19 ocak 2007 hrant dink suikasti

0 /
independence
agos gazetesi genel yayin muduru hrant dink bugun saat 15:00 sularinda halaskargazi’de suikaste ugrayarak hayatini kaybetti.saldirganin metro ile kactigi $uphesi sonucunda tum metrolar durduruldu ve hatta tum toplu ta$ima araclari durdurularak tum yolcular aranmaktaymi$.

4 merminin iki tanesi ba$ina isabet ederek hayatini kaybetmi$.
independence
suikasti 18/19 ya$larinda birisinin gercekle$tirdigi ve silahi ate$lemeden once yuksek sesle bir $eyler soyledigi gorgu taniklarinin ifadelerinden alinan bilgilermi$.bu suikastte faili mechul cinayetler sinifina girerse turkiye’nin hicbir $ekilde guvenililirligi kalmayacaktir.umarim suikastci hemen bulunur.
maliyeci
hep aynı makara dönüyor.heh ulan daha iyiyiz sanki demeye niyetlendiğimiz anda kafamıza vuruluyor.düşünce özgürlüğünün olmadığı bir ülkeyiz zaten,ama faşizan eğilimlerin arttığı bir ülke olduğumuzun farkıan varmak ve önlemlerini almak zorundayız.
alchoburn
yapan kişi ve kişilerin gene gölgede kalacağına inandığımız suikasttir. basit bir faşizandan ziyade bir örgüt işi de olabilir.
wish you were beer
faşizm. örgüt ya da her neyse... söz konusu bir insan hayatı, tıpkı sırf canını kurtarmak, sırf bir gün daha fazla yaşamak, sırf ailesini korumak için dağlara çıkan insanların hayatı gibi, sırf vatanını korumak için savaşan askerlerin hayatı gibi, sırf sırf işte... efendiler hak bahşedilmez ve yaşama hakkı evrendeki tüm varlıkların en temel hakkıdır. siz kimsiniz de bu hakkı kimin elinden alıyorsunuz?
ya basta viva zapatista
türk milliyetçisi, gerici, faşist güçlerin devletin beslemesiyle yaptığını düşündüğüm katliamdır.birileri çıkıp ’’bana sağcılar adam öldürüyor dedirtemezsiniz’’ de diyebilir.türkiye halkının barış ve kardeşlik içinde yaşamasını istemeyen bu faşist köpekçilere inat enternasyonalizm ve halkların kardeşliği ilelebet yaşayacaktır.genelkurmay başkanımız bu konu hakkında da yorum yapsındır, malum her konuda yorum yapar.savaşi baltalarını ellerine alan gericiler, ermeni soykırımını inkar etmekten başka birşey yapmayan milliyetçiler ve dink’in üzerine iti köpeği saldırtan kartel medyanın sorumlu olduğu saldırıdır.
capt it all
orospu çocuğu zihniyetli ve hayvan olmalarından şikayetçi olmayıp, üstüne benimseyen gaz topluluğun mal bir bünyeyi gaza getirmesiyle hayata gözlerini yumduğunu sandığım gazeteci. sinirden ne yazdığımı bile bilmiyorum, o derece. eğer bu cinayetin vuku bulmasında, milliyetçilik gibi bir şey var ise, ben o milliyetçiliğin.. neyse götümüze girebilir

edit:cık cık... #452489
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol