rezonans

darth sidious
kontrolsuz guc guc degildirin evrendeki yansimasi. evrenin olusumunu aciklamanin fiziksel sekli. bir salincak dusunun, eger dogru zamanda dogru yone iterseniz salincak hizlanir. ayni gucu yanlis zamanda kullanirsaniz salincak durur yada yavaslar. iste bu dogru zaman ve dogru kuvvet rezonanstir. ayni sekilde iki ayri frekansin ust uste binerek birbirini guclendirmesi ve tek sinyal gibi davranmasi da elektronikteki rezonansi aciklar.

(bkz: manyetik rezonans)
hakki bashar
ayni frekansa sahip seslerin frekansalari ust uste binerse rezonans frekansi olusur. istanbuldaki meshur cicek pasajinin bi kismi yillar once anlam verilemeyecek sekilde bir anda cokmus, yapilan arastirmalar sonucu bu cokuntunun rezonans frekansi sebebiyle oldugu gorulmustur.
blackpresser
balıkesir’de hadde makinesine daha güçlü bir volan takıp gücü artırmak isteyen bir firma sahibi var olan bir tonluk volanı yerine 1,5 tonluk çıkma bir volan taktırır. ve ilk çalıştırma denemesinde büyük bir hüsrana uğrar. makine çalıştırılır. ilk kademede makine normal çalışır ikinci kademeye gecilir sanki biraz sarsıntılı çalışır ama sorun yoktur. üçüncü kademeye geçildikten 5-10 saniye sonra 4 kollu volanın bir kolu yere çakılır ikinci ve üçüncü kolları yan duvarları delip 500 metre ileriye kadar sürüklenir. 4. kol ise 2 km ileride bir apartmanın merdiven boşluğuna büyük bir gürültü ile düşer ve merdivenleri parçalar. olayın sevindirici yanı ölen veya yaralanan olmamıştır. olay bilir kişiliğini yapmış olan balıkesir üniversitesi öğretim elemanlarından yard. doç dr. nedim gerger tarafından yaşanmış ve anlatılmıştır. sebep ise volanın içindeki döküm boşlukları sebebi ile volan kritik devir sayısını aşarak rezonans’a uğramıştır.
ozgur gece
dışarıdan uygulanan kuvvetin frekansı sistemin öz frekansından büyük veya eşit olursa sistemin genliği maksimum düzeye ulaşır.buda rezonans olayıdır.
peptid
ozellikle lewis gosteriminde ortaya cıkan sorunu asmak icin ortaya atılmıs bir cozumdur,gayet de kabul edilebilirdir.

der ki;eğer bir molekulun lewis gosteriminde birden fazla ihtimal goze carpıyorsa(orneğin ozon molekülündeki tek cift bağı iki farklı yere koyabilme durumundaki gibi),bu ihtimallerin ikisi de doğrudur.

bu durumda bağlarımız bizim biraz farklı bir karaktere burunuyorlaren onemlilerden birisi bağ uzunluğudur.mantıken tek bağın cift bağdan daha uzun olmasını beklersiniz,ancak beklersiniz de burada beklerseniz bir yere varamazsınız.gercek sudur ki bu rezonans yapısına sahip molekülümüzdeki tek ve cift bağ aslında aynı uzunluktadır,yerleri de surekli olaraktan değismektedir.bu molekülümüzdeki bağların uzunluğu tek bağdan kısa,cift bağdan da uzundur.

rahatca gorup anlayabilmek icin mumkunse benzen,ozon ve nitrit iyonunun yapılarına bakın,anlarsınız.
artemisia
betonarme ve çelik karkaslı, hem de statik açısından hiç bir sorunu olmayan boğaziçi köprüsü’ne oldukça benzeyen, asma bir köprü olan tacoma köprüsü’nü ne hale getirmiştir bu meret bakınız:

http://tinyurl.com/2ca5mh

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol