confessions

seyhmerat

- Yazar -

  1. toplam entry 4809
  2. takipçi 1
  3. puan 98093

3 yılda 500 bin entryi geçememek

seyhmerat
bilgi sözlük denilen bu oluşumun başarabildiği yegane şeylerden birisidir. zira kendisinden çok çok sonra kurulan diğer sözlükler son derece iyi yerlere gelmişken, milyonlarca entryleri aşmışken her gün ölümüne tematik yapılmasına rağmen bilgi sözlük denilen yer hala üstelik 3 senede 500 bin entryyi geçememiştir. gerçek bir başarısızlık abidesi olarak duran eleştirilmesi gereken şeydir. yaratıcılıktan yoksun bir yazım anlayışının olması da bunda etkendir tabi yaratıcılığı körelten tematiklerin varlığı da.

anayasa mahkemesi

seyhmerat
varlığı anayasal demokrasinin güvencesi olan yüksek mahkemedir. verdiği kararlar demokrasiyi güvence altına almaktadır. anayasayı demokrasiyi koruyacak şekilde yorumlama hakkına sahiptir. anayasa mahkemelerinin olmadığı yerlerde bazı kurum veya kuruluşların devleti parselleyip demokrasiyi ortadan kaldırdığına şahitlik edebilirsiniz.

türk

seyhmerat
tüm dünya literatürüne adını türk diye yazdırmıştır ve tüm dünya’nın türk diye bildiği ulustur. tüm dünya osmanlı’ya bile türk demiştir ki bugün yaşadığımız topraklara türkiye ismini dünya literatürü vermiştir kimse tarafından uydurulmamıştır. osmanlı yıkılırken ulus devlet kurabilme beceresini göstermiştir ki ulus devlet kurma becerisi, ortak tarihten, dilden ve kültürden oluşan bir hadisedir. toprak birliği sonuna kadar olan ülkedir ki misak-i milli diye de bir yeminle bütünlüğün üzerine yemin etmiş insanlar tarafından kurulmuştur, tüm dünya tarafından gerçekliği ve varlığı yüzyıllardır kabul edilmiş millettir. bazıları ırk diyebilir ancak ırktan öte millettir her ırk millet olma yetisine sahip değildir.

(bkz: anlamazsan gel detaylı anlatayım)
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol