ncan

aliveli4950
yeni bir bilgiçadayı hoşgelmişler.
edit:bu giriden sonra online üyeler listesinde nikini göremediğim yazardır.kendisine şaka lan şaka ne olursan ol gel demek istiyorum burdan.
ncan
3.nesillerin yüz karası 54 adet entry ile inanılması güç bir rekoru elinde bulunduran kazma yahut balta sapı. bu 55.si.
rumuz pilis tiray egen
#972387

bi kere bu arkadaş bişeyleri yanlış anlamış gibime geliyor -ben moderetör falan değilim bu arada- sağa sola sövmek için kurulmuş, din, mezhep, ırk muhabbetleri sürekli dolansın tartışılsın diye kurulmuş bir sözlük değildir burası kanımca... sözlük demek ne demek bi kere onu düşünelim. her istediğimizi özgürce konuşabileceğimiz bir yer mi? yahut siz kurallar çerçevesinde özgürce konuştunuz da biri mi engelledi? yahut siz özgürce konuşmayı tüm düzenlere karşı gelmek olarak mı görüyorsunuz? ayrıca başka bir dine mensupsanız kendi dininize başlık açıp dindaşlarınızın dinlerini kutladınız da biri mi sildi? artık yoruldunuz mu din muhabbetinden? evet ben de yoruldum...
independence
"ama öte yandan ben ne atatürk’e ne bayrama seyrana sövemeyeceğim sonucunu çıkarıyorum" demi$ kendisi, super bir cikarim.

sozlukte zaten daha kayit a$amasinda ne ataturk’e ne bayrama ne seyrana, ozetle bireylerin kutsallarina sovup sayilamayacagi net bir $ekilde anlatilmami$ mi? sen yahudisindir hristiyansindir alevisindir her neysen osundur beni zerre ilgilendirmez. ben muslumanimdir sunniyimdir $uyumdur buyumdur, o da seni zerre alakdar etmez. beni ele$tireceksen ya da pohpohlayacaksan dahilinde bulundugum din ile degil, ya da bagli bulundugum ideoloji ile degil, yazilarimin kalitesi ile ve du$uncelerim sebebi ile ele$tirebilirsin ya da pohpohlayabilirsin. kaldi ki ben ne ideolojimi yansitirim sozluge ne de dinimi yaftalamaya cali$irim bir $eyler ile birilerine.

yanli$ anla$ilmalardan uzak olabilmek adina ben oznesi ve sen oznesi bu yazida seni ya da beni betimlemiyor, samimiyet kapsamli yazilar olmasi hasebiyle boyle kullaniliyor ozneler, yoksa tum geneledir bu yazim.

ataturk resmi orada bir hayli uzun bir sure duracak. sadece ataturk resminin bulundugu yere reklam vermek isteyen muhtemlen 1000 den fazla firma cikti bu gune kadar, eyvallah demedim, demem. ataturk resminin varligindan rahatsiz olan bireyi, meclisteki ataturk posterinden rahatsiz olan bireyden de ayri tutmam esasen. uzerinde goerge washington resmi bulunan dolarlari hic bir rahatsizlik duymaksizin cebinde ta$iyan insanlar($ahsa ait bir yorum degildir bu), ataturk’ten de bir zahmet rahatsiz olmasinlar.

bilgi sozluk bir aile gibidir, bildigin diger sozluklere benzemez. tipki ailelerde oldugu uzere burada da bayramlar kutlanir ulusal yahut dini ayrimi olmaksizin. biz bu kutlamalari yapan tarafken rahatsiz degiliz, kutlanan taraf da biraz memnun olmali sanki. saf bir du$unce icerisinde olma ihtimalimi de sakli tutuyorum.
ncan
öf be canlarım, niçe’ye bağladınız beni. "anlaşılamıyorum, anlamıyorsunuz beni" falan diyeceğimi sanmayın. üslbumu bozduruyorsunuz, kocakarılaşıyorum. niçe görse ne der.

o değil de, şimdi bakıyorum hakkımda yazılanlara hepsi bir entry ile ilgili. ben ne diyeyim ki şimdi sana? ("yanli$ anla$ilmalardan uzak olabilmek adina ben oznesi ve sen oznesi bu yazida seni ya da beni betimlemiyor, samimiyet kapsamli yazilar olmasi hasebiyle boyle kullaniliyor ozneler, yoksa tum geneledir bu yazim." ustamızın buyurduğu gibi)
biri sözlüğe sağa sola sövmek için geldiğimi sanır -utan lan, 2 entrimi oku, kötüle falan da, oku lan- öteki dolardı marktı garip örneklerle kendini haklı çıkarma gafletine düşer; ha bir de o örnek, benzetme de kendine ait değilmiş, kendisi af buyursun, o benzetmenin sahibini anam pataklasın. ne alakalı bir benzetmeymiş yahu. paranın anlamını bile sorgulamamış demek ki bu gayri samimi teşbihdar. -bundan sonra bu tespitçi adamı teşbihdar diye anacağım. kim olduğunu bulursan mesaj at.-

bildiğin diğer sözlüklere benzemeyen bilgi sözlük hakkında çok ulvi bir yorumda bulundum. tamam burası özel, diğer sözlükler yarrak gibi, tamam, bu da oldu. ("ben malım bir sen akıllısın." - teşbihdar) neymiş o zaman söyleyelim madde madde sayalım.

1- buranın kuralları belli fincancığım. tartışacakların da bellidir.
2- istersen dindaşlarının bulabilir, bayramlarını kutlayabilirsin. özgürsün yahu.
3- diğer sözlüklere kendini kıyaslayan bir yer burası, onlara benzememek için uğraşmışlardır. (not al kızım araştırılsın)
4- ha, her şey yazılı, kurallı belli dedimdi ya, o kuralları da tartışamıyosun. ama bak allah var (var mı lan? benim konum bu ya, bi salak benim ya tanrının varlığını tartışayım şu yaşta senle, sen yorulma) bu da o kuralları yazanın işi değil, ona yazdırmış bir kuvvet onları, o da demiş ki güzel oldu, ama benden bağımsız bunlar. ben bayılmışım o esnada, hatırlamıyorum demiş.
5- neyse ne canlarım benim, ben size derdimi anlatmayayım. siz istiyorsunu ki ille ben, atatürkü seviyorum, allahsız da değilim diyeyim. yok anam demiyorum, siz beni nasıl isterseniz öyle bilin. güzelliği orada değil mi?
6- öte yandan senin "daha iyi"ye gitme çaban olsa tartışılacak konular üzerine x koyup adrese geri teslim etmeye çalışmazdın di mi?
7- tamam lan kabul ettim işte; burada yazarken korkuyorum. bana sarıl, kucakla.


independence
anlatamami$iz ya da kendisi anlamami$, cok onemli degil. yeniden anlatmaya cali$makla klavyenin tu$lari eskimez, ta ki anlamasi gereken ki$inin anlama seviyesi tespit edilene kadar. ardindan bulbuller misali gecinir gideriz.

demi$ ki;

"siz istiyorsunu ki ille ben, atatürkü seviyorum, allahsız da değilim diyeyim."

yok i$te, cidden anlatamami$iz ya da anlamami$.

biz kimseyi sev demiyoruz, biz allahli ol ya da olma onun derdinde de degiliz zira bizi zerre alakadar eden bir durum degil bu. milliyetciligin de kendine dindarligin de, biz degiliz bunun pe$inde ko$an, sen boyle nitelendirmi$sin sadece.

biz senin sadece hayata baki$ini bizlere guzel cumlelerle ozetlemeni, gundem ile alakali konulardaki du$uncelerini bizlerle payla$manin pe$indeyiz. bak guzel cumleler dedim, tipki senin kurdugun gibi. hani demi$sin ya "e bir iki entryimi oku be arkada$" diye, okudum konu$uyorum. sozluk sahibiyim zaten, sozluk mesaim okumakla geciyor, gecmeli. gayet guzel cumleler kurup anlatilmaya cali$anin bamba$ka bir noktasindan yakla$iyorsun ama cumlelerin guzelligi bu yakla$imi da mubah kiliyor, bu sebeple yeniden anlatiyorum.

biz yazilarindaki renge talibiz, dinine milliyetine kutsal degerlerine degil. ancak yine biz tipki kendi dinimiz milliyetimiz ve kutsal degerlerimiz gibi, senin de degerlerini koruma altina aliyoruz ki sen burada yazarken korkmayasin, urkmeyesin, rahatsiz olmayasin diye.

sen "ataturk" $oyledir" demezsen kimse sana "hayir aslinda ataturk boyledir" gibi dogal bir refleks sonucunda abanmaz. sen "islamiyet boyledir" demezsen yine kimse sana "hayir aslinda $oyledir o islamiyet" demez burada. muhtemelen ba$ka yerlerde yazilanlari okuyup bilgi sozluk’te yazildigini tasavvur edip kar$it fikirlerini burada yazmaya cali$iyorsun ama yanli$ adres. kimse bunlar ile alakali extreme cumleler sarfetmez burada, herkesin saygisi vardir bir diger herkes grubunun kutsalina sevgisine ailesine.

bak biraz daha incele sen bilgi sozlugu, hak vereceksin bana o zaman.

not: ozneler daha once de belirttigim uzere tekili degil geneli kapsiyor esasen.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol