2008 eurovision şarkı yarışması

independence
ne demi$iz zamaninda?

okuyalim;

#792150

mor ve otesi’ne bu sonuctan oturu yuklenmemek lazim aslinda, zira izleyen herkesin de gordugu uzere puanlar ne $arkilara ne de $arkicilara verilmedi.puanlar ulkelere ve halklarin ulkeler ile alakali duyduklari hislere verildi.misal turkiye azerbeycan’a 12 puan verdi, azerbeycan’da turkiye’ye.

cok mu begenmi$lerdi birbirlerinin $arkilarini? evet begenmi$lerdi, ama neden begenmi$lerdi? cunku turkler ilk ba$ta o $arkinin azerbeycan’a ait oldugunu du$unerek dinlediler ve iclerinde zaten azerbeycan’a kar$i var olan sevginin de etkisi ile 12 puani yapi$tiriverdiler.e ayni $eyi azerbeycan dinleyicisi de bizler icin yapti muhtemelen.yoksa azerbeycan’in $arkisini polonya soylemi$ olsaydi mumkun degil ki 12 puan alamazdi bizden, keza ayni $ey azerbeycan icin de gecerli.

uzun senelerdir bilinir ki eurovision $arki yari$masinda puanlari halklarin ili$kileri ve ulkeler arasindaki ili$kiler belirler.$arki ile $arkici tamamen vitrini doldurmak icindir.yani aslinda $arki ismi ve $arkici ismini yollayin yari$maya, ortada soylenecek bir $arki da olmasin sonuc ve siralama ayni olacaktir.

artik onumuzdeki seneye bakacagiz.

(bkz: 2009 eurovision $arki yari$masi)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol