ncan

independence
anlatamami$iz ya da kendisi anlamami$, cok onemli degil. yeniden anlatmaya cali$makla klavyenin tu$lari eskimez, ta ki anlamasi gereken ki$inin anlama seviyesi tespit edilene kadar. ardindan bulbuller misali gecinir gideriz.

demi$ ki;

"siz istiyorsunu ki ille ben, atatürkü seviyorum, allahsız da değilim diyeyim."

yok i$te, cidden anlatamami$iz ya da anlamami$.

biz kimseyi sev demiyoruz, biz allahli ol ya da olma onun derdinde de degiliz zira bizi zerre alakadar eden bir durum degil bu. milliyetciligin de kendine dindarligin de, biz degiliz bunun pe$inde ko$an, sen boyle nitelendirmi$sin sadece.

biz senin sadece hayata baki$ini bizlere guzel cumlelerle ozetlemeni, gundem ile alakali konulardaki du$uncelerini bizlerle payla$manin pe$indeyiz. bak guzel cumleler dedim, tipki senin kurdugun gibi. hani demi$sin ya "e bir iki entryimi oku be arkada$" diye, okudum konu$uyorum. sozluk sahibiyim zaten, sozluk mesaim okumakla geciyor, gecmeli. gayet guzel cumleler kurup anlatilmaya cali$anin bamba$ka bir noktasindan yakla$iyorsun ama cumlelerin guzelligi bu yakla$imi da mubah kiliyor, bu sebeple yeniden anlatiyorum.

biz yazilarindaki renge talibiz, dinine milliyetine kutsal degerlerine degil. ancak yine biz tipki kendi dinimiz milliyetimiz ve kutsal degerlerimiz gibi, senin de degerlerini koruma altina aliyoruz ki sen burada yazarken korkmayasin, urkmeyesin, rahatsiz olmayasin diye.

sen "ataturk" $oyledir" demezsen kimse sana "hayir aslinda ataturk boyledir" gibi dogal bir refleks sonucunda abanmaz. sen "islamiyet boyledir" demezsen yine kimse sana "hayir aslinda $oyledir o islamiyet" demez burada. muhtemelen ba$ka yerlerde yazilanlari okuyup bilgi sozluk’te yazildigini tasavvur edip kar$it fikirlerini burada yazmaya cali$iyorsun ama yanli$ adres. kimse bunlar ile alakali extreme cumleler sarfetmez burada, herkesin saygisi vardir bir diger herkes grubunun kutsalina sevgisine ailesine.

bak biraz daha incele sen bilgi sozlugu, hak vereceksin bana o zaman.

not: ozneler daha once de belirttigim uzere tekili degil geneli kapsiyor esasen.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol