kabizlik

0 /
alecsandros
tuvalete hiç çıkmama veya çok seyrek çıkmaya kabızlık, peklik ya da inkıbaz denir. tıp dilinde ise konstipasyon adı verilir. yeterince sulu şeyler yememe, sinir bozukluğu, bağırsak tıkanıklığı, sindirim sistemi bozuklukları, hormon dengesizliği, basur, fıtık boğulması, kabızlığı doğuran nedenler arasındadır. ayrıca günlerinin büyük bir kısmını oturarak geçirmek zorunda olanlarla, hamilelerde ve yaşlılarda görülür. öncelikle kabızlığa neden olan hastalığı tespit etmek gerekir. esas nedeni tespit etmeden alınacak müsil ilaçları kötü sonuçlar doğurabilir. kabız omayı önlemek için, sebze çorbaları ve yemekleri, mercimek, ıspanak, salata, balık ve çavdar ekmeği yemek çok faydalıdır. ayrıca erik reçeli, bal, üzüm, kayısı veya elma yemek; bol su veya şerbet içmek de yararlıdır. müzmin kabızlıktan şikayet edenlerin de; fazla et, yumurta, peynir, beyaz ekmek, muz gibi yiyecekleri azaltmaları, kahve çay ve sigarayı en az miktara indirmeleri, alkolü bırakmaları gerekir. kabızlığı gideren ilaçların fazla miktarda ve uzun süre kullanılması kötü sonuçlar doğurabilir. bu nedenle ilaçları kullanırken tavsiye edilen miktarları aşmamak gerekir.
sbg
sözlüğün başında saatler boyu oturan herkesin başına rahatlıkla gelebilecek durum. sebepleri arasında hareketsizlik, lifli gıdalardan fakir beslenme sayılabilir. sabah bir kaç tane kuru kayısı veya incir yiyip sonra 2 bardak kadar ılık su içerseniz ve her gün belirli saatlerde ihtiyacınız olmasa da tuvalete gitmeyi alışkanlık haline getirirseniz kurtulabileceğiniz bir durum. ayrıca baklagiller, kepekli gıdalar yemek ve bol bol su içmek kabızlığı önlemede oldukça etkilidir. ancak kronikleşmiş kabızlığınız varsa doktor kontrolünde laksatif veya sindirim sistemini düzenleyici ilaçlar kullanabilirsiniz. doktor kontrolünde kullanılması çok önemlidir çünkü bu ilaçlar barsak tembelliğine sebep olabilir kabızlığın en yaygın sebebi beslenme alışkanlıklarıdır ancak unutulmamalıdır ki altta yatan çok önemli bir hastalığınız da olabilir.
7doors
kişinin karşılaştığı olayları hazmedememesi durumunda ortaya çıkabilecek olan psikosomatik hastalık.

(bkz: hazımsızlık)


kelimeyi diğer bir yönden ele alacak olursak karşısındakini niye anlamıyo ya diye çığırtacak derecede anlama özürlüsü, hödük kişilerin sahip olduğu özellik de diyebiliriz pek tabii.


(bkz: kabız)

(bkz: odun)


ayrıca çok fazla kuru gıda tüketimi de bu soruna yol açar.bol lifli tüketmesi önerilmekte bu kişilerin.
diho
arkadaşlara gidip parti veridğinizde ve üstüne 2 adet aile boyu doritos yiyip tuvalete gittiğinizde ’’tanrım öl
ümüm böyle mi olacaktı’’ diyip işte b.k yoluna gidiyorum dediğiniz andır
huni delisi
bu hastalığa yakalandığıızda o klozetteki heyecan dolu anılarınız aklınıza gelir.bir zamanlar fitursuzca dışkıladığınız o klozete oturmak bir kabusa dönüşmüştür.
sbg
kabız olduğunuzda kendinizi sıçmak için hiç kasmamanız gerekir. yoksa şu barsaklarınızdaki meret kendini bi bok sanıp dışarıya çıkmaya direnecektir. en iyisi kendi haline bırakmak ve her insan farklı farklıdır, ben sıçmayan bir insan olarak da hayatımı sürdürebilirim demektir.
independence
dunyanin en sancili surecidir. ih dersin olmaz, oh$ dersin olmaz, kendini di$ari atmasi gerekenler inatla iceride kalmak icin direnirler.

ulan azad edilmi$sin serbest birakilmi$sin, ciksana artik bokoglubok.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol