independence'nin yaşadığımız şehri ifşa etmesi

independence
basligin birinci entrysinde yazilan ve terbiye sinirlarini asan yorumu muattap almaksizin gerekli aciklamayi yapayim.

sahsin nerede bulundugunu ifsa eden ben degilim bizzatihi kendisi. ancak daha sonra alakali entrysini sildigi icin sizler goremiyrosunuz ve fakat tum entryler oldugu gibi silinen entryler de veritabaninda muhafaza ediliyor. sahis taksim gezi parkı direnişi basliginda yazdigi entryleri cok yuksek ihtimalle aldigi negatif tepkiler ve oylar sebebi ile sildi, bu benim tahminim. ancak sildigi entrylerden bir tanesinin icerisinde adana'da bulundugunu bizzatihi kendisi yazdi. eger musadesi olursa silinen entryi birerbir burada paylasabilirim bu bir.

gelelim bir sahsin entrysinin silinmesi meselesine;

xxx konuda fikri olan var mı arkadaşlar basliginda siklikla ihlal edilen bir kurali yazmisim ve dikkatli olunmasi yonunde cagri yapmisim. demisim ki "sozlukte sahisa yonelik, sahisa direkt olarak entry yazilamaz, bu durum kural ihlalidir."

ayni basligin ikinci entrysi ise tamamen sahsima yonelik "sen soyle yapiyorsun, boyle yapiyorsun" seklinde ikinci tekil sahis kullanan bir entry yazildi ve kural ihlalilnden bahsedilen bir baslikta ikinci entry olarak kural ihlali yapildi. entry tarafimdan silindi ve entry sahibine ozel mesaj yolu ile detayli aciklama yapildi, kendisinin yazdigina da ayrica cevap verildi.

sozlukte ben ya da bir baska yonetici elestirildi diye kesinlikle entry silinmez. oyle bir durum olsaydi bu baslik neden hayatta hala sorusu akliniza gelmeliydi, gelmemis demek ki. yazdiginiz baslik tam olarak sahsimi hedef alan bir baslik ancak yine de silinmiyor. biraz objektif dusunmek lazim.

gelelim ozel mesajlarin okunmasi konusuna.

sozum meclisten disari, bir deli kuyuya tas atar kirk akilli cikartamaz diye bir soz var, konu ona donmus. daha once bir internet sitesi yonetmemis, kodlamamis ya da kurmamis olabilirsiniz, mumkundur ama yine de arastirmakta fayda var.

ozel mesajlar ancak savcilik veya mahkeme talebi dogrultusunda kendilerine teslim edilebilir. yonetimde bulunan kisilerin ozel mesajlasmalari okumasi "suc"tur bu bir. ozel mesajlar kimi sifreleme yontemleri ile sifrelenir ki bu sifreleri cozmek "haydi ben su ozel mesajlari bir okuyayim" dediginiz anda yapilabilecek seyler degildir. teknik detaylarla sıkmak istemiyorum sizleri ama ozel mesajlasmalar ha deyince okunabilecek seyler degillerdir.

yonetimin ve sahsimin yegane amaci sozlugun bulundugu halden daha kaliteli ve daha okunabilir bir mecra halini almasini saglamaya calismaktan ibarettir. aksi durumda bir tane bile entry silmezdik ki her bir entry bizim icin hit anlamini tasimaktadir.

bu da boyle bir animdir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol