confessions

hiidontcarethx

- Yazar -

  1. toplam entry 11
  2. takipçi 1
  3. puan 2700

unsere mütter unsere vater

hiidontcarethx
spoiler !

bana göre dizinin en çarpıcı yanı, genç, tutkulu ve başarılı bir subay olan abi'nin, savaştan nefret eden, sürekli kitap okuyan ve savaşı anlamsız bulan küçük kardeşi ile girdiği savaşta (bkz: operation barbarrosa), abi'nin savaştan bıkmış, kendini kullanılan bir piyon olarak hissedip orman'da bir kulübeye yerleşerek olaylardan uzak kalmak isteyen biri olarak, küçük kardeşin ise tam bir soğuk kanlı, bizden biri öleceğine onlardan 10.000 kişi ölsün kafasında, savaş makinesine dönüşmüş biri olarak ayrılması.

spoiler bitti !

ikinci dünya savaşı konusunda oldukça kararsız, çelişkiler içinde kalmış biri olarak, dizi'de kendimi kaybettiğim yerler olsa da harika bir dizi.

ayrıca avrupalıların hollywood bütçesi ve popülerliğine sahip olsa bize çok daha güzel dizi ve filmler sunacağının bir örneği.

ganyancı tavsiyesi yüzünden 175 bin liradan olmak

hiidontcarethx

babamın az önce anlattığı ve yeni öğrenerek vay anasını dediğim olay. kendi anlatımıyla yazıyorum.

bir arabam vardı, onu satmıştım, bir kısmını hanımıma verdim yatak odasını döşemesi için. bir kısmıyla da ganyan bayine gittim, urfa yarışları 30 kuruş olduğu için hesaplaması zordu. altılıyı kuponuma yazdım ve ganyancıya verdim. ganyancı "bir kupona 62 lira fazla değil mi abi" dedi bana.
ulan amına koduğum birbirimizin ismini bile bilmiyoruz nerden geldi de tavsiye veriyorsun değil mi ? elma satan biri bu elma çürük bundan alma der mi birisi poşete doldururken ? neyse , bende mal gibi adamın düşüncesine katılıp birinci ayaktan 3 at çıkarıp yatırmasını söyledim böylece kupon 30 liralık oldu.
birinci ayak çıkardığımız atlardan biri gelmez mi ? ganyancı bana baktı ben ona baktım, birbirimize bakıştık durduk. diğer ayaklarda yatacağımızı umarak beklemeye başladık. bu arada sinirden beşli ganyan bile oynamadım,ki 4 lira tutuyordu sadece.

kazanma şansım olmamasına rağmen son ayağa kadar inat ettim bayiden ayrılmadım. son ayakta 18 at koşuyordu ve ben 2 at yazmıştım, biri süpriz diğeri ise favori. 2 at'tan süpriz olan at geldi ve yarışı kazandı... hem ben hem ganyancı kıpkırmızıydık.

ganyacının yanına gidip "sen benim ismimi biliyor musun ? beni tanıyor musun ?" dedim.o da "tanımıyorum, isminizi bilmiyorum" dedi. "canım senin ismin ne ?" dedim. adının zeki olduğunu söyledi. "zeki canım hiç üzülme, bugün ki iblisim'de senmişsin" dedim. o da yüzü kıpkırmızı şekilde "bir daha namusum şerefim üstüne kimsenin kuponuna karışmam abi,tövbe" dedi. "iyi akşamlar, hiç üzülme" diyerek bayi'yi terkettim.
o 62 liralık kuponu yatırsaydım 175 bin lira kazanacaktım, hemde 2009'un parasıyla... eğer ilk ayaktan sonra aynı kuponu 5 ayak için oynasaydım da 75 bin lira civarı bir para kazanacaktım.

eksi oy vermek

hiidontcarethx
mobilde olduğum için mi bilmem ama kimin yaptığını göremedigim durum.
yok kapısına kadar gidip " kardeşim niye eksiliyorsun ne eksiliğimizi gördün" diyecek değilim tabi ama nickini görüp onun bahsi geçen başlıktaki görüşünü görmek isterdim.

feminist

hiidontcarethx
söylenene göre kadın ile erkeğin eşit olduğunu düşünen ve bunu savunan erkek veya kadın.
kendilerinin çeşitleri vardır.
yukardaki tanıma uyan ve gayet mantıklı olan kadınlarımız var.
yukardaki tanıma uymakla kalmayıp, sürekli erkek cinsini aşağılayan ve kadın cinsini yücelten yarı cehal kadınlar da bulunmakta. bunlar genelde obez olmalarıyla bilinirler ve içlerinde bulundurdukları kompleks o koca bedenlerine bile sığmaz dışa taşar. (bkz: kusmak)
İkinci çeşit feministe denk gelene kadar bu feministler hakkında dönen geyiklere hiç anlam verememiştim...
lezbiyeni, sadece koca parasıyla geçinip asalak gibi yaşayarak feministim diye gecinenleri, say say bitmez çeşitleri. ama en kötüsü bile kendini ezdirmeyecek bilinçte olduğu için 15 yaşında türbanı kafasına geçirip 17-18 yaşından itibaren okulu bırakıp ailesinin kendine koca bulmasını bekleyen feminist değil ama namuslu! kızlarımızdan iyidir.
benim kadın erkek eşitliği konusundaki düşüncem ise gayet basit. genetik olarak kadın ve erkek eşit değildir. bunu savunmak ise saçmalıktır zaten. kadının beyninde erkeğin beynindekinden daha iyi çalışan bazı bölümler vardır, erkeğinde kadından. ikisininde eşit olması gereken yer hak, hukuktur. ikiside aynı derecede iş imkanına, eğitim imkanına sahip olmalıdır ve hakimin karşısında eşit olmalıdır. umuyoruz ki bu bütün dünyada sağlanır ve artık kimse ben feministim demeye bile gerek duymaz.

kevin durant

hiidontcarethx
şuanda gerçekleşen 2017 nba finallerinde hayvani bir şekilde oynayan nba oyuncusu.

7 (bkz: foot) -2.13 metre- bir oyuncu düşünün. bu oyuncu gard kadar hızlı olsun, (bkz: ray allen) gibi üçlük atsın ve içeri girip çok iyi bitirebilsin. işte o oyuncu kevin durant'tir. bu yıl savunmasını da iyice geliştirmiş olmasını söylemiyorum bile...

bu arkadaş geçtiğimiz yaz playofflarda golden state warriors'a karşı konferans finali oynuyordu oklahoma city thunder takımı adına. yenebilirse finalde lebron'lu cleveland cavaliers'a karşı şampiyonluk yarışı verecekti. ne oldu ? abimiz 3-1 öne geçti seride ve son iki maç rezalet oynayarak 3-4 verdi seriyi.

tamam olabilir, sonuçta normal sezonda 73 galibiyet sadece 9 mağlubiyet ile oynamış, bu konuda rekor kırmış ve bir çok kişiye göre tarihin en iyi takımına karşı yenildi değil mi ? hala çok genç ve çok iyi bir takımı var (bkz: russell westbrook) ileride şampiyon olabilir.

ama bu ne yaptı ? 1 ay sonra onu yenen takıma katıldı... hali hazırda onsuz tarihin en iyi normal sezonunu geçirmiş ve finalde sadece 4 sayı ile şampiyonluğu kaçırmış bir takıma ligdeki en iyi ikinci oyuncu olarak gitti ve ligin dengesini alt üst etti. bunun yüzünden eskiden şampiyonluk için yarışacak kadroya sahip 4 takım var iken, şimdi 2 takım kaldı.

en kötüsüde bu yaz takımla sözleşme yenilemek için alıcağı parada indirime gidiceğini söylemesiydi. e ne güzel işmiş be ! zaten bütün süper yıldızlar ayakkabı reklam gelirleriyle yeterli para kazanıyor hepsi az parayla bir takımda buluşsun butün sezon sadece 1 yada 2 takım sampiyonluģa oynasın.

ne diyeyim... çok iyi bir oyuncu bunu söylerim ama isterse 10 şampiyonluk kazansın gözümde lebron'un geçen sene kazandığı şampiyonluk kadar değeri olmaz.

(bkz: golden state warriors)

(bkz: stephen curry)

(bkz: korkak)

lebron james

hiidontcarethx
şuan nba finallerinde götünden terler akıtarak takımını şampiyon yapmaya çalışan, ama başarılı olamayan oyuncudur.

takımının çöplüğünün yanında karşısında son 3 yılın en değerli oyuncuları ve ligin en iyi 5 savunma oyuncusundan ikisi var. ayrıca çok iyi bir sistem oturtmuş şekilde oynuyorlar. buna rağmen yenilince eleştiri yağmuruna tutulacaktır.

en sevdiğim sporcudur ve oynamayı bırakmasıyla bende nba izlemeyi bırakacağım ve basketbol'u hayatımdan çıkaracagım. golden state warriors denilen züppe korkaklar kulübü istediği kadar şampiyonluk kazansın, yeni nesil nba ergenlerini tatmin etsin.

ve son olarak kendileri tarihte basketbol topunu eline almış en komple, en kusursuz ve en iyi oyuncudur. bu kadar fazla şeyi bu kadar iyi yapan başka biri daha yoktur. ama bu yetenek malesef sadece 3 şampiyonluk görebildi.

dün oynanan final serisinin ikinci maçında, son çeyrek büyük farkla gerideyken ve oyunun bitmesini beklerken ki yüz ifadesi her şeyi anlatır gibiydi. öyle bir bakiyordu ki sanki "karşıma kimi cıkarsalar yeniyorum ama her sene daha iyisini çıkarıyorlar" der gibiydi....
teşekkürler kral. yarattığın heyecanlar için teşekkürler.
https://twitter.com/cortexiphan/status/870345692233052160

kawhi leonard

hiidontcarethx
an itibariyle nba'in en iyi dış savunmacısı. hücumda da aşağı kalır yanı yok.

michael jordan'dan sonra bu kadar büyük eli olan ve bunu kullanan en iyi oyuncu. adamın eli öyle böyle değil, kürek gibi. 2014 şampiyonluğunda finallerde takımını taşımış ve finallerin mvp'si olmuştur.

golden state warriors'a karşı konferans finalinin ilk maçındaki sakatlığıyla herkesi üzmüştür. belki warriors bandwagon ergenlerini üzmemişte olabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol