oruç tutmuyor diye adam dövmek

0 /
onur55
ulkucu ve seriatcilarin bazi zamanlar yapmakta olduklari gerzekce eylemdir.bunu yapan salaklar hic bir zaman demokrasi denen seyin ne anlama geldiginin farkina varamamislardir.ve her ramazan ayinda maalesef ozellikle universitelerin kantinlerinde bu tur olaylara sik sik rastlanir.hatta bazen isin boku cikartilir ve oruc tutmayan kisi bu salaklar tarafindan bicaklanir.buradaki asil salaklik sudur:kavganin ciktigi yer kantindir.yani yemek yemek icin insa edilmis olan yer.oruc tutmayan kisi de dogal olarak yemegini burada yer.eee o zaman oruc tutan kisinin burada isi nedir?!yanit bellidir:hir cikartmak ve boylece bir bok yaptigini zannetmek.umarym bu tür aptallyklarla ileri bir daha kar?yla?mayyz.
nickten yana sansim yok
hiçbir zaman olmamış, olmayacak, olması muhal harekettir. sadece ramazandan nasıl prim elde ederim ?, nasıl daha çok ilgi çekerim, islam dininin adını nasıl lekeleyebilirim? diye düşünen gazete ve televizyonların sahte görüntüler sunarak kanıtlamaya çalıştıkları olaydır. zira her ramazanda herhangi bir nedenden dolayı çıkan bir kavga, çarpıtılarak izleyicinin veya okuyucunun önüne sunulur.
"bir kere de rastlayan yoktur nedense."
enharista
insanlar neye inanıp neye inanmayacakları konusunda özgürdürler oruç tutarlar veya tutmazlar, bu inanç belirtisidir nasıl ki tutmayanlara söz söyleme hakkımız yoksa tutan insanlara da böyle bagnazlıkla yaklaşmaya hakkımız yoktur.

yok mahalle baskısı yok bilmem ne baskısı bunlar sabit fikirli olmak aslı olmayan bir önermeye inanmaktır.girift düşüncelerin üstesinden gelememektir. he böyle cahillikler olmamış mıdır? malesef olmuştur(!) bunları da tasvip etmiyorum dini yanlış anlamış insanların yaptıklarıdır.ama bundan sonra da böyle olacak şeklindeki düşünceler gariptir, ancak tekrar ediyorum kim neye inanıyorsa ya da inanmıyorsa bu fiili gerçekleştirip gerçekleştirmemek konusunda özgürdür.

ek 2b: ramazan ayında görüyoruz futbol maçlarında izliyoruz galatasaray kötü oynadı, fenerbahçe şöyle bitkindi, işte oruç kötü etkiliyor, ben bunu baskı olarak alğılamadım neden acaba(!) ayrıca bunları inandığım için değil hele yapanları onayladığım için hiç degil sadece hoş karşılamadığım için yazdım cevap degildir.

huni delisi
-arkadaslar artık oruc tutmayan kalmadı.ama baska bi sorun var iftarı açamıyolarmıs dövdüklerimiz.
+aslında çene ve yüz bölegesine çok abanmasaydık bu sorunlar basgöstermezdi.
-nesse şimdi diyorumki namaz kılmayanlara girişelim.
+çok klasik olur yeni trend türban hocam başı açıkların saçlarını çekip kaçalım ne dersiniz?
-tam süper olur.
instrument
oruç tutmadığı için giden dolmuştan yola atmaları, oruç tutmadığı için yüzünden jiletlemeleri , oruç tutmadığı için kampüs içinde linç etmeleri , oruç tutmadığı için körüden buz gibi dereye atmaları. ...

hepsi yaşanmış.
quantitatif
dinin kişilere tanıdığı önemli özgürlüklerden birisidir.hepimiz biliyoruz ki bundan daha fenaları da vardır.mesala din savaşları.hatta aynı dinden olupta farklı türünü benimseyenler arasında da pek çok insanın ölümüne sebep olan savaşlar olmuştur.günümüzde de devam edenleri vardır.bazıları öğle ölümlerdir ki yapanın insanlığından şühpe edersiniz.dinin,böylesi manevi bir şeyin,yol açtığı benzersiz ölümlerden sonra adam dövmenin pekte bir ağırlığı yoktur.belkide tarihte ki en büyük insan kayıplarının nedenidir,din.yaradanın insanlığa en büyük armağanının böylesi şeylere yol açması da oldukça çelişkili ve dramatiktir.
steroid
tanımadığın bir adama ilk yumruğu vurmak kolay değildir. tutup ortada bir mevzu yokken hiçbir şey söylemeden dalamazsın. hoşuna gitmiyodur, garezin vardır bir mevzu açıp öyle kapışırsın. oruç felan bahane. yürürken omuz atma gibi değişik icatları olan milletiz sonuçta. çok daha komik mevzularla kavgalar çıktığını biliyorum. yoksa "sen nasıl oruç tutmazsın lan!.." diye birinin birini döveceğine inanan yoktur diye tahmin ediyorum.
offf be
yapan çok ama müslümanlıkla alakası yok. müslüman insan başkalarına zarar vermez, son derece nazik ve kibar olur. bunu yapanlar ise savunmaya çalıştığı dini bile bilmeyecek kadar cahildir.
bugulucam
sadece benim dedigim olsun herkes benim gibi olsun mantigini tasiyan kisinin yapabilecegi eylem.zira basini orten kizi taciz etmekle ayni mantigi tasir, hic farki yoktur.olayin dinle diyanetle degil zihinsel yetersizlikle alakasi vardir.
independence
çok şükür ülkemizde genele yayılan bir davranış değil bu. aksi taktirde senenin 30 günü üstelik üst üste dayak yemek çok da hoş olmazdı.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol