evrendeki en mutevazi insanım

0 /
deven
evrendeki en mutevazi insan oldugunu dusunmesiyle beraber bu nasil mutevazilik diye dusuncelere dalmama sebebiyet veren kisilik
independence
sozlukteki theme cilginligina son hiz uyarak daha da hizlandirmi$ duyarli ve fazlasi ile aktif sozluk yazarimiz.sozluge entry ve ba$lik haricindeki katkilari $unlardir.

(bkz: the simpsons theme)
(bkz: southpark theme)
(bkz: yuzuklerin efendisi theme)

bir sozluk yazari nasil olur sorusunun tarti$masiz cevaplarindan birisidir ayni zamanda.$u zamana dek bir kere dahi olsun herhangi bir konuda kendisini uyarmak zorunda kaldigimi hatirlamam.ke$ke her yazarimiz bu arkada$imizin sadece yarisi kadar aktif olabilse sozluk icerisinde.

psychic
la bu ibne benim cocukluk arkadasim suanda da universitede ayni siniftayiz.iyi yazar oldugu kadar iyide bi dosttur, kardes dedigim tek insandir.ancak bu 3. sinifta ayri bi okula giderken bana evlilik teklifi etmis ve bi yerden de iki plastik yuzuk bularak bana vermisti pis sapik.
hassan
okulda yaptigi calismalarla bircok kisiye ilham veren, rauf denktastan, mustafa balbaya kadar hepsi ile okulda konferans verilmesi konusunda anlasan, toplulugunu turkiyede belirli bir cevrede taninir hale getirmis, bulundugu universiteye mantalite olarak fazla geldigi icin okul yonetimi yuzunden cok bunalan bir insan, bulunmaz bir arkadas.
retribution
yazar adi olarak ilginc denilebilecek fakat karsimdaki soylerse herhalde yuzune karsi kahkalarla gulerken, nedendir bilmem, icimden ona bildigim tum el hareketlerini gosterme istegi getirecek olan sozcuk toplulugu.
evrendeki en mutevazi insanim
sozluge verdigi hizmetlerden sonra yaklasik 2 ay inzivaya cekilen ve bu sure icersinde ara sira sozlugu takip eden, yine bu sure icerisinde sozlugun ilerlemedigine sahit olup buna cok uzulen ve bu yuzden artik sozlukte eski zamanlardaki gibi yazmamaya karar veren kisilik.
isimsiz kahraman
nedir net te bilgi sozluk hakkinda atip tutan ki?i. gelisme ve ilerleme yoksa sozlugu suclamak yerine ben acaba bu gerilemenin neresindeyim, bu gerilemeye nasil bir katkida bulunmaktayim diye donup kendisine sormasi gerekir. kendisi elinden geleni yapmistir, super otesi basliklara super otesi entrylere sahiptir lakin sozluk cok boktandir, hakli tabi. cok uzulduk bu bilgelikten mahrum kalacagimiz icin cook. ama uzulmeyelim biz kendisini nedir net’ten de izleyebiliriz.
hassan
eemi taniyan biri olarak yaziyorum bunlari.
1) eemi hicbir zaman, hicbir yerde bilgisozluk hakkinda atip tutmamistir. bunu iddia edenler kanit gostermelilerdir. camur atip iz birakmak kolaydir.
2) eemi bilgisozlukte aktif olarak yazar bulundugu sure icersinde sozluk icin gercekten mesai vermistir. bu bizzat jedi tarafindan da belirtilmistir. #100261
3) 2-3 ay once acilan basliklar ile bugun acilan basliklar arasindaki fark bellidir. bunun sorumlusu da asla eemi degildir.
4) entellektuel seviyesi bir cok yazarin da uzerindedir.
independence
her yazarin diledigi yerde diledigi konu hakkinda yazabilmesi ozgurlugu, interaktif sozluk olu$umlarinin cekirdegidir.bu sebeple resmi olarak benim kendisine soyleyebilecegim bir sozum yok.insanlar daha onceden sozlugu begenip ardindan da gidi$attan ho$nut olmadiklari icin sozlukten ayrilip bir ba$ka yeri mesken tutabilirler.kimse bu konu hakkinda kendilerini ne suclayabilir ne de hesabini sorabilir.ayrica bahsi gecen yazarimiz gercekten de sozluk icerisinde bulundugu sinirli zaman dilimi icerisinde sozlugun geli$imi acisindan oldukca etkin bir rol oynami$, gerek actigi ba$liklar, gerek iceriklerine yazmi$ oldugu entryler ve gerekse de sozluk icin yapilan theme cali$malarinda faal olarak gorev almi$tir.buraya kadar her $ey guzel her $ey dort dortluk.dedigim gibi internet baglantisi kendisinin, monutor kendisinin, klavye kendisinin ve bilgi kendisinin.bu bilgiyi istedigi yerde payla$ir ya da payla$maz da kendisine saklar.tercih kendisinindir.

ben sadece iki konu uzerinde takili kaldim bu ba$lik altinda yazilanlar icerisinde.

1-"eskiden sozluk bana keyif veriyordu ama $imdi vermiyor bu sebeple artik yazmaya son verdim..artik yazmak istemiyorum, cekilin onumden.." tadindaki entrysi.bu zamana kadar ne gidene kal dedik ne de kalana git dedik.insanlar bu cati altinda keyif alabildikleri surece, mutlu olabildikleri surece var olmalilar.her zaman bunu savunduk.kendisine kimse "nerelerdesin sen yahu uzun zamandir gozukmuyorsun?" turunde bir soru sormami$ken bu aciklamanin, "ben gidiyorum hadi benim hakkimda yazilar yazin da namim yurusun" arzusundan ote bir anlami olabilir mi? burada durdugu surece buradan keyif alan bir insanin daha sonradan ortamdan bunalip ayrilmak istedigi zaman da sessiz sedasiz ayrilmasini bilmeli.ben bu tur bir davrani$i acik soylemek gerekirse kendisine ne yaki$tirdim ne de bir ba$ka isim koyabildim.yapmasaydi iyi olurdu.
(bkz: medyaya yansimasaydi iyi olurdu)

2-tahmin ediyorum ki kendisinin haberi bile yoktur bu durumdan fakat arkasindan gelen fedaisine ne buyurmali? pek sevgili arkada$inin nickini tam olarak yazmaya u$enen bir insanin savunmasina mi ihtiyaci vardir "evrendeki en mutevazi insanim" nicki arkada$imizin? bakin kendisini tanimamama ragmen u$enmedim, nicki kendisinin timsalidir dedim, ki$ilerin timsallerinde bile kisaltmaya gidilmemeli diye du$undum ve hic u$enmeksizin nickini tam olarak yazdim.ustelik bu nick yazma ozurlu ki$inin gecmi$ini inceledigimde elimizde var olan toplam 41 adet entrysine rastladim.bir yandan da kayit tarihine baktim.22 agustos 2005.kabaca bir hesap yaptim.67 gun gibi bir sonuca ulastim.67 gunde 41 entry! bravo.cok etkilendim. 41. entrysi de nickinin tamamini yazmaya u$endigi pek sevgili arkada$ina yazdigi entrysi. 41 kere ma$allah!

beyler size bir $a$iracaginiz bir haberim olacak.bilgi sozluk anayuvasi yahut kre$ degil.kendisini avutacak bir kitle ariyorsaniz size cok farkli siteler onerebilirim.ama o i$lemlerin yeri bilgi sozluk degil.ne kendi emegimin uzerinde ne de sozluk icerisinde her gun ama her gun bikmadan usanmadan yazan, bir $eyler payla$an insanlarin emekleri uzerinde provakatif amacli hareketlerde bulunmaniza izin verecek degilim.bu sozlukten siz ve benzeriniz gibi pek cok insan geldi gecti.bu ki$iler ilk degillerdi, son da olmayacaklar.

sozlugun ciki$ina kum havuzu yaptirdim.hemen yaninda kova ve kurek de var.zihninizi toplayip buyume seviyesine gelinceye kadar kumdan kale yapmanizi oneririm.depreme dayanikli olmasina ozellikle onem verin olmaz mi? malum fay hatlari altimizda bir yerlerde kipra$iyorlar durmadan.yikilmasin kaleniz.yazik gunah.
psychic
elem verici:


gercekten de bir sozlugun lideri konumun da olan birinin bu tarz aciklamalari elem verici ve acik soylemek gerekirse cocukca.yok "evrendenki en mutevazi insanim" yerine "eemi" yazilirmiymis da "67 gunde 41 entry" girmiste falan da filan hepsi laf salatasi sirf kendi fikrini soyleyen bi yazarimizin fikirleri jedi kisisiyle uyusmadigi icin maruz kalinan cirkin davranislar.
diger konuya gelince "eemi" kisisinin yorumlari kesinlikle dogrudur nasil bir yazar oldugum konusunda yorum yapamam ama iyi bir okuyucu oldugumdan eminim ve gercekten de sozlukte ilerleme yok aksine bir gerileme bir kalite ve zevk kaybi var ve bunun boyutlari da hic hafife alinacak gibi degil.bunu dile getiren bi yazarin elestirisine karsi malum kisi ve yandaslarinca bu sekilde saldirilmasi (bkz: bu sozlukte elestiri hakkiyok mu), (bkz: bu sozlukte dusunce ozgurlugu yok mu),(bkz: bu sozluk bi monarsi mi) (bkz: bu sozlukte demokrasi yok mu )gibi sorulari akla getiriyor.
simdi malum kisiler benim de kac gunde kac entry girdigime bakarlar bana da saldirirlar hatta belki bu entryi bile silerler aksi dusunceleri ,elestirileri susturmak icin bakalim ve gorelim.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol