kezman in cetnik olması

ya basta viva zapatista
bizim türk, kürt ve sair milliyetçilikleri yapan toplumumuz gibi sırp milliyetçiliğini yapan kejman’ın yaptığı işarettir.genellikle komünistlere karşı savaşan bu milliyetçi gruplar büyük katliamlara imza atmışlardır 1900’lerin başlarından itibaren.belki kejman’da zamanla milliyetçiliğin boktan bir havadis olduğunu anlayacaktır.halkların kardeşliğine inanmak ve onu savunmak varken milliyetçilik kinden başka bir şey getirmez insanlığa...
faten
gollerınden sonra yaptıgı cetnik işareti ile bunu acık acık ortaya koymustur..

binlerce masum ınsanı olduren bır grubun işaretını yapan bır futbolcuya mılyon dolarlar vermek sonra da omuzlarda tasımak ne derece mantıklıdır ? tartısılması gereken budur..
hamartyl
bizim futbolcularımızın düğünlerinde ülkücü babaların şahitliklerini yaptığını, kanka olduklarını ne çabuk unuttuk. kurt işareti yapan futbolcularımız mı olmadı? fettulah müridi olan gol krallarımız mı? garip olan ne? " çetnik " dimağımıza yabancı diye mi? yok birbirimizden farkımız.
(bkz: topal osman)
cyranonunburnu
sozlukte ilginc bir tartışma baslatan haberdir. ama cetnik isaretinin savunulası bir tarafı da pek yoktur. sonuc itibariyle cetniklerin ve o işaretin bosna da yaptıklarına taraf olmus bir ulkenin liginde oynamayacaktır. tersine bosna da ki olaylara en cok uzulen, sırpların yaptıklarını en buyuk nefretle anan toplumlardan birinin liginde oynayacaktır. birbirimizden farkımız belki temelde yoktur. (taraf olmak manasında)ama temelde aynıyız diye de bu tip bir hadiseye ne olcak ki bilader tepkisi gösterilmesi beklenemez. zira taraf olmak bazında pkk ile de pek bir farkımız yoktur. kişiyi ayar eden taraf olmak değil bir tarafa ait olduktan sonra mensubu bulunduğun tarafın yaptıklarını ne derece tasvip ettiğindir.
nick nicki nickince
türk futbolcuları ülkücü olunca hiç bir zaman sorun olmaz ancak yabancı bir futbolcu kendi ülkesinin milliyetçi akımını takip ederse sorun olur. neden? çünkü biz de ülkücüyüz, bizim futbolcularımızın ülkücü olması bizden olmaları anlamına gelir, biz de bizden futbolcuları severiz, millî maçlarda üç hilal sallarız. ancak yabancı bizden değildir, çünkü o başkadır. o bizden değildir. o milliyetçi olursa, bizi hedef alır, tırsarız. bizim milliyetçiliğimiz mantıklıdır, kafire vurmayı planlar. ama yabancı milliyetçiler din kardeşlerimize vururlar, olmaz.

ama biz milliyetçi olalım, başkaları olmasın.
biz kafire vuralım, kafir bize vurmasın; hatta mümkünse yolunu takip ettikleri gibi diğer yanağını çevirsin, bir daha vuralım.
biz herkese düşman olalım, herkes bizi sevsin.
biz işaret ve serçe parmağımızı kaldıralım, başkaları işaret ve serçe parmağın yanında yüzük parmağı kaldırmasın.
bizim futbolcularımız ülkücü bıyığı bıraksın, sonra biz başka futbolcuların milliyetçi olması üzerinden polemik yürütelim.

ne büyüğüz lan biz!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol