eksi oy vermek

murty
Hicbir yorum yapmadan,yasanmis bir olayi paylastigin yaziya neden eksi oy verilir?hani kendince bir yorum olsa anlarim,begenmeyebilir eksi veren kisi ama yapilan bir tanima hangi akil eksi oy verir? ego tatmini desem, bence eziklikten baska bir sey degil..
ulkebunahazirdegil
Bilgi sözlük'te sadece iki defa kadını aşağılayan kişiye karşı kullandığım oy.
Haricinde bu sözlük dahilinde kullanmamaya özen gösteriyorum, saygı sınırını aşan kimseye denk gelmedim.
Çok Elit sözlük yapmışlar gülücük.

Ama kullananı da zerre yadırgamıyorum. okumadan seri eksiye Bile bağlayabilir, okumadan verilen seri artı rahatsız ediyor beni.
gregostertag00
İşine gelmeyen, hoşuna gitmeyen girdiyi aşağı yönlü​ oku tıklayarak oylamak.

Kişinin neden eksi verdiğini sorgulamamız istenseydi, bir de açıklama kutusu koyarlardı yanına. İşten mı attılar, hayır. ne oldu, eksi verdiler. Vah vah.
(bkz: böyle dert dostlar başına)

Edit: seri eksi vererek uçurulan yazarların yaptığını hak olarak görmüyorum. Sistematik olarak insanları kışkırtmak için yapılan eylemler bence de karşılık bulmalı. Tabii önce neden yapıyorsun diye sorup uyardıktan sonra. Yargısız infaza da karşıyım. (bkz: charles lynch)
meekma
bilgi'de sadece 1 kez bastım. ona da pişmanım çünkü konu hakkındaki fikrimi zaten entiri girerek belirtmiştim. affet beni herkonudafikriolanamasadecetekbirkonudaentirigiren dostum.

neyse konuya girelim..

sosyal medya = içerik üretimi.. mesele bu kadar basit.. kodununun ne kadar şık yazıldığı, serverinin ne kadar hızlı olduğu, arayüzünün ne kadar cafcaflı olduğu, kaç tane kayıtlı üyen olduğu gibi şeylerin tamamı sıfır.. bunların başına 1 koymadığın sürece sosyal medya girişimin başarılı olmaz. işte o 1 de içerik üretimi. içerik üretilmiyorsa işler zor.

bu açıdan bakınca da sözlük tipi oluşumların eksi oy butonyası koyması bence kendi ayaklarına sıkmak oluyor. çünkü eksi oy içerik üretimini törpüleyen bir şey.. bir yazar kişisi bir şeyler girmiş ve sen cart diye eksi basıyorsun. insanın morali bozulur. küser yani ortama.. küsmesin işte.. çünkü en çöp entirileri girenlerin bile yeri geldiğinde bomba gibi yazılar döşendiğini de gördüm.

bence yalnızca artı oy olması daha doğru olur. eğer insanlar beğenmemişse artı oyun olmaz. en azından yazarların morali bozulmaz.

diyorum başta independıns bey olmak üzere tüm sevğili ogrenciler..
murty
Acmis oldugum basligi anlamamis bazi yazarlarin cevap yazdigi baslik olmus..

Yorum katilmadan sadece tanim yapilmis bir entry'e bir insan neden eski oy verir diye yazmistim,ancak önyargıli bazi yazarlar kendilerince yorumlar yazmis..

Tekrar yazayim da iyi anlasilsin.. hicbir yorum yapilmayan ,tanim yapilan bir konu basligina eksi oy vermenin mantigi ne olabilir ?

(bkz: ego tatmini icin eksi oy veren yazar)
hiidontcarethx
mobilde olduğum için mi bilmem ama kimin yaptığını göremedigim durum.
yok kapısına kadar gidip " kardeşim niye eksiliyorsun ne eksiliğimizi gördün" diyecek değilim tabi ama nickini görüp onun bahsi geçen başlıktaki görüşünü görmek isterdim.
broze
Çok nadir yaptığım. Sonuçta o hak hepimize tanınmış. Ama genelde bana göre aşırı saçma olmadıkça yapmadığım.
kaliban
Az önce 1saniye içerisinde 9 kere yaşadığım ilginç deneyim, benim hayatımdan bir şey eksilmedi ama sen bunu kendin için söyleyebilecek cesarette misin ?
suradakiadam
sözlükteki bi elemanın zevk alarak yaptığı iş. bir dakika içinde son 5 entrim eksilenmiş. beğenmediysen eksilersin anlarım da beğenmediğin entrileri biriktirip topluca mı eksiliyorsun ve bundan bi haz mı duyuyorsun yada benimle bi problemin mi var anlayamadım.

edit: bu entrinin bi anlamı kalmadı lakin aynı eleman verdiği eksileri geri almış.
murty
Actigim basliga 8 eksi oy gelmis ama altinda yazanlarin cogu da ayni dertten muzdarip,anlamsiz eksi yemek insanin yazi yazma hevesini kiriyor..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol