b) resen bizim tarafimizdan suc bildirimi yapilabilir, bu sadece entryler ve basliklar icin gecerlidir. bunun haricinde sizin sildiginiz entryler zaten veritabani icin yuk olusturur ve saklanmasi bize kulfettir.


muhalif baslik veya entry silinse idi sozluke ve independence nin sahsina yonelik elestirel bir cok yazi ve yazar ucurulurdu.
entrylerin neden silindigine dair genis aciklama zaten mevcut, tekrar aciklama yapmaya gerek yok.
herkes hukuk dairesi icerisinde, her turlu fikrini sozluk formatina uygun olarak beyan etmekte ozgurdur.

ozel mesajlarin okunmasina gelirsek; bu sozluk yazilimini yapan ekipte yer alan kisi olarak benim, yillarini bu platforma adayan independece nin ne de baska bir yoneticinin ozel mesajlari okumadigina garanti veriririm, ki ozel mesajlar aes128 kripto ile sifrelenmistir, her ozel mesaj icin benzersiz bir anahtar olusturulur, gonderen ve alici haricindeki kisilerin bu mesajlari okumasi icin olusturulan key i bilmesi lazim, isimiz gucumuz yok kisilerin ozel mesajlarinin sifrelerini kirmayami ugrasacagiz.

hukuk da bir deyim vardir müddei iddiasini ispatla mukelleftir. ortaya bir iddia atip ispat edemeyen kisi yada kisiler, her neye inaniyorsa onun gazabina ugrasin.

bu kadar uzun bir aciklamadan sonra bize guveni olmayan kisiler olursa buna cok uzuluruz.

baska platformlarda ciddiye dahi alinip cevap verilmeyecek bir konu da size deger veren yonetimin sizi onemsedigini ve aciklama yapma zorunda hissettigimize nazari dikkatinizi celp edin lutfen.

edit: harf hatasi
browncharlie
mikro düzenden makro düzene kadar kafa yapımızın komple değişmediğine delalet eden bir giri daha. geçinemiyoruz efenim komple tür olarak mı böyleyiz, yoksa sosyalleşmenin doğasında mı bu var, yoksa buraların havasından mıdır suyundan mıdır bilmem ama geçinemiyoruz işte burası bile karışmaya karıştırılmaya başladı. ne diyelim herkese akıl fikir. normalde böyle tartışmalara girmeyi tercih etmeyeceğim halde anlık bir gazla entiri girmiştim, şimdi sildim. kimin ne dediği ıvığına dıvığına ne diyeceğine belli değil diyerek girimi burada sonlandırıyorum.
maniacgibimanyak
kodlardan ve yazılımdan yok denecek kadar az anladığımdan dilim döndüğünce özel mesaj sistemini anlatayım.nasıl bir sitenin veritabanına sadece yöneticiler ulaşabilirse mesajlarında sizin siteniz gibi olduğunu hayal ediniz onlara sadece yöneticiler yani taraflar ulaşabilir. entryler açık ulaşılabilir olsada mesajlar taraflara özel şifrelenmektedir. kaldı ki 2004 den beri açık olan sözlükte moderatörün canı yenimi özel mesaj okumak istemiş sorarım güzide yazarlarımız.

not: edit değil önlem biliyorum yönetici yanlısı diyeceksiniz ama koddan azcık anlayan bunun için hiç bir yöneticinin uğraşmayacağını bilir vesselam .

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol