confessions

maniacgibimanyak

- Yazar -

  1. toplam entry 27
  2. takipçi 1
  3. puan 3454

tck 299

maniacgibimanyak
türk ceza kanunu'nun 3. bölümünde yer alan devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçlar kapsamında cumhurbaşkanına hakaret alt başlığını içeren maddedir.

madde 299 - (1) cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) (değişik fıkra: 29/06/2005-5377 s.k./35.mad) suçun alenen işlenmesi hâlinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılır.

(3) bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, adalet bakanının iznine bağlıdır.

(bkz: alman televizyonu'nun erdoğan klibi) adlı başlıkta

chiafi adlı yazarımızın işlediği suçtur.


tcy'nın 299. maddesinin gerekçesinde, “cumhurbaşkanının devleti temsil etmesi ve anayasada belirtilen görev ve yetkileri göz önüne alınarak onun kişiliğine yöneltilen hareketin bir bakıma devlet kuvvetleri aleyhine cürümlerden sayılması gerektiği düşüncesinden hareketle bu madde kaleme alınmış ve cumhurbaşkanına karşı hakaret müstakil bir suç hâline getirilmiştir” denilmektedir.

alman televizyonu'nun erdoğan klibi

maniacgibimanyak
ülkenin ilk seçilmiş cumurbaşkanına bu şekilde klip hazırlıyorlar ve yazarlarımız güzel hazırlamış diye başlık açıyor başlığın açıldığınamı şaşırıyım entry nin silinmediğine mi yoksa yazarın uçurulmadığına mı yazarımızın yaptığı alenen suç

bilgisözlük hakkında ki düşüncelerim değişmeye başladı.

19 ocak 2014 mit tırları skandalı

maniacgibimanyak
konu siyasaldır fakat olabildiğince siyasete girmeden anlatmaya çalışacağım olaydır. mit tırları silah taşımıştır yada taşımamıştır o olay beni ilgilendirmez o gün devletin bir kurumu başka bir kurumuna savaş açmıştır diyebiliriz . kaldıki silah taşımak hangi maksatla olduğunu bilmediğimizden kirli çamaşır statüsünde değildir. mit belli ki adı üstünde mit ulan demek istiyorum uzun halini yazıyım milli istihbarat teşkilatı yani gizli görev anladın mı diyesim var demiyorum. adamlar gerekli görmüşler bir operasyon yapmışlar ama yanlış ama doğru sen bunu açık edersen o sırada dünya devletlerine karşı ülkeni zor duruma sokarsan devletin gizliliğini delmiş olursun tabi. ülkende patlayan bombaları ülkene kim sokuyor sanıyorsun pkk denen illeti başına kim sardı. konumuz bu değil nasıl diğer devletlerin gizli servisleri ülkeleri menfaatine resmi olmayan yollarla işler yapıyorlarsa benim ülkemin mitide yapıyor ama onlarda bunu acık eden yok bizde vardı.


özetle adını vermeyeceğim gizli servisler ırakta filistinde suriyede cirit atıp kendi ülkeleri menfaatine çalışıyorken bizimkiler gitmesin mi diyosunuz sevgili yazar arkadaşlarım bunun neyi anlaşılmıyor

asabileştim sürcü lisan affola .

edit: imla

powerup

maniacgibimanyak
kelime türkçeye direk çevrildiğinde güç artması anlamındadır. genelliklede bu anlamda kullanılır. özellikle animelerde baş kahraman tam yenilecekken içinden büyük bir güç çıkıp rakibini yenmesi olayına denir .powerup larda farklı güçler ortaya çıkabileceği gibi olan güçte yükselebilir.

naruto shippuden

maniacgibimanyak
naruto adlı animenin devamı niteliğindedir. nispeten ilk seriden daha sürükleyicidir. baş karakter olan naruto bu seride büyümüştür ve biraz olgunlaşmıştır son derecede güçlenmiştir .öyle ki takım arkadaşları da zaman zaman gücüne şaşırmaktadır.

bijuu

maniacgibimanyak
bijuu lar kuyruklu efsanevi iblis yaratıklardır. toplam 9 tane bijuu bulunmaktadır. hepsi farklı özelliklerde ve güçlere sahiptir. her birinin kuyruk sayısı farklı ve kuyrukları ne kadarsa güçleride o kadardır. bijuular olağanüstü miktarda çakraya(güce) sahiptirler.
bijuu mühürlenmiş kişilere ise jinchuuriki denilir. jinchuuriki, bijuuyla birleşince hayal edilemiyecek bir güç elde edebilir.

naruto

maniacgibimanyak
naruto içinde kyuubi oldugundan köy genelinde dışlanan, canavar olarak görülen bir çocuktur. bu nedenle genelde yaramazlıklar yapıp dikkat çekmeye çalışır. herşey köyden bir ninjanın yasak parşömeni çalmasıyla başlar ve narutonun serüveni artık hız kesmiyecektir.

animenin her anından powerup görebileceğimiz gibi komiklikte hat safhadadır. dünya genelinde anime izleyipte naruto izlemeyen kişi yok denecek kadar azdır. devamı niteliğindeki naruto shippuden de artık naruto biraz büyümüş olgunlaşmıştır.powerup lar daha büyük gelmeye başlar ve naruto köy kahramanlığından dünya kahramanlığına adım adım gitmektedir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol