namaz kilan ateist

0 /
walide sultan
bektasi, desek o da uymayacak, cunku bektasilerde allah inanci tamdir. sadece ibadet konusunda, dinin bilinen kurallari disinda yasamayi tercih ederler. biraz aykiri ama kimseye zararlari olmayan, kula kulluk etmemeyi amac haline getirmis insanlardir...bu nickle sozluge giris yapan bilgicin nickinin amaci nedir? bu nick,orjinal olsun diye masum bir espri anlayisiyla mi hazirlanmistir? eger namaz kilmak eylemini gerceklestiriyorsa, kimin icin secdeye egilmektedir?...ayrica neyse nedir. umariz herkesi aydinlatici bir aciklama gelir, bayagi merak ettim dogrusu ben de...’kim olursan ol gel’ sozune olan bagliligimizdan, hosgelmis, yeni bilgic diyerek selamliyorum kendisini...
yumos
beyinsiz bir onerme
#257217 e katiliyorum velakin bir aciklama gelse dahi kınamaya devam edecegimi soylemek isterim, kim olursan ol gel ama, ne olduguna once kendisinin karar vermesi gerek olmaz mı?
belkibirgunbiryerde
ankara’lı olması,ateistliği gibi sebeplerle bir an sözlükte yazar olduğunu tespit ettiğim,ancak henüz suçüstü yapamadığım öz kardeşim olduğundan kuşku duyduğum yazar arkadaşımdır..okan?

edit: kardeşimin beynamazlığını düşününce "yok canım,olamaz!" demiştim zaten...
urban f
tanım olarak zıt kavramlar olsa da namaz kılan ateist olur , şöyle bir durum canlandırın anadolu nun bir kasabasında liseyi bitirmiş delikanlıyı ailesi dersaneye gitsin ,üniversiteyi kazansın diye memleketten tanıdıkların olduğu büyükşehirdeki özel bir vakıfca desteklenen yurda yollar , yurt cemaat kurallarına göre işlediği için aslında içinde ateistlik olan delikanlı namaza başlar .
greyfurt
dünyevi cikarlari icin olmadikca makbuldür. namaz kilarken hissedilenleri (sembolik bile olsa) ancak namaz kilanlar bilir. (ben din ve allah inancindan yoksunken bir cok kez namaz kilarmis gibi yapmak zorunda kaldim)
not: bu entry’nin nick sahibi ile uzaktan yakından alakası yoktur.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol