lebron james

0 /
ups
gecen sene cleveland cavaliers tarafindan draft edilen,nba tarihinde belki de lig baslamadan hatta kendisi piyasada bile olmadan once en cok konusulan basketbolcu olarak yerini almistir.yilin caylagi secilmistir.ve tabii ki nike’la cok yuksek meblaglarda bir antlasma yapmistir.
abajur
nba tarihinde caylak sezonunda 20 sayi 5 ribaund 5 asist barajini asmis 3. oyuncudur. diger ikisi icin michael jordan ve oscar robertson’dyr
angelus
nba tarihinde 1000. kariyer sayisina en genc yasta ulasan basketbolcudur kendisi, soyleki;
1. lebron
2. kobe
3. carmelo
4. stephon marbury
5. shareef abdur-rahim.
ups
iki gece once en genc yasta triple double yapan oyuncu olma sansini 1 ribaunt ile kacirmis basketbolcu.oyle ki 26 aralik 2004 gunu hornets’a karsi 22 sayi 14 asist 9 ribaunt ile oynamistir..
ups
en genc yasta diye baslayan butun rekorlari kiracaga benzeyen muthis yetenek.20 yasina doldurmadan triple double yaparak ve en erken 1000 sayiya ulasma ile basladi.hadi bakalim..
the vain
nba kariyerinde 5000 sayıyı geçen en genç basketbolcu. small forward mevkiinde oynayan bu arkadaş şu sıralar 31 sayı ortalamayla oynuyor.
64r1h
2003-2004 nba sezonunda oynamak üzere cleveland cavaliers takımı tarafından seçilen 2,03 m. boyundaki forvet oyuncusudur.

ilk geldiği sezonun sonu itibariyle nba’de yılın çaylağı ödülü’nü almış ve bu ödülü alan en genç nba oyuncusu olarak literatüre geçmiştir. 2005-2006 sezonunda da 31.4 sayı, 7 rebound ve 6.5 assist ortalamalarıyla oynamıştır. all-star maçında da en değerli oyuncusu seçilmiştir.


sepulturk
kobe’den daha iyi olduğu ve jordan’ın veliahtı olduğu kesinlikle saçmalıktır. evet iyi bi oyuncudur ama ne jordan kadar takım oyununu sever ne de kobe kadar akıllıdır.

şimdi nedir? adamın boyu zaten 2.05 filan. oynadığı mevkilerde zaten bunla büyük avantaj kuruyo ve rakiplerini boyuyla eziyo. ha o boyla o fundamental yetenek değilmidir, evet öyledir ama yeterli değildir. jordan n’apardı? 30 sayı atardı ama takım arkadaşlarına da en az kendi çabalarıyla (asistle veya boşalttığı alanlarla) arkadaşlarına da 30 sayı attırırdı. evet bu arkadaşında asist ortalaması hiç fena değildir ama maçlarını izleyenler nasıl pozisyonlarda asist vermediğini bilirler.

gelelim kobe mevzusuna. evet kobede çok top kullanır. ama iki üç sezondur lakers’ın hali ortadadır. atacak adam yok başka.ta ki bu sezona kadar. bu sezonki top kullanma ortalamasına bakılırsa maç başına 10-15 top kullandığı görülebilir. ve takımını bu şekilde taşımaktadır. efsane lakers zamanında öyle veya böyle bir şekilde takım oyununu oynadığını herkes bilir. o takımın kralı shaq’ti ve bu onu istese de istemese de kabul etti. kobe’nin james’ten üstün olduğu bir diğer nokta kesinlikle şutlarıdır. james karşısına alır 1.93’lük sg’yi post up yapar ve adamı itip sayıyı atar. şut yüzdesinin yüksekliği bu sebeptendir.

velhassıl kelam her ne kadar aşırı yetenekli bir sporcu olsa da ne bir kobe bryant’tır ne de bir ekselanslarıdır.
nick nicki nickince
lebron james, 2003-2004 nba sezonunda oynamak üzere cleveland cavaliers takımı tarafından seçilen 2,03 m. boyundaki forvet oyuncusudur.

30 aralık 1984 günü doğan lebron james st.vincent-st.mary okullarını bitirmiş ve liseden sonra nba’e seçilmiştir. cleveland cavaliers takımında çok büyük işler yapmayı hedeflemiştir. ilk geldiği sezonun sonu itibariyle nba’de "yılın çaylağı ödülü"nü almış ve bu ödülü alan en genç nba oyuncusu olarak literatüre geçmiştir. 2005-2006 sezonunda da 31.4 sayı, 7 rebound ve 6.5 assist ortalamalarıyla oynamıştır. all star maçında da en değerli oyuncusu seçilmiştir. detroit-cleveland serisinde az daha tek başına 5 kişiyi yenme onurunu da kazanmak üzere olan bu oyuncu birçok hall of fame oyuncularının da tahtına göz dikmiştir. ayrıca kısa bir süre içinde all-star olmuş ve mvp ödülünü almıştır. clevaveland’ın da yıldızı olmuştur. lebron james lakap olarak king lebron james lakabını kullanıyor.dünyaya gençlerinde nba de oynayabildiğini ve basketbol’u sevdirmeyi hedeflemiştir.

0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol