2008 eurovision şarkı yarışması

0 /
ankakusu
birbirinden boktan sarkilarin katildigi yarisma olmustur. goran bregovic arada hepsinin agzina siçmistir. verin parayi adama her ülke için özel sarki yapsin keyifle dinlensin.

bir de en yapmacik sunucunun trt spikeri oldugu, daha önceki senelerde de oldugu gibi yine ortaya çikti. yalakalik yapan tek spiker bizimkiydi. bir de o kadar yapmacik kari ki, neyse...

bati avrupa’daki ermeni lobisinin muazzam çalistigi yarisma olmustur ayrica. hepsinde türkiye’nin garanti 12 puanlarini yediler.

bir de bizim deli boktan bir sarki olmasina ragmen digerlerine bakarak eli, yüzü düzgün görünümdeki tek sarkiydi.
utanmaz adam
10 puanı ermanistan’a vermemizle utandığım, politik, komşunun komşuyu kayırmasından başka birşey olmayan yarışmamsı yarışma.
the wall
öncelikle yunanistan’ın verdiği puanları açıklayan amcaya değinmek istiyorum.

bilindiği üzere, (genellikle) ülkenin verdiği puanları, 25-30 ya$larında bayanlar açıklar ki, bu büyük bir oranda ülkelerin uyduğu bir kuraldır. yunanistan da genelde uyar bu kurala hatırladığım kadarıyla. lakin 2008’de yunanlılar, sonucu açıklaması için a$ağı yukarı 70 li ya$larında bir amcayı çıkardılar ekrana.. yani puanları açıklayan $ahıs; hem ya$lı hem erkek idi. hiç yakı$tıramadım yahu yunanistan’a.

herneyse, bir de puanlar açıklanırken kendimi asidi kaçmı$ me$rubat gibi hissetmeme neden olan bir olay daha oldu... o da andorra’nın diğer ülkelerle birlikte gerine gerine puanlarını açıklamasıydı... nedeni $u; $imdi andorra’nın nüfus popülasyonu tariben 20 bin civarında. yani konuyu herkesin özümsemesi için $öyle örneklendireyim; andorra’nın tüm nüfusunu $ükrü saracoğlu’na getirsek stadın yarısı bile olmaz... lakin, sırf zamanında fransa-ispanya çeki$mesinden aradan sıyrılarak bağımsızlıklarını ilan etmelerinden dolayı, bir dünya devi olan 200 milyonluk rusya ile aynı derecede puan verme hakları var...

gereksiz bir ayrıntı belki. ama olayların adiliyet derecesini son raddesine kadar etkiliyor... sadece eurovizyon için de geçerli değil tabi bi durum..

ya hayat bazen ne tuhaf... vapurlar falan...


zorunlu edit: angelus’a selamlar.
independence
ne demi$iz zamaninda?

okuyalim;

#792150

mor ve otesi’ne bu sonuctan oturu yuklenmemek lazim aslinda, zira izleyen herkesin de gordugu uzere puanlar ne $arkilara ne de $arkicilara verilmedi.puanlar ulkelere ve halklarin ulkeler ile alakali duyduklari hislere verildi.misal turkiye azerbeycan’a 12 puan verdi, azerbeycan’da turkiye’ye.

cok mu begenmi$lerdi birbirlerinin $arkilarini? evet begenmi$lerdi, ama neden begenmi$lerdi? cunku turkler ilk ba$ta o $arkinin azerbeycan’a ait oldugunu du$unerek dinlediler ve iclerinde zaten azerbeycan’a kar$i var olan sevginin de etkisi ile 12 puani yapi$tiriverdiler.e ayni $eyi azerbeycan dinleyicisi de bizler icin yapti muhtemelen.yoksa azerbeycan’in $arkisini polonya soylemi$ olsaydi mumkun degil ki 12 puan alamazdi bizden, keza ayni $ey azerbeycan icin de gecerli.

uzun senelerdir bilinir ki eurovision $arki yari$masinda puanlari halklarin ili$kileri ve ulkeler arasindaki ili$kiler belirler.$arki ile $arkici tamamen vitrini doldurmak icindir.yani aslinda $arki ismi ve $arkici ismini yollayin yari$maya, ortada soylenecek bir $arki da olmasin sonuc ve siralama ayni olacaktir.

artik onumuzdeki seneye bakacagiz.

(bkz: 2009 eurovision $arki yari$masi)
jason windsor
komşusu diye çiki çiki denen ilginç şarkıya bile oy gelen, komşu komşu oylama yapılan, her sene savaşlar olup komşular değişmediğine göre neden hala oylama yapıldığını anlayamadığımız yarışma.
hllrsn
türk insanının harbi mal olduğunun kanıtıdır.sen git ver ermenistana 10 puan adamlar sikine takmasın seni.

peşit dip not: türkçü tipler gaza gelmeyin.
independence
biz azerbeycan’a 12 puan verdik, azerbeycan bize 12 puan verdi, al gulum ver gulum oynadik kendileri ile.bu arada turkiye’ye 12 puan veren tek ulke $u ana kadar azerbeycan oldu.

edit: ayrica yunanistan’dan da ucun birini aldik.
independence
ermenistan’a 10 puan vererek siyasi ili$kilerle halk ili$kilerinin farkini bir kez daha ortaya koyduk ya da ben son gunlerde cok polyanna okuyorum.
bb
oylamanın bokunun çıktığı yarışma halini almıştır an itibariyle. türkiye dönem dönem beşinci ya da altıncı olmaktadır. allah daha fazla düşürmesin.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol