2008 eurovision şarkı yarışması

the wall
öncelikle yunanistan’ın verdiği puanları açıklayan amcaya değinmek istiyorum.

bilindiği üzere, (genellikle) ülkenin verdiği puanları, 25-30 ya$larında bayanlar açıklar ki, bu büyük bir oranda ülkelerin uyduğu bir kuraldır. yunanistan da genelde uyar bu kurala hatırladığım kadarıyla. lakin 2008’de yunanlılar, sonucu açıklaması için a$ağı yukarı 70 li ya$larında bir amcayı çıkardılar ekrana.. yani puanları açıklayan $ahıs; hem ya$lı hem erkek idi. hiç yakı$tıramadım yahu yunanistan’a.

herneyse, bir de puanlar açıklanırken kendimi asidi kaçmı$ me$rubat gibi hissetmeme neden olan bir olay daha oldu... o da andorra’nın diğer ülkelerle birlikte gerine gerine puanlarını açıklamasıydı... nedeni $u; $imdi andorra’nın nüfus popülasyonu tariben 20 bin civarında. yani konuyu herkesin özümsemesi için $öyle örneklendireyim; andorra’nın tüm nüfusunu $ükrü saracoğlu’na getirsek stadın yarısı bile olmaz... lakin, sırf zamanında fransa-ispanya çeki$mesinden aradan sıyrılarak bağımsızlıklarını ilan etmelerinden dolayı, bir dünya devi olan 200 milyonluk rusya ile aynı derecede puan verme hakları var...

gereksiz bir ayrıntı belki. ama olayların adiliyet derecesini son raddesine kadar etkiliyor... sadece eurovizyon için de geçerli değil tabi bi durum..

ya hayat bazen ne tuhaf... vapurlar falan...


zorunlu edit: angelus’a selamlar.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol