unsere mütter unsere vater

shot
2013 yapımı, toplam üç bölümden oluşan, 2. dünya savaşı'nı konu alan mini dizi.

"biz yenilmez olduğumuzu zannediyorduk"

dizi, beş arkadaşı konu edip, onların etrafında şekillenen hikayesiyle 2. dünya savaşı'nın alman tarafından bakıyor.

bu beş kişi, doğu cephesinde savaşan iki kardeş -ki biri askerliği severek yaparken diğeri sırf zorunluluktan yapıyor-, başka bir cephede çalışan hemşire, yahudi bir terzi ile ünlü bir şarkıcı olmaya çalışan bir kadından oluşan arkadaş grubu.

muhteşem bir savaş dizisi değil, aksine, savaşın insanları nasıl etkilediğine dair çok insansı bir dizi. üstelik bunu savaşın suçlu tarafı, kaybedeni olan alman cephesinde işliyor.



üç bölüm de kendini arka arkaya izlettiriyor ve dizi bittiğinde içinize çöken savaşın ağırlığı ile kalıyorsunuz.
hiidontcarethx
spoiler !

bana göre dizinin en çarpıcı yanı, genç, tutkulu ve başarılı bir subay olan abi'nin, savaştan nefret eden, sürekli kitap okuyan ve savaşı anlamsız bulan küçük kardeşi ile girdiği savaşta (bkz: operation barbarrosa), abi'nin savaştan bıkmış, kendini kullanılan bir piyon olarak hissedip orman'da bir kulübeye yerleşerek olaylardan uzak kalmak isteyen biri olarak, küçük kardeşin ise tam bir soğuk kanlı, bizden biri öleceğine onlardan 10.000 kişi ölsün kafasında, savaş makinesine dönüşmüş biri olarak ayrılması.

spoiler bitti !

ikinci dünya savaşı konusunda oldukça kararsız, çelişkiler içinde kalmış biri olarak, dizi'de kendimi kaybettiğim yerler olsa da harika bir dizi.

ayrıca avrupalıların hollywood bütçesi ve popülerliğine sahip olsa bize çok daha güzel dizi ve filmler sunacağının bir örneği.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol