confessions

hamartyl

- Yazar -

  1. toplam entry 216
  2. takipçi 1
  3. puan 47762

hamartyl

hamartyl
üzülerek kimine hoşçakal kimine de s..ktir git demek zorunda kaldığım oluşum, yazık ki gerçekten yoksunuz var olmak ama ciddi bir biçimde olmal kaygısı içindesiniz.akl - ı selim olanlara:ne yanar kimnse bana ateşi dilde özgen
ne çalar kimse kapım badım basabadan gayrı, tüm bs insanlarına yanılmak ders çıkartmakırhoşçakalın

hamartyl

hamartyl
ne zaman sakin olacağını, ne zaman cellaleneceğini bilen bilgiç. sözlük sanal hinterlanlandı içinde bazı insanların duygusal davracağını da bilir.tıpkı üstte olduğu gibi. oysaki yazdığı 200 e yakın girdide hiç bir olumsuzu yokken birden " kangrooo " denilen yazar için ( aynı gün 3 adet ya da dört muhteşem oyu verdim )eleştirel bir girdi yazması üzerne negatif oylar yağmıştır. şimdi bu naçiz yazarın sizden ricası ; insan olun insan

yaratıklasmis beşiktaş taraftarı

hamartyl
beşiktaş taraftarı " yaratıklaşmamak için ses veren tek taraftardır. " çarşı nükleere karşı " pankartı bu taraftarlarca açılmıştır. yaratıklaşmak, kendi gerçeği dışında bir biçime evrilmektir. tıpkı; çetnik olduğunu her platformda dile getiren bir faşistin transferie alkış tutmak gibi. şimdi ben , " turk milliyetçiliğyle övünen fener taraftarından merakla bekliyorum. balkanlarda müslüman ve türklere soykırım uygulayan bu çetenin yandaşı bir oyuncunuz var. gol attığında ne anlama geldiğini bilmediğiniz o , o baş ve işaret parmak kapalı, üç parmak açık işareti kezmanla birlikte yapacakmısınız? yaparsa ne tepki vereceksiniz. yapmazsa akıllanmış bak çocuk mu ? diyeceksiniz. kimsiniz, nesiniz? yaratıklaşma yabancılaşmayla başlar. fener kendi milliyetçi kimliğine balkan müslümanlarını katleden ve bunu onaylayan zihniyete sahip bir futbolcuyla ne kadar sahip çıkacak? ve daha ne kadar anti - emperyalist olduğu defalarca dile getirilmiş bir taraftara yaratık deme küstahlığı gösterilecek.yaratık olmak ya da olmamamk bir sınavdır. fener taraftarı bu sınavdan geçmeye hazırlanıyor.

kangaroo

hamartyl
düşüncelerinin arkasında duracak cesarete sahip olmayan, açtığı başlığı başıma bırakan, asla peşini bırakmayacağım, iki elim yakasında olan, bil!!!giç?????....

yaratıklasmis beşiktaş taraftarı

hamartyl
kıpraşma, o öyle değil, rezil oluyorsun, dedirten başlık
beşiktaş taraftarının öne çıkma sebebi politik bir kimlik taşımasıdır. özal ve evren çocukları anlayamaz. onlar milangaz ve sinan a kadar hep emkleriyle kazandılar. haklılıkları ve ifadelerindeki sertlik bu yüzdendir.
düzeltme: kangroo nickli arkadaş başlığı açıp kaçtığı için bana kaldı. öyle olsun. kangroo bir sıçrar, iki sıçrari üçüncüde çarşıdan uzak olması temennisiyle.

kazaki

hamartyl
tolstoy’ un biyografik yazınlarını da içeren romanı. gerçekten bir subay olaral kazakların arasında yaşamıştır. onların doğaya saygısı ve kanaatkarlıkları humanist hıristiyan olmasına etki etmiştir kanaatimce.
spoiler
aşık olduğu kız başka bir kazak erkekle nişanlı olduğu için, aşkını dile getirmekten korkan soylu bir rus subayını anlatır.
spoiler

nihat genç

hamartyl
sağcının da solcunun da ne olduğu tanımlanmamış , bizim gibi coğrafyalarda adamdan sayılan, hamasati ve bilgi iktidarını sonuna kadar kullanan medya maymunu. o öfke herkeste para etmez. bilgi de gerek ama bilmek hezeyanı ve megolamaniyi mazur göstermez. kendine acımaktan asla geri kalmayan kah milliyetçi kah ümmetçi kendi doğrusunda doğru bir adam. kahraman arayanlara ilk adres.

estetik

hamartyl
leibniz in akıl ve iradeye ek olarak insanın algılamasına kattığı üçüncü değer. akılsal değerlendirme( lojik - mantık ) iradesel değerlendirme ( ethos - etik ) ve bir de estetik. estetik güzel olandır. öyleyse estetik anlamda nitel çıkarım kişinin yaşadığı hayat koşullarıyla somutlaşır. aslolan hayattır ve güzel olan olan sadece ve sadece hayatın içinde vardır.
üzülerek independence’ i kınıyorum. başlığı açıp magazinel bir yaklaşım getirdiği için.

dünyanın en iyi 250 filmi

hamartyl
kime göre? neye göre?
sanatsal üretimin niteliği tüketicisinin algılamasıyla ölçülür. insanları beğenilerine göre sınıflandırmak yanılgıların en büyüğüdür. estetik sadece yaşmla ölçülür. yaşam koşullarına göre belirlenebilir. üç beş burjuva zihniyeti genelleme yapar ancak ve tüm genellemeler yanlıştır. kendimi tenzih ediyorum.
ekleme: sözlük kısa tarihimde ilk kötülenen girdim olmuştur. benim için ilk ama son olmayacak hede.

fıramboğaz

hamartyl
dünyanın en.... diye başlayan onlarca coğrafik bilgi içeren başlık açtıktan sonra, en güzel gölü yazamayacağı için " dunyanın en guzel golu " başlığının altına göl değil gol girerek günün golünü atmış bilgiç.

kezman in cetnik olması

hamartyl
bizim futbolcularımızın düğünlerinde ülkücü babaların şahitliklerini yaptığını, kanka olduklarını ne çabuk unuttuk. kurt işareti yapan futbolcularımız mı olmadı? fettulah müridi olan gol krallarımız mı? garip olan ne? " çetnik " dimağımıza yabancı diye mi? yok birbirimizden farkımız.
(bkz: topal osman)

fıramboğaz

hamartyl
dünyayla kafayı bozmuş, otunun bokunun seceresini çıkaran bilgiç.en, en, en en, ... diye başlayan onlarca başlık açtıktan sonra ; dünyanın en "dünyanın enleriyle ilgilenen en bi bilgici " payesine aday gösterilmektedir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol