bilgiç olmak

31subat
kagit uzerinde sadece 10 adet entryi girmekten ibarettir velakin kazin ayagi oyle degildir efendiler.
oncelikle baskasinin fikirlerine saygi duymayi gerektiren bir sorumluluktur bu. cunku site babamizin mali degildir, hatta kimsenin degildir. tiksinseniz de sizinle beraber bu ortami paylasan tum bilgiclerindir. bunu kavramali, idrak etmeli, olmazsa 500 kere deftere yazmali ama beyin hucrelerine naksetmeli o kesin. bu, yazili olmayan bir kuraldir, daha dogrusu kuraldan ziyade bir gelenektir. saygi herseyin basidir zira.

bilgic olmakla basinin tavana erdigini dusunen sahsiyetler de olabiliyor bazen. "oheyt ben bilgic oldum ya artik astigim astik, kestigim kestik huleyn" moduna girilebiliyor kolayca. olabilir, cocukluktur, gecer.
son zamanlarda surekli polemige cekilen entryler gormek, hic taraftari olmak istemesem de kufurlesmeye kadar varan satasmalar (ki ben de kufrettim evet), kirici houston mesajlasmalari yasamak yikiyor beni. eski sozlugu ozluyorum. keske yine "emrah kos" diye basliklar acsak, "muberra sozlukte yine anket var" diye ayarlar versek, bu entry sadece espri amacli olmus olsa, birisi gelip altina "sevgili gunluk tadinda entryler" seklinde bana ayar verse, ben gulumsesem, bir sigara daha yakmak zorunda kalmasam, uzulmesem, uzulmesek, strese girmesek istiyorum. cok mu sey istiyorum efendiler?
hepimiz bildiklerimizi yaziyoruz, cunku biz bildiklerimizden ibaretiz. bilmedigi konularda ahkam kesenlerden olacaksak buranin adi "bilgi sozluk" degil "atmaca sozluk" olsun veya dedem korkut gelsin, buraya ad versin, toy olsun, senlik olsun.
"fikirdir saygi duyarim" deme genisligini birbirimize gosteremeyecek kadar kustahlasabiliyorsak bunun neresi bilgic olmaya sigar. "bilgic olabiliriz ama adam olabilir miyiz" sizce?
ha ben tum bunlari yazarken konsept disina da cikiyorum biraz evet. biraz forumvari, biraz da "sevgili gunluk" tadinda oluyor bu baslik. sonuca goturecekse beni, stresten, polemikten uzak tutacaksa varsin olsun. veya silsin yonetimden biri. ama velakin ben siseye bir mesaj birakiyorum burada. kimin sahiline ulasirsa selam eylesin. cunku ben selam eyliyorum "bilgic olmak" isteyen ve bunun idrakine varabilen herkese.
ozerezgi
galatasarayı tutup fenerbahçeye bok atmak.
sarhoş hakemlik yapıp hakemleri yerden yere vurmak.
bazen öylesine yazıp çok iyi tepkiler almak.
kendin olurken anlaşılmayı hedeflememek.
addicted to pain
sözlüğün son durumuna bakılırsa,sanırım burda çok güzel bir şekilde anlatılıyor.sizlerle paylaşmak istedim.

ithilquessir ->addicted to pain: (#355494) yuh daha uyelik mesajini yeni gonderdim :-)

-addicted to pain- :)) ithilquessir siz misiniz?? memnun oldum,ben de batının en hızlı entry giren yazar kişisi hueuhehu

ithilquessir ->addicted to pain: haydi bakalim, 3 satirdan daha uzun ve bilgi iceren bir entry girin de bu hizinizla gorelim :-))

-addicted to pain- olmuş mu hocam?? :))#355507

ithilquessir ->addicted to pain: budur :-)

ithilquessir ->addicted to pain: farkindaysan biraz daha uzun surdu ama :-)

iste benim yazarlarimizdan bekledigim kalite budur. cogumuz bunu yapabilicek yazarlariz ama useniyor muyuz, yoksa deger mi vermiyoruz anlamiyorum.

okul o kadar yogun ki benim geceleri 1-2 saat ancak ayirabiliyorum sozluge o da ukde temizlemekle entry silmekle geciyor...

-addicted to pain- anlıyorum,bak şimdi entry girdim gaza gelmek diye,bimiorum ama belki de üşeniyoruz hepimiz evet,ama belki de bunu açığa çıkarmanın yolu ayar vermek,kuralları anımsatmak ya da rencide etmek değildir,belki de gaza getirmektir belki de teşvik etmektir.ne dersin?bu şekilde bişiler yapılabilir mi acaba?sen yönetimdensin,belki parlak bi fikir dank eder.hem zaten kaybetcek neyimiz varki kimse hala hiçbişeyi sallamıyo(ben dahil)bi formül bulalım derim ben...

ithilquessir ->addicted to pain: ben her zaman her tur degisimin insanin kendi icinde basladigina inandim. sozlukte daha iyi entry’ler gormenin en gercekci yolu daha iyi entry’ler yazmaktir. insan benim gozumde guzeli ve iyiyi taktir ve taklit edicek bir yaratiktir. 50 entry girip sacmalayacagima, geyik yapip 250 puan kapacagima 3 kisinin okuyacayi 3 tane adam gibi entry girerim daha iyi.

bence sozluk icin su anda yapilabilecek en iyi sey, dogru bir ornek sergilemektir.

buyuk liderler sadece kendi yollarinda yurumus insanlardir. yurunen yol dogruysa insanlar takip edecektir.

-addicted to pain- haklısın tabi ama büyük önder deyince atatürkün il il gezip köylerin önde gelenlerini önüne alıp konuştuğu,durumu anlattığı geldi aklıma birden,ya da savaş filmlerinde büyük komutannların taarruz öncesi konuşmalarını....takip edenler olacaktır elbet doru olanı ama şu dil denen şey bir çok kişi daha kazandırabilir derim ben(bence tabi)

ithilquessir ->addicted to pain: uc durumlar uc cozumleri gerektirir. sozluk bir fiil gereksizlikler tarafindan isgal edildigi zaman gerekli uyarilar zaten yapilmaktadir. disaridan gelen uyarinin soyle bir sorunu sabittir, bir kulaktan girip digerinden cikar. evet ataturk il il, koy koy gezerek halki arkasina alip devrimlere alistirmistir, ama kurtulus savasi birebir halk tarafindan yasanmistir.

bu yuzdendir ki en liberal demokratimizin icinde bile saglam bir milliyetcilik olgusu yatar. cunku kisinin kendi ozunden kok bulmus bir eylemdir yapilan. ama turk halki ne laiklige, ne demoktasiye, ne modern hukuka sahip cikabilmistir. cunku ozu icinde degildir, turkiye’de de ingiltere’de oldugu gibi kadinlar aclik grevlerinde oy hakki icin olselerdi bu gun evde otururlar miydi dersin ? kulaktan dolma degisim her zaman kise solukludur, bir kulaktan giren digerinden cikacaktir.

neyse konuyu cok dagitmayalim. biz daha genc bir sozluguz. inaniyorum ki, yazarlarimizin potansiyeli gercekten doyurucu ve etkileyici, zaman zaman yaratici ve komik piriltilar yaraticaktir. bunun icin bize dusen once kendimizi duzeltip, yazabilecegimizin en iyisinde yazmaktir.

(bkz: ben bugün bunu yaptım)
(bkz: gaza gelmeye inanmak)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol