lebron james

sepulturk
kobe’den daha iyi olduğu ve jordan’ın veliahtı olduğu kesinlikle saçmalıktır. evet iyi bi oyuncudur ama ne jordan kadar takım oyununu sever ne de kobe kadar akıllıdır.

şimdi nedir? adamın boyu zaten 2.05 filan. oynadığı mevkilerde zaten bunla büyük avantaj kuruyo ve rakiplerini boyuyla eziyo. ha o boyla o fundamental yetenek değilmidir, evet öyledir ama yeterli değildir. jordan n’apardı? 30 sayı atardı ama takım arkadaşlarına da en az kendi çabalarıyla (asistle veya boşalttığı alanlarla) arkadaşlarına da 30 sayı attırırdı. evet bu arkadaşında asist ortalaması hiç fena değildir ama maçlarını izleyenler nasıl pozisyonlarda asist vermediğini bilirler.

gelelim kobe mevzusuna. evet kobede çok top kullanır. ama iki üç sezondur lakers’ın hali ortadadır. atacak adam yok başka.ta ki bu sezona kadar. bu sezonki top kullanma ortalamasına bakılırsa maç başına 10-15 top kullandığı görülebilir. ve takımını bu şekilde taşımaktadır. efsane lakers zamanında öyle veya böyle bir şekilde takım oyununu oynadığını herkes bilir. o takımın kralı shaq’ti ve bu onu istese de istemese de kabul etti. kobe’nin james’ten üstün olduğu bir diğer nokta kesinlikle şutlarıdır. james karşısına alır 1.93’lük sg’yi post up yapar ve adamı itip sayıyı atar. şut yüzdesinin yüksekliği bu sebeptendir.

velhassıl kelam her ne kadar aşırı yetenekli bir sporcu olsa da ne bir kobe bryant’tır ne de bir ekselanslarıdır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol