ncan

independence
"ama öte yandan ben ne atatürk’e ne bayrama seyrana sövemeyeceğim sonucunu çıkarıyorum" demi$ kendisi, super bir cikarim.

sozlukte zaten daha kayit a$amasinda ne ataturk’e ne bayrama ne seyrana, ozetle bireylerin kutsallarina sovup sayilamayacagi net bir $ekilde anlatilmami$ mi? sen yahudisindir hristiyansindir alevisindir her neysen osundur beni zerre ilgilendirmez. ben muslumanimdir sunniyimdir $uyumdur buyumdur, o da seni zerre alakdar etmez. beni ele$tireceksen ya da pohpohlayacaksan dahilinde bulundugum din ile degil, ya da bagli bulundugum ideoloji ile degil, yazilarimin kalitesi ile ve du$uncelerim sebebi ile ele$tirebilirsin ya da pohpohlayabilirsin. kaldi ki ben ne ideolojimi yansitirim sozluge ne de dinimi yaftalamaya cali$irim bir $eyler ile birilerine.

yanli$ anla$ilmalardan uzak olabilmek adina ben oznesi ve sen oznesi bu yazida seni ya da beni betimlemiyor, samimiyet kapsamli yazilar olmasi hasebiyle boyle kullaniliyor ozneler, yoksa tum geneledir bu yazim.

ataturk resmi orada bir hayli uzun bir sure duracak. sadece ataturk resminin bulundugu yere reklam vermek isteyen muhtemlen 1000 den fazla firma cikti bu gune kadar, eyvallah demedim, demem. ataturk resminin varligindan rahatsiz olan bireyi, meclisteki ataturk posterinden rahatsiz olan bireyden de ayri tutmam esasen. uzerinde goerge washington resmi bulunan dolarlari hic bir rahatsizlik duymaksizin cebinde ta$iyan insanlar($ahsa ait bir yorum degildir bu), ataturk’ten de bir zahmet rahatsiz olmasinlar.

bilgi sozluk bir aile gibidir, bildigin diger sozluklere benzemez. tipki ailelerde oldugu uzere burada da bayramlar kutlanir ulusal yahut dini ayrimi olmaksizin. biz bu kutlamalari yapan tarafken rahatsiz degiliz, kutlanan taraf da biraz memnun olmali sanki. saf bir du$unce icerisinde olma ihtimalimi de sakli tutuyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol