v for vendetta

0 /
cikolata
gelecekte gecen bir zorro hikayesinin filmi. fragmani izlenebilir. basrolerinde natalie portman ve hugo weaving oynuyor. slogani da " freedom forever!!"
phoebus
sadece 1 entry görünce ağlayacak gibi olduğum film.nasil olur yha.özellikle gıkını çıkarmadan 380 sayfalık bütün çizgi romanını okuyanların(benim gibi aa filmi gelio diye okuyanlar yerine 1988 yılından 2000e kadar okuyanlar makbuldür) yorum yapmasını isterdim.sinemada kendi kendime spoil etsemde filmi,özellikle sadece quote’lar ile konuşan v’ye tapmamak yada remember,remember the fifth of november’i unutmak elde değil evet gönül isterdi ki sonunda natalie portman çizgi romanındaki gibi v kostümü giyinip sokaktaki v clone’larına bağırsın olmadı,ama 2006 itibariyle izlediğim en iyi film.
cyranonunburnu
alan moore tarafından yaratılan ve grafik roman sanatının en seçkin örneklerinden biri olan eser. alan moore eserini 80 ler ingilteresindeki sağın yukselişinden dolayı oluşan karamsar bir ortamda yaratmıştır. etkileyici bir senaryo, (bkz: guy fawkes) gibi önemli bir tarihi figirün v kişiliğinde hayata geçirilmesi, anarşizm ve politika hakkında yapılan nitelikli değerlendirmelerle benzerlerinden ayrılır. romanın kendisini filme göre çok daha etkileyicidir bunun temel sebebi ise 90 lar sonunun ingiltere’sini yöneten polis devletin kurumları, kurulları ve o güne gelinmesine neden olan tarihi süreç (zaman sıkıntısının olmaması sebebiyle) çok daha detaylı anlatılmıştır. son olarakta filminde george orwell’in 1984 ündeki winston karakterini canlandıran john hurt’ın diktanın liderini canlandırması da güzel bir sürprizdi.
ozee
etkilkileyici film, zorromsu karakter zorrodan daha karizmatik,güclü ve amacı daha yüce.ideoloji barındıran akıllı film.
elenktrinkalamadimsenden
sıradan bir pazar filmi olarak seçtiğim natalia portman seyredelim bari biraz dediğim ama beni benden alan ironik diyalogların ve sahnelerin olduğu ciddi ciddi ağlatan,gülümseten,kızdıran içinde kendimi bulduğum harika iki defa üst üste seyrettiğim arşivime girebilecek bir film.v nin evey in kendine güvenini kazanması adına ona oynadığı oyunun ne denli çılgın olduğunu düşünürsek izlenmesi kesinlikle hayata bakış açınızı değiştireceğini düşündüğüm film.
redcrow
askerde mubarek cumartesi gecesi er gazinosunda bir sürü bruce lee manyağı adamla birlikte izlemeye çalışıp sonunu getiremediğim film..

- abi dövüş yoh mu bu filmde hiç yav ?
+ varya olum, dövdü işte demin adamları.
- ankara geceleri kaseti var takıyı mı abi?
+ lan oğlum takacam ben şimdi sana ha.
- e maçı açalım o zaman.
+ çal abicim yat ictimasını...boşallllttttt..
nihilist
en az cizgi roamnı kadar guzel bir filmdir ayrıca "remember remember the fifth of november" sozu ile ve efsanevi domino yıkma sahnesi ile akıllarda kalmıs bir filmdir...
abyss
"behind this mask, there is an idea, and ideas are bulletproof.."
"people shouldn’t be afraid of their governments; governments should be afraid of their people.."
alçak ve korkak diktatörlerin hüküm sürdüğü geleceğin ingiltere’sinde geçen, aslında pek de uzak olmayan bir hikaye.. kesinlikle damarlarınızdaki özgürlük güdüsünü harekete geçiren, ’düzendir bizi düzen’ diye bağıran film..
magilkaya
5(v) numaralı kobay odasında elemanın faşizme karşı 5 kasımda eylemini başlatıp yine bir sonraki 5 kasımda bitirmesi. geleceğin britanyasında gecen olay gercekleşemicek bişey olmadıgından uyarı niteliği taşıyor bence.
kısacası (bkz: ölümüne devrim)....
seyhmerat
güzel bir modern zaman siyaset eleştirisini içerisinde barından gerçekten de defalarca izlemeyi haketmiş, güzel mi güzel bir filmdir. korku imparatorluğuğu nasıl olur bize onu göstermiştir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol