confessions

ozgur gece

- Yazar -

  1. toplam entry 101
  2. takipçi 1
  3. puan 46502

gumruk birliği

ozgur gece
ülkeler arası serbest ticareti sağlamak amacıyla kurulmuş birlik ama işin aslı öyle değil,bu birlik içerisindeki büyük devletler diğer devletlerin pazarında rahatca mal satıyor fakat küçük devletler büyüklerle rekabet edecek ürünlere sahip olmadığı için dış pazarlara zaten açılamıyor ve kendi iç pazarını da yabancı mallara teslim etmiş oluyor yani gümrük birliği denilen şey kapitülasyonların asrımıza uyarlanmış şeklidir.

mum söndü

ozgur gece
bu ülkede tanrıya, kendi inandıkları gibi inanmıyanları, kendileri gibi ibadet yapmayanları, sindirmek ve hatta yok etmek amacını güden radikal dinci kesimin , aleviler hakında başlattığı karalama kampanyası.

hz muhammed i eleştirmek

ozgur gece
başlığı değil ama başlığı açan öyle yapmış, bende ona uyayım ve atatürkü eleştirmekten başlıyayım.atatürk eleştirilecek bir şey yapmışsa eleştirilmesinde hiç bir sakınca yoktur hatta atatürk "ben size hiç bir dogma bırakmıyorum" sözüyle, bu milletin kendisi dahil herşeyi sorgulamasını, eleştirmesini kısacası anlamasını istemiştir lafın özü atatürk eleştirilir.peki nasıl eleştirilir?
örneğin devletcilik çöktü dersin sonrada ozaman atatürk ileri görüşlü değil diyebilirsin fakat sen böyle söyleyince biri çıkar derki sana ey arkadaş çöken devletcilik değil devletcilik ilkesini terkeden türkiye cumhuriyetidir.
her neyse, geleyim son peygamberi eleştirmeye hz muhammet elştirile bilir, belki hiç bir yanlışı yoktur ama onun yanlış yaptığını düşünenler varsa hz muhammeti elştirirler birileride çıkar ve onlara işin aslını anlatır ve elştiriyi çürütür bunlar saygı çerçevesi içerisinde olursa hiç bir sakıncası yoktur.
ha birde gazi mustafa kemalle hz muhammeti kıyaslıyanlar olmuş ya elmayla armutun kıyası olmaz.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol