kürdistan yere bastığım yerdir

0 /
walide sultan
kisi, yasarken bastigi yeri kendine gore isimlendirebilir, hatta yeryuzunde henuz olmayan bir ulkenin vatandasi dahi sayabilir kendisini. kisinin, ne hayallerine ne de dusuncelerine sinir koymak, insanlik onuruna ve hosgoru erdemine yakismaz. ornegin bu satirlarin yazari su anda yasadigi gurbet diyarindaki ulkeye ’ikinci vatan’ demektedir.
ancak eger o hayaldeki ulkenin sinirlari, baska bir ulkenin sinirlarinin icinde ciziliyorsa, bu konuda is, silahli mucadeleye kadar uzanmissa bu(!) tehlikelidir.
kisinin dusunce ve hayal guclerini bu kadar zorlamasi ve utopik olani gerceklestirme eylemine girmesi sonucunda da derler ki adama;

"dua et bir gun bastigin yerin icine cakilmayasin"

yazarin notu;hayal kuran kisiye en ’az su icmekte olan bir kisi’ kadar saygi gosterilmesi, rahatsiz edilmemesi, guzel bir insanlik erdemidir.
muque
kendini şarşırmış,hayal etmede sınır tanımayan insan(!) repliğidir.bir baknız dönüp tarihe bu uğurda ne canlar verilmiş,ne ayaklar kırılmıştır. kimse üstüne basıpta nankörlük ettiğiniz toprakları vermez size! adamın aklını alırlar haberiniz olmaz!

"bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı,
düşün altında binlerce kefensiz yatanı..."

ve son olarak;
kürdistan hayali bir komünitedir.


independence
son gunlerde turk askerinin yapmi$ oldugu operasyonlarla icerigi degi$tirebiliriz sanirim az da olsa.

eger kimilerinin hayallerindeki kurdistan denilen yer yine kimilerinin hayallerinde yere bastigi yerse, turkiye cumhuriyeti’de $u anda sinir otesinde pkk’li teroristleri birer keklik gibi avlayan turk askerinin, mehmetcigin adimini bastigi her yerdir.etki tepki dogurur anlayi$indan yola cikacak olursak boyle bir durumda ne kurdistan kalir ne de irak.

benim onerim utopik gereksiz ve anlamsiz du$unceleri bir kenara birakip soguk bir du$ alarak ihlamur icmektir.bunlar da gecer.ya da aslinda lego’da da yapabilirsiniz kurdistani.

vallahi bak.
vlkn
üstüne basmak üzere olduğum hahamböceğinin birazdan ezileceği ayakkabı tabanını gölge sanması gibi bir insanın yaşarken asla hayal etmemesi ve karıştırmaması gereken bir durumdur....ölüler kullanabilir.
exfreak
akli bir karis havada olan bireylerin, "ayaklarini yere basmasinin soz konusu olamayacagi" mantigindan yola cikarak, o kafayla daha cok asili kalirlar havada denilebilecek, hayal kurmanin da etigi oldugunu hatirdan geciren deli sacmasi.

bir babanin, "ayaklarin biraz yere bassin evladim" seklindeki diktesine de konu olabilecek, bos hayaller pesinde olma durumuna bi ornek.

konuyla pek alakali olarak;
(bkz: akli bir karis havada olmak)
(bkz: ayaklari yere basmamak)
(bkz: an elephant makes love to a pig)
(bkz: cartmans mom is a dirty slut)
spho
türkiyenin görmek istemediği kuzey ırak ve güneydoğu anadolu bölgesini içine alan hayali sınırlı gerçek insanlı ülkemsi.
ya basta viva zapatista
anadolu selçukluları zamanından beri belirli bir bölge için kullanılan ve coğrafi bir yeri simgeleyen mekan için söylenmiş olması muhtemel söz.böyle bir coğrafi bölge yoktur demek 90’ların sonuna dek ’’kürt yoktur, dağ türkleri vardır’’ demekle aynı şeydir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol