confessions

pejovenk

- Yazar -

  1. toplam entry 85
  2. takipçi 1
  3. puan 46348

kıskıvrak yakalamak

pejovenk
genel anlamı itibariyle ya da tdk’nın tabiriyle "kurtulamayacak veya çözülemeyecek biçimde tutmak, sımsıkı tutmak" olan,ancak haber bültenlerinde sanki bizim polisin veya jandarmanın geleneksel bir yakalama şekli gibi ifade edilen terimdir.zira hırsız,kapkaççı,uyuşturucu satıcısı gibi kişiler genelde "kıskıvrak" yakalanır.

kentlesme

pejovenk
dar anlamda kent sayısının ve kentlerde yaşayan nüfusun artmasıdır. geniş anlamda ise; sanayileşmeye ve ekonomik gelişmeye koşut olarak kent sayısının artması ve bugünkü kentlerin büyümesi sonucunu doğuran, toplum yapısında artan oranda örgütleşme, iş bölümü ve uzmanlaşma yaratan,insan davranış ve ilişkilerinde kentlere özgü değişikliklere yol açan bir nüfus birikimi sürecidir.

le mans

pejovenk
fransa’da bir şehir.
bu şehir yakınlarında 1923 yılından beri her yıl düzenlen le mans 24 saat yarışları, dünyanın en zorlu motorsporları organizasyonlarından biridir. bu yarışlarda 24 saat içinde yaklaşık 5000 k.m. yol kat edilmektedir.bu mesafenin neredeyse, formula 1 yarışlarının tüm sezonunda kat edilen mesafeye eşit olduğu düşünülürse zorluk derecesi tahmin edilebilir. 24 saat elbette bir pilotun sürekli araç kullanabileceği bir süre değildir,bu yüzden dört saatte bir pit stop yapmak mecburidir,genelde bu pit stoplarda da pilot değişimi olmaktadır. bu yarış ayrıca firmalar için de bir dayanıklılık testidir,yarışı bitirebilmek bile bir firma için oldukça değerlidir.ülkemizde ise artık bu yarışın bir türüne tanık olma şansımız vardır. le mans dayanıklılık serileri adı verilen , 6 saat ve yaklaşık 1000k.m. süren yarış, 8-9 nisan 2006 tarihleri arasında istanbul park pistinde düzenlenecektir.geçen yıl izleyenlerden öğrenildiği üzere yarış en az formula 1 kadar zevklidir. biletler biletixten temin edilebilir.
yarış hakkında daha ayrıntılı bilgi için:http://www.lmes.com/uk/index.asp

0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol