confessions

lapsus

- Yazar -

  1. toplam entry 367
  2. takipçi 1
  3. puan 49383

takeshi kitano

lapsus
kitano herseyden once japonyada sinemaya yakuza filmleri cekerek baslamistir tamamen rastlantisal bicimde yonetme firsati eline
gecen ilk filmi violent cop u cekmis ancak ardindan sinemasina farkli boyutlar katmistir.

her zaman olmasada araliklarla oldukca entellektuel ve minimalist filmler ceken kitano bu film serisindeki ilk halkayi 1992 -yanilmiyorsam-de a scene at the see ile olusturdu
diyaloglari minimum etme hedefindeki bu film -
asya sinemasi kim ki duk ve wong kar wai gibi ismlerle surekli bunu hedeflemektedir-bas roldeki iki oyuncuyuda dilsiz olarak dusunulmeleriyle en ust boyutuna cikmistir.stand up gosterileri,yazarlik ve daha dusuk kaliteli yapimlarda oyunculuk yapan takeshi kitano bu filmiyle ozellikle avrupada ilgi uyandirmistir.
daha sonra 1999 yilinda kukijiro ile -bas rolde kendisi vardir- absurd bir komedi ile drami muthis bicimde harmanlamistir.bundan sonra zatoichi disinda doll gibi dev bir esere imza atmistir rashamondan sonra asya sinemasinin en carpici eserlerinden biridir ve adini mizogouchi
ozu gibi ustalarin yanina adini bu filmle yazdirmistir kitano.

oldukca farkli bir kisiligi olan bu komple sanatci daha once intihar girisiminde bulunmus ancak bunu reddetmistir.motoruyla yaptigi kazada yuzunun sol tarafi -yaniliyor olabilirim belkide sag- felc olmustur bu sebeple fotolarda ve yakin plan cekimlerde enteresan bir yuz ifadesi oldugu dikkat ceker.

yusuf atılgan

lapsus
turk edebiyatini varolusculugu en iyi kavramis ve bu dusuncenin en onemli kavarmi olan sacmayi en iyi sekilde islemis buyuk ustasi.kendisine neden bu kadar az eseri oldugun soruldugunda
ben yazmayi degil okumayi seviyorum diyerekte ne kadar yuce gonullu ve gunumuzun okudugu roman sayisi yazdigindan az olan yazarlarinda farkli oldugunu gostermistir usta.


(bkz: aylak adam)
(bkz: anayurt oteli)
(bkz: canistan)

ahmet tulgar

lapsus
bugun 5 milyar maas aldigini kosesinden aciklayan gereksiz gazeteci diyerek bu basliga son vermek isterdim ama bunu yapamayacagim.
kendisi hakkinda soylemek istediklerim var ozelliklede ulkede profesor maasi 2 milyarken
bu sacma sapan soylesiler yapan kendi kendine cihangirde takildigi kafelerde devrimcilik oynayan bu adamin 5 milyar maas almasi komik hatta sacmalik elbette alana degilverene bakacaksiniz sacmaligin yuvasi orasi cunku.

raging bull

lapsus
filmin senaryosunu schroder yazmistir ve dunyanin pek cok sinema okulunda senaryo derslerinde incelenen ornek senaryo olarak kullanilir.schroderin ahlak ve din anlayisi bu filme ve ozellikle taxi driver in o buyulueyici atmosferine yansimistir.

john cusack

lapsus
bagimsiz sinemanin en onemli oyuncularindan biri olmasi yeteneginin gormezden gelinmesine sebep olan cok cok onemli oyuncu.

ozellikle being john malkovich ve max te ortaya cikardigi karakterler harikadir.

yine

lapsus
kurban grubu dagilmasaydi neler yapabileceginin bir sinyalidir bu parca zaten bu grubun diger albumleride bir digerini hep merak ettirir artik
dagildiklarina gore elimizdeki bu guzel parcalarla yetinecegiz.

melinda and melinda

lapsus
woody allen in artik oturmus ve duru uslubunun zirvesinde oldugunun en buyuk kaniti olan bu film
trajedi ile komedinini yasamdaki savasi ve beraberligini inceleyen gayet basarili bir film.ancak annie hall,manhattan gibi filmleri cekmis woody allen in filmografisinde oldukca zayif kaliyor m&m ama filmi woody allen in degilmiste yeni bir yonetmenin ilk filmi gibi izlerseniz bu yonetmenin diger filmini ne zaman cekecegine dair bir meraka duseceksinizdir.

öss

lapsus
sistemde yapilan degisikliklerin tanitiminin 35 dakika surmus olmasi gercekten enteresand1r.karmasiklik insanlari kandirmayi kolaylastiri hukuk sistemide,muhasebe sistemleride bu yuzden karmasiktir biri hirsizligin biride toplumu uyutmanin yolunu acar
sistemlerin insanlarin isini kolaylastirdigi bir dunyada yasamak varken kisisel cikarlari ugruna abuk subuk sistemler yaratanlara umarim ilerde oss gibi sacmaliklarla ugrasip eziyet ceken gencler ilerde derslerini verir,verebilir.

ust komşunun tadılatinin bitmemesi

lapsus
ust komsu olmasi sorunsali daha buyuk hale getirir burasim kesindir ancak her nedense yaz mevsimiyle birlikte oturulan apartmandaki herkesi bu bitmeyen tadilat meraki baslar ve gunlerce ustalarin tembelligi ve ya buna benzer sebeplerle insan bir gurultu kusatmasi altinda yasamak zorunda kalir delirir,kendini kaybeder ve giderek gazetelerde okudugu 3. sayfa haberlerindeki "cinnet gecirdi komsusunu pompali tufekle vurdu" tipi haberlerdeki tufekli kahramana hak verir hale gelir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol